За життя

Я живу на самому краю Києва, в непрохідному місці і від нас до громадського транспорту кілометр пішки. Тобто певна глухомань.

Заходить дружина в дім і каже "там якийсь хлопець напідпитку, телефон свій шукає". Виходжу - таки хлопець, попросив води. Як опинився біля нас -- не пам'ятає взагалі, нічого немає (каже, що мав телефон, сумку з паспортом і грошима). Каже "заснув п'яний". Але якби він тут спав, собаки би мене попередили, тобто спав він не зовсім тут (якщо спав). З розпитувань з'ясувалося, що останнє що він пам'ятає, була зупинка часника, щоб їхати додому вчора ввечері.

Тобто хлопця, ймовірно, опоїли ще в машині (поведінка і стан не схожі на втрату пам'яті з-за алкоголю - це явно щось наркотичне було), забрали все, що було, і викинули подалі від міста. Ну, добре, хоч голову не проломили.

Я хлопцеві дав грошей на дорогу, води, капці (з нього навіть кросівки зняли), зателефонувати дівчині, і відправив додому на Троєщину.

Але загалом "его пример другим наука" - не пийте поза домом, і не сідайте в приватні автівки. Якщо вже сідаєте - відправляйте СМС-кою рідним номер автівки до того, як в неї сісти.
- Красная Шапочка, а ты не боишься сама по лесу ходить?
- А чего мне бояться? Дорогу знаю, секс люблю

анекдот


Історія, безумовно, жахлива. Але мене тут зараз закидають камінням, але є таке собі "але".

На мій погляд, те, що відбулося, не могло не відбутися. Мати поїхала в Київ і залишила дочку жити самостійно, не навчивши її шаритися по непотрібних місцях. Дівчина пішла в розважальний заклад і свідомо і цілеспрямовано знайшла собі проблему. Як пишуть в статті, "дівчина познайомилася з двома хлопцями в розважальному закладі ще 10 березня. Проводжаючи її додому, ті запропонували зайти в гості до свого товариша і дівчина погодилася". На цьому можна ставити крапку. Погодитись на таке може або повна клінічна ідіотка або жінка, котра ставиться до життя як Червоний Капелюх в епіграфі. Оскільки подальший розвиток подій відомий зі 100%-ою достовірністю - це *завжди* закінчується добровільним або недобровільним сексом з хазяями і гостями квартири. Ну не буває інших сценаріїв в підлітково-юнацькому віці. До речі, та ж сама ситуація з катаннями на машині і виїздами на природу після знайомств на вулиці (але там наслідки не такі сумні -- оскільки приховувати злочин великої потреби немає, то жертву просто залишають на природі відпочивати).

Враховуючи, що в даному випадку події розвивалися в напрямку недобровільних відносин, мова швидше за все може йти про відсутність мізків у жертви. Сумно, але де були батьки протягом 18 років життя дівчини? Чому не пояснювали, чим закінчуються такі походи? Я своїх дочок вчу як на науковій літературі, котра пояснює мотиви поведінки підлітків, так і на таких от прикладах, з подробицями. Наче доходить (принаймні до старшої).

Загалом такі речі не трапляються на вулиці, а завжди є наслідком певної побутової ситуації. Колись в часи моєї молодості, в 94-му, схожа історія сталась у нас в сусідньому будинку. Вночі компанія "друзів" завалилась до знайомого додому (всім було не більше 20, а якщо я правильно пам'ятаю, то і менше 18-ти). Деталей, як розвивались події, я за давністю часу не пам'ятаю, але скінчилося тим, що гості квартири винесли труп власника о 4-ій ранку на шкільний стадіон (!) загорнутим в килим і підпалили. Звичайно ж, героїв цієї історії було затримано чи в той же день, чи в наступний. "Здав" їх бультер'єр хазяїна -- він був в квартирі. А оскільки він не захистив власника, значить він знав гостей. Інше було вже справою техніки для слідчих.

Тут ми бачимо схожий розвиток подій, з якого можна зробити висновок (сумний для моралістів), що такі дії (злочин, потім вбивство з метою замести сліди, потім підпал тіла з метою його позбутися) є природніми для істоти не обтяженої мораллю і здоровим глуздом. Адже мінімум здорового глузду підкаже нам, що тіло горить 12 годин в крематорії, а в "побутових" умовах воно не тільки не згорить, але й не обгорить до стану, щоб його не можна було ідентифікувати (якщо не докладати окремих зусиль, які самі по собі потребують певного міркування).

Відповідно, ті, хто зараз каже про "виродків", помиляються, - поведінка цілком природня. Тваринна. А будь-яка людина по природі є твариною, яку ще треба виховувати і навчати як нормам моралі, так і здоровому глузду. А заодно розвивати для юнаків якісь клуби і організації, щоб вони вчилися думати головою, а не тестікулами.
В Южной Корее
Я не пишу про події чи теми, про які пишуть інші (бо знайдеться, кому написати краще за мене), також я не є прихильником теорій заговорів. Але Андрій Іларіонов детально вивчає тему літака що впав і формулює (або збирає) питання, які виникали в мене з самого початку. Як наприклад: чому є складним упізнання тіл в літаку, який йшов на посадку (тобто його швидкість була до 300 км/год) і впав, зачепивши дерева на висоті 8 м? Якщо автомобіль на перегонах на 300 км/год підніметься в повітря (напр. зачепившись за стіну) на кілька метрів висоту (думаю, 3-4 метри -- це реально, якщо вірити відеозаписам NASCAR'у), то є чималий шанс застати водія в живих. Літак, звичайно, не автомобіль, але 87 тіл знівечених до невпізнанності за аналогічних умов - це з області фантастики. Ну і таких питань там багато. Це, до речі, відповідь на моє тодішнє ріторичне питання -- "а навіщо"?
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30