За життя

Урок зоологии. Учительница: – Так, а сейчас по перышкам хвостика будем угадывать, что за птичку мы будем изучать сегодня. Вовочка, посмотри и отвечай... – Так как я ее угадаю по ЖОПЕ? – Та-ак, вечером отца в школу! Вечер. Стук в двери учительской. Дверь открывается. На пороге стоит мужик раком. – Ану-ка, Марья Ивановна угадайте, чей папа пришел!
Вгадайте, чиї сліди я знайшов:
trails Це зайка, котрий живе у нас неподалік. Ця чортова скотина, судячи зі слідів, збирається обгризати свіжопосаджені вишні і черешні. Живе він в норі на крутому схилі, куди я по снігу не залізу. Шелті його бачила, але по снігу їй теж незручно підніматись, а випустити чорного тер'єра на полювання в мене поки що нагоди не було.
Питання: чи не здається вам, що на цьому фото зображено не зовсім живу істоту? Якщо не знати що це (або навпаки знати і розуміти ТТХ об'єкту), то можна сказати, що це скафандр для роботи в агресивних умовах з маніпуляторами на кінцях і якимось шлюзом чи шлюзовим отвором в центрі. Крім того, для істоти в 1.5 мм непотрібен електронний мікроскоп - абсолютно достатньо звичайного мікроскопа, і такі мікрофотографії роблять десятками і сотнями на рік. Дивне фото, іншими словами. І підозріле. І істота підозріла. Снимок тихоходки, сделанный с помощью электронного микроскопа. Тихоходки — это тип микроскопических беспозвоночных размером не больше 1,5 мм, известных своей выносливостью и способностью впадать в анабиоз при особо неблагоприятных условиях жизни. Так, они могут пережить космическую радиацию, температуру −271 °С в жидком гелии, давление в 6 раз выше, чем на дне Марианской впадины, а также 120 лет спячки. Фото: SPL / EAST NEWS
Попробуйте напечатать как можно больше слов (как вариант - составить осмысленные предложения) используя только левую часть клавиатуры (деление проходит по буквам епи-нрт). Более сложный вариант - используйте только правую часть клавиатуры. Сложность в том, что 6 из 10 гласных букв, причем, наиболее часто употребимых, находятся на левой стороне.
На вечеринке двоих посетителей представляют друг другу. "Знакомьтесь: мистер Джонс, доктор Роу (Rowe)". Между ними происходит следующий диалог: - Доктор, ответьте мне на один вопрос: ... - позвольте, я доктор права, а не медицины - тогда вы тоже специалист в моем вопросе! Что мог спросить Джонс?
Історія: Колонки, підключені до порту в компі Aux Out (чи як він там) грають все що треба. В колонках є вбудований вихід на навушники, котрий при вставлянні навушників відмикає динаміки. Потім я програю певний файл (в якому начебто записаний звук з частотою > 18KHz). Після цього колонки починають грати файли вибірково - частину грають, а частину ні. "Проблемні" файли до програвання того певного файлу програвались нормально, це точно. Причому, не програються саме файли в цілому, а не просто певні частоти в файлах. Там, де файл програється, програються всі діапазони частот (принаймні, я не помітив різниці, а слухав відому моєму вуху музику). Вставив навушники в колонки - проблемні файли заграли в навушниках. Витяг навушники - проблемні файли заграли і в колонках. Питання - що то було?
А от загадка із загадок. В книзі, як і в житті, дві шахові королеви - біла і червона (red). "Рудий" англійською теж "red". Що змусило Керола зробити кошеня чорним, а не рудим, і тут же перетворити його на червону королеву?
Про ведмедя тут. Дуже рекомендую. Шкода тільки, що відповідь автор поставив прямо під питанням.
Отже, відповідь на задачку про імена.

Спочатку скажу, що в задачі є кілька пасток, які ніхто не зміг оминути. Пастка №1 - у книжки є багато перекладів, але лише один оригінальний текст, який відрізняється від перекладів. Тому, на жаль, тих, хто орієнтувався на переклади, збивали з пантелику перекладацькі помилки і домислення. Пастка №2 (суто логічна) - діти різного віку. Відповідно, коли народжувалась середня дочка, їх ставало *дві*, і передбачити третю ніхто не міг.

Тепер починаємо міркувати. Якщо перше ім'я Аліса, а сказано, що задачка проста, то у нас є кілька варіантів:
1) Аліса Керола
2) Аліса Ліделл
3) Аліса з криптографічних книжок
4) Аліса з книжок Буличова
5) Аліса Фрейндліх

Алісу Фрейндліх відкидаємо - ніяких асоціацій для інших імен немає. Та ж причина з Буличовим.

Алісу з криптографічних книжок викидаємо, оскільки друге ім'я там Боб, і лише інколи з'являється третє. Та ще й знати треба про ті книжки і що в них пишуть.

Отже мова йде про Керолівську Алісу. Варіант прототипу звучав, але імена сестер там зовсім ненативні, крім того, щоб їх дізнатись, треба піднімати довідкову літературу. Ну і крім того, сестер в книзі було три, а див.пастку №2. Тому цей варіант дуже малоймовірний. Можемо залишити його як варіант, але сумнівний.

