За життя

Через співробітника замовив і отримав крейдли для автомобілів для свого телефону HTC Evo 4G. Ідея була проста - крейдл вішається не на клей / присоску, а монтується в спеціальне кріплення. Компанія ProClip (www.proclipusa.com) пропонує окремо кріплення і окремо крейдли. Вони поєднуються один з одним. Таким чином я замовив два кріплення (для двох машин) і два крейдли.

Приїхало. Поставив. Дуже зручно - шнур живлення йде від крейдлу в прикурювач, саме кріплення монтується в машині за 20 секунд, телефон сидить справно і користуватись ним теж більш-менш комфортно (більш-менш тому, що ємнісні екрани - зло, особливо, коли машина вібрує на швидкості в 80-90 км/год).

Але є нюанс (с) . Крейдл відмінний. Кріплення теж. Між собою дві ці пластмасові деталі з'єднуються ... деталі з'єднуються ... з'єднуються деталі ... саморізами. По пластмасі. Майже намертво (тобто пару разів замінити можна, але не більше). Що заважало зробити простий замок із пластмасових гачків, - другий день вже голову ламаю.
WebOS - це останній (на сьогодні) варіант палму, який зараз належить HP. І версія WebOS 2.0 пропонує нам багато цікавого включно з native SDK, який у їхньому виконанні називається PDK - Plug-in Development Kit. Обіцяють досить цікаву річ.
... а мені - смартфони. Моя епопея із апгрейдами телефонів майже закінчилась. Чому майже, скажу внизу.

По-перше, я таки зібрався переповзати з улюбленого i-Mate Ultimate 8502 (який від численних падінь вже і виглядає як зі смітника, і підглюкує) на Nokia E66. А оскільки мене приперло, я сів розбиратись із софтом для Symbian S60 3rd edition. І був приємно вражений кількістю рішень на Java Mobile (колишня J2ME). Я на цю платформу не дивився вже 6 років, як ми закруглились із розробкою кастомних проектів для мобільних пристроїв. А виявляється, життя на марсі є! Знайшов весь софт, що був потрібен. Навіть PuTTY на нього є (ще не ставив).

По-друге, E66 - це все-таки телефон і по інтернету лазити, читати книжки і робити нотатки на ньому незручно. Тому другим (на CDMA номер як менш вживаний) було прийняте рішення брати щось на Android'і, який мені дуже сподобався своєю системою widget'ів. Вибір CDMA смартфонів в Україні досить сумний - їх немає. У кількох фірм заявлені HTC Eris (це фактично той же Hero), більш сучасні телефони заявлені як "на замовлення". Загалом, на CDMA в США є тільки HTC Incredible (Verizon, його в США немає і буде тільки в серпні із-за проблем з поставками AMOLED екранів) і HTC Evo 4G (Sprint, його теж shortage з тих самих причин. HTC Desire очікуєься у одного регіонального оператора (US Cellular), але теж невідомо коли. Все вперлось в екрани. Не-HTC варіанти не розглядались, оскільки (а) HTC вміє дублювати екран на USB вихід і (б) HTC Sense в андроіді - дуже зручна і потужна обгортка.

Випадково вдалося вчора придбати в Києві Evo 4G. Нууу ... Це не смартфон. Це лопата ЛОПАТА. 123*66 мм, 177 грамів. Згадались часи, коли телефонний модуль почали прикручувати до перших PocketPC 2002 пристроїв в 2002-му році. В кишені він ще лежить, але вже не дуже зручно. До вуха прикладати - як цеглину (перші нокії в 1994-му році і то краще в руці лежали). З іншого боку, як КПК він чудовий. Екран великий (4.3"), карту видно добре (і yandex.maps і google maps), книжки читати приємно. Сенсорні кнопки, як не дивно, працюють і майже зручно. Але тільки майже, бо кнопка пошуку - крайня справа і я за неї постійно пальцем чіпляюсь. Дуже сподобалась відкидна лапка, що дозволяє поставити пристрій на стіл в landscape режимі. Ємнісний AMOLED екран не вражає, як це можна було б очікувати із захоплених описів. В HTC Hero мені зображення більше подобається. Стілуса немає, по кнопках клавіатури я пальцями не завжди потрапляю навіть на такому здоровому екрані.

Окремо про інтернет. 3G в CDMA Ukraine зробити не змогли - якісь в них там ліцензійні нюанси (чи з обладнанням, чи з частотами чи ще щось). Причому це стосується тільки частини КПК - від чого точно залежить чи буде працювати 3G, я ще не зрозумів (завтра питатиму знову). Звичайний 1x інтернет дає швидкість 144Кбод і для yandex.maps і періодичного вилазання в інтернет згодиться. Але є нюанс - налаштування Sprint'івських access point'ів прописані в NAND Flash і пристрій треба довго перешивати щоб вибити з нього цю дурь. Я його залишив в сервіс-центрі, обіцяли до завтра зробити. 4G сказали спробувати в Freshtel / Intellicom спитати. Якщо пристрій підніме його, то добре, але в машині 4G все одно буде погано працювати.

Сам андроід поки в дечому косячить (є проблеми з Wi-Fi і з роботою FM радіо софта), але, гадаю, за пів-року буде вже зовсім добре.

Дружині пристрій надзвичайно сподобався і розмірами і вагою і як в руці лежить, тому швидше за все я спробую купити собі через інтернет HTC Desire (він трохи менший і охайніший), а їй віддам цей. Будем искать (с)
Як би не намагались вбогі розумом фанати альтернативних пристроїв видати бажане за дійсність, але дійсність каже, що рішення на базі Android'а (нагадаю, що це є лінукс із певними прошарками, а в якості API виступає Java Mobile) стануть лідерами ринку через рік-два. Тому знання інформації, як андроїд здійснює управління процесами і задачами, (до речі, дуже своєрідний підхід), може статись у нагоді будь-кому, хто розглядає питання розробки програм під цю платформу. Стаття від розробників на цю тему.

  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30