За життя

Їду сьогодні по проспекту Ватутіна в 4-тому ряду, нікого не чіпаю. Трохи попереду мене їде в 3-му ряду борошновіз (!). В другому паралельно йому тролейбус. І тут цей борошновіз робить досить таки різкий маневр в 4-ий ряд і миттєво повертається в свій. Наче об'їздив щось. Я вигальмовуюсь, паралельно обсигналивши борошновіз. Обігнав його, проїхав ще метрів 150 і бачу, що стоять даїшники з радаром і чекають рівно на мене. А в мене швидкість 75 (облом-с). Це водій борошновоза побачив метрів за 200 даїшників (перед борошновозом не було жодної автівки) і вирішив мене в такий спосіб попередити!
Поїздив сьогодні на червоному Тігуані. Я не думав, що в Києві стільки людей нетрадиційної орієнтації. Час оголошувати київ не тільки столицею божевільних, але й столицею підарасів.
camera

Сьогодні на в'їзді в Київ зі сторони Вишгорода по вул.Богатирській, прямо за знаком "КИЇВ", повісили камеру. Як ви можете побачити, вона направлена в іншу сторону. На жаль я не можу точно перевірити, але є думка, що вона вміє знімати як зустрічні машини, так і ті машини, котрі тільки в'їхали в Київ (в спину!). Я не буду розповідати про те, що перенесення знаку "КИЇВ" від КП на 2 км в сторону Вишгорода було простим знущанням над автомобілістами, і що це цілком співпадає з моєю теорією про приниження мас. Але будьте готові до листів щастя - я впевнений, що таких камер зараз натикають по Києву багато де.

При русі дорогами / тротуарами загального користування міської дорожньої мережі, якими правилами має користуватись вершник? Чи може він їхати по тротуару як пішохід чи має їхати як велосипедист по проїжджій частині? Питання не риторичне - сьогодні спостерігав вершницю, що рухалась судячи з обставин по тротуару і переходила дорогу по пішохідному переходу. Ускладнимо питання - а якщо вершник їздить верхи на слоні?
Це у кацапів дві біди, а у нас одна - дурні, що проектують, обслуговують і інколи використовують дороги (окремо ані з дурнями ані з дорогами проблеми немає). Одеська траса, магістраль міжнародного значення, як я розумію. Якість асфальту після Глівахи нікуди не годиться, але то ще пів-біди. Більша біда (справжня) в тому, що розворотів немає не тільки шляхопровідних (як мало б бути), але навіть і "по місцю". Поворот на Мотовилівку - звичайне перехрестя на 4 кінці, і жодних знаків пріоритету або напрямку руху по смугах. Тобто як потрапити з Мотовилівки на Київ - незрозуміло. В Митниці (5 км звідти на Одесу) те саме. Народ розвертається тупо через осьову, оскільки де ліві повороти і розвороти - невідомо. Ту ж лажу бачив вже ближче до Києва, перед Глівахою. І оцю халепу не спромоглися зробити за 5 (чи скільки) років підготовки до Євро. Зате поставити патрулі кожні 1-1.5 км по дорозі на Бровари - це вони вміють...
Такого снегопада, такого снегопада
давно не помнят сдешние места.


Дорога з офісу до дому (15 км, в гарний день - біля 15 хвилин, якщо дороги пусті) зайняла сьогодні 2.45. Місто просто стоїть. Дивно, що купа аварій, при тому, що це далеко не перший сніг цього року.
На Набережній, від моста метро в сторону Поштової площі почали ставити бетонні відбійники між зустрічними смугами.
Покатався сьогодні по Києву. 1. Porsche Boxster купе - дизайнери не тою стороною сидіння поставили і їздить вона задом наперед. Насправді перед в неї з іншої сторони. 2. Jaguar XKR (нещодавня мета, яку перехотілось) на дорозі (тобто коли рухається) ззаду виглядає як невідома тваринка. В стоячому вигляді він більш елегантний. Щоправда, це більше стосується кабріолета з піднятим дахом. Завжди казав, що брезентовий дах - жлобство розробників. 3. Дуже порадував тюнінгований тазік 2105 з фіолетовими фарами і спойлером, що рухався мінським шосе (за містом) зі швидкістю 60-70 км/год. 4. Убогі на китайцях, ланосах і тазіках економлять на світлі. Або намагаються підставитись під когось, щоб заробити гроші. В сьогоднішньому тумані ніхто світло не вмикає. Більш дорогі машини - всі з ближнім світлом.
На Героїв Дніпра на кільці поміняли схему руху. Тепер головна дорога - по колу. Стосовно решти Оболонського проспекта не знаю.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30