За життя

Microsoft продає ліцензії на Windows Server (Web Server) за дуже смішними цінами (щось типу $7 в місяць). Дуже зручно і керувати ним набагато ефективніше, ніж лінуксом чи BSD. Але є нюанс (с) - сама система не є оптимізована для веб-хостингу. Там де лінукс запрацює на парі гігбайт дискового простору, Windows потребує 16. Шістнадцять! А місце, між іншим, не безкоштовне, хоч і начебто дешеве.

Взявши 20 Гб місця під цей сайт я думав, що мені вистачить надовго. Ага... Після інсталяції Апача, MySQL і пари дрібниць, на диску лишилось аж 1.5Gb місця. Довелося в авральному порядку докупляти ще. Добре, що розширення віртуального диску - справа 5 хвилин (від замовлення до готового місця на диску включно з resize'ом в вінді).
отпал. Зробили мені [особистий] сайт на друпалі. 35 годин на дизайн і біля 50 (!) на впровадження. Сам я в друпалі не розбирався (до цих вихідних) і довірився тому, що мільйон мух не може помилятись. Але на жаль опен-сорс проявив свою сутність черговий раз. Архітектура хоча й зрозуміла (тобто я її зрозумів), але вивернута назовні (не сторінки з контентом, а контент зібраний докупи в сторінки). Плюс відсутність контролю за процесом на рівні вихідного коду сторінки підказує, що підтримка такого сайту буде коштувати набагато дорожче ніж власно впровадження (за сумою витрат грошей, часу і нервів). Тому пішов я купувати ліцензії на Bitrix Site Manager ... З ним я свій сайт запущу годин за 10 з усіма bells and whistles.
Сьогодні дружина відкрила чарівну багу (точніше, швидше design flow) в веб-комерсі. Багато кошиків на сайтах зберігають інформацію про вибір в куках. Ну нормально, зручно для 1-2-5 товарів. Працює. А дружина взялася замовляти насіння. Воно дешеве, його треба багато (тобто 20-30 позицій мабуть). І кожна позиція писалась в куки. Доти, поки куки не перевищили певну довжину, яка сприймається сервером. І все! Наступний перехід по сайту привів до 400 Bad Request від сервера і поки куки не почистили (втративши все, що вона годину вибирала), на сайт навіть потрапити не можна було.
Це звісно хвороба всіх великих компаній, але масштаб в нашому випадку вражає. Спочатку цитата (ідіоти в LJ закодували якийсь антиспам фільтр котрий не дає мені додати посилання на статтю на www_free-seo-news_com/newsletter546.htm): In the interview, Matt Cutts said the following about the importance of +1 clicks: "In the short term, we’re still going to have to study and see how good the signal is. Right now, there’s not really a direct effect where if you have a lot of +1s, you will rank higher." Тепер пояснення. Google зробив гарну річ. Зручну і корисну альтернативу для Facebook'а. Достеменно невідомо, які цілі ставилися при розробці (тобто цілей можна назвати багато, але невідомий ступінь достовірності тверджень). Ми можемо виділити такий бенефіт для гугля, як отримання інформації про вподобання користувачів з перших рук - від самих користувачів. Причому це будуть якісні сигнали - їх важче накрутити, ніж анонімну кнопку, і їх можна проаналізувати і відкинути накрутки. При цьому, на момент виходу GooglePlus у вебмайстрів не було зацікавленості чіпляти ще одну кнопку. Таку зацікавленість можна і потрібно було створювати шляхом інформування всіх, що "ставте кнопку і буде вам профіт від гугля". Потрібно було враховувати ці кліки І інформувати про це громадськість. Натомість, що зробив цей рафінований ідіот Matt Cutts? Він вбив всі зусилля своїх колег із створення мережі, і дуже ймовірно, що вбив і саму мережу. Він сказав буквально: "нам начхати на ваші, шановні вебмайстри, зусилля з встановлення нашої кнопки, нам начхати на ваших користувачів, нам начхати на користувачів GooglePlus і нарешті на сам GooglePlus ". З чим ми корпорацію добра і вітаємо.
Так вийшло, що корпоративна електронна пошта у нас була на дефолтному сервері і обслуговувалась чим попало sendmail'ом. Далі проблему спама і вірусів вирішували хто як міг. Я користуюсь сервісом від netaddress.com (вже років з 15 як той сервер з'явився).

І от нарешті я вирішив розібратись із проблемою глобально, тобто поставити нормальний сервер. Нормальний = webmail, antispam, antivirus і imap. І аліаси з форвардами нормальні. Ставити Exchange якось не гріло, розбиратись із опен-сорсом також. Тому було поставлено SurgeMail.

Все, що було потрібно, в ньому є (антивірус в платній версії, але це мене влаштовує оскільки я плачу за ПЗ, котрим користуюсь). Веб-пошта і налаштування доступні через HTTPS, налаштування антиспама гнучкі і налаштовуються глобально, на рівні домена І на рівні окремого користувача (те саме і з іншими налаштуваннями). Конфіг текстовий, але все можна задавати і через веб-інтерфейс. Аліаси і форварди підтримуються, також користувач сам може ними керувати.

Сам сервер працює як на вінді, так і на різних фрях з лінуксами (але сам сервер не на Java, як це не дивно). Оскільки у нас офісний сервер на вінді, це дуже зручно.
From http://googlewebmastercentral.blogspot.de/2012/04/webmaster-tools-spring-cleaning.html:

Site performance is a Webmaster Tools Labs feature that provides information about the average load time of your site's pages. This feature is also being removed due to low usage. Now you might have heard our announcement from a couple of years ago that the latency of a site's pages is a factor in our search ranking algorithms. This is still true, and you can analyze your site's performance using the Site Speed feature in Google Analytics or using Google's PageSpeed online. There are also many other site performance analysis tools available like WebPageTest and the YSlow browser plugin.
К нам сегодня заходил
некропедозоофил

Весь вечер пошел коту под хвост из-за тщательно спланированной совместной акции криворуких и тупорылых. К нам на сайт одновременно приперлись два кривонаписанных робота - от Baidu и от Bing (подозреваю, что писала их одна объединенная команда криворуких и тупорылых). Мало того, что эти твари присосались и висят каждый с целой группы IP адресов, да так, что блокировать пришлось по A.B.*.* (ага, сразу по 64К адресов нафиг), так они еще и тупые - когда они поймали какие-то петли на ссылках на нашм форуме, я убрал каталог форума и эти твари еще 5 минут (пока я не нашел другое решение) раз за разом получали 404 и запрашивали ту же несуществующую страницу (/forum/list.php?всякое-разное).

В реультате спланированной поисковыми гигантами DDoS атаки на наш скромный сайт последний отвечал на запросы вместо 2-х секунд сначала 10, а потом и 30. Там уж я и взвыл.

Причем удивительно, что раньше "такой х...ни за ним не наблюдалось" (с) . Т.е. с бингом мы дружили. Видимо, Байду стал той соломинкой, которая сломала хребет верблюду (или кому она там что сломала).
Порівняльна стаття про Joomla, Drupal і Wordpress. Оскільки я не користуюсь жодним, але розглядав можливість підняття stand-alone сайту, мені було дуже цікаво читати.
Пока в мире идут неспешные разговоры о Semantic Web, Web 3.0 и прочих ярлыках, будущее уже за углом (с дубиной для вебмастеров). Гугль, Yahoo и Bing сообразили на троих такую вещь как Schema.org. Это унифицированная иерархическая система тегов для содержимого веб-страниц.

В чем суть: имеется некоторое (достаточно большое) количество XML схем, описывающих различные виды объектов. В HTML страницах те или иные данные помечаются тегами со свойствами, определенными в соответствующей схеме. Пример с сайта schema.org в конце записи.

Это, собственно, и составляет ядро семантической сети. Больше схем, хороших и разных, и мы имеем Web 3.0.

А на днях Google сообщил, что кнопка +1 позволит добавлять в Google+ сразу блок со страницы вместе со своей рекомендацией. А для того, чтобы эта функция работала, нужно добавить на страницу ... сюрприз, сюрприз... схему.

Так что вебмастерам есть теперь кусок счастья - обновлять сайты и все страницы (особенно там, где контент прописан вручную).


Google.org (GOOG)

Contact Details:

Main address:
38 avenue de l'Opera
F-75002
Paris, France
,

Tel:( 33 1) 42 68 53 00 ,
Fax:( 33 1) 42 68 53 01 ,
E-mail: secretariat(at)google.org

Members:
- National Scientific Members in 100 countries and territories: Country1, Country2, ...
- Scientific