Отже, Аліса з книги.

Якщо подивитись назву мого журналу, ви побачите там не Алісу в Країні Чудес, а Алісу в Задзеркаллі (Through The Looking Glass - це назва другої книги в оригіналі). А тепер відкриваємо книгу, читаємо перші два абзаци і б'ємо себе долонею по чолу.

В книгах про Алісу всього два жіночі імені (я кажу про оригінал, а не про наші переклади). Це Аліса і її кішка Діна. Обох ви зустрінете в перших абзацах другої книги. А яке ж може бути третє ім'я? Вочевидь, це буде ім'я одного з кошенят. В книзі (знов таки, в оригіналі) вони не названі. Але в першому ж реченні ми зустрічаємо йменування білого кошеняти як WHITE (великими літерами). А хто у нас White? Snow-white англійською - це Білосніжка. Отже третє ім'я Сніжана (в "канонічному" російському перекладі книги вона і іменується Сніжинкою). На чорне кошеня все одно ніякого імені знайти не вдасться (Kitty, як воно назване в книжці - це скорочення від kitten, кошеня, тобто по-нашому було б написано Киця, і до імені Катерина ніяк відноситись не може).

Отже: у Аліси була кішка Діна, а у Діни - кошеня Сніжинка.
Задача на логіку (потрібно думати, а не гадати). Дано: мою старшу дочку звуть Аліса. Хто назве імена інших двох (середньої і молодшої) дочок?

Приз - рік платного акаунта в ЖЖ.

Upd: задача знімається - зараз буде відповідь з поясненнями.
А ось не дуже складна задачка з загального мислення, яку використовував мій колега при наймі на роботу маркетологів. Уявіть собі, що вам на роботі поставили задачу: для того, щоб підготувати маркетингові матеріали для розповсюдження на автозаправних станціях в м.Києві, необхідно оцінити кількість АЗС. Ви, звісно, як і будь-який найманий працівник, перенапружуватись не хочете. Як найпростіше виконати це службове завдання? У цієї задачі, звісно, може бути кілька різних рішень. Нас цікавить максимальна точність (АЛЕ не 100% попадання - його неможливо досягти, оскільки існують, наприклад, відомчі чи військові АЗС, і як їх рахувати?) при гарантованому результаті. Тобто відповідь "схожу до гадалки " не підходить :). Від себе додам, що я оптимальну відповідь дав за 5 секунд (довше набирав її в чаті), і за словами колеги її не давав ще ніхто з претедентів. Так що у вас теж є шанс виділитись :). Коментарі приховуються, завтра чи післязавтра відкрию.
Ви давно ходили по гриби? Якщо не ходили, то можете спробувати знайти гриб на цій фотографії (клікніть для повного розміру). Гриб не схований в годівниці (точніше, там гриби лежать, але не про них мова) і не стирчить з будиночка (в ньому видно кукурудзину).



Коментарі приховуються.



Пропонуємо свої підписи до фотографій?


Мапєд нє мой.

Під катом невеличка підказка

Що незвично (хоча й не неймовірно) в цій зебрі?




Ближче всіх до відповіді підібрався . Спочатку згадаємо приказку, що життя як зебра - чорна смуга, біла смуга, чорна, біла, ... і хвіст. Насправді, смуги у більшості зебр йдуть так, що в хвіст впирається один з кінців смуги. А сама зебра виглядає так, наче вона вдягла штані з поперечними смугами на передні і задні кінцівки, а на тулуб вдягла смугастий жилет. Власне, ви можете знайти фотографії зебр в інтернеті. Однак зебра, що на фотографії, має смужки, розташовані саме так, як в приказці. В неї смуги на дальньому від голови кінці тулуба розташовані поперек хвоста. І це єдина фотографія зебри (яку мені вдалося знайти), яка співпадає з приказкою.

"Предположим, приговоренному к смерти предложили следующее испытание на удачу:
Ему выносят две большие урны с двадцатью пятью белыми и двадцатью пятью черными шарами в каждой. Шары на ощупь и по весу неотличимы друг от друга. Далее ему завязывают глаза и предлагают выбрать наугад одну из урн и извлечь из нее шар. Черный шар означает смерть, белый - жизнь. Урны долго переставляли, а шары тщательно перемешали.
Осужденный обратился к судье с просьбой: перед тем, как ему завяжут глаза, он по-своему переложит шары из урны в урну. Можно ли таким перекладыванием увеличить свои шансы на успех?"

Взято звідси, і там же в коментарі моя відповідь, що не збігається із відповіддю, прикладеною до задачі.

А які варіанти рішення ви можете запропонувати?
Цитата: "Echuy: Ага, мы, мужчины, такие примитивные. Для нас насадка для душа всегда остается просто насадкой для душа." Гм, а чим вона ще може бути (для жінок)?


Вже пів-року дивлюсь і розмірковую, як вони цей причеп розмістили. Тобто, що було перше - причеп (над яким надбудували площадку), чи площадка (під яку затягнули причеп).
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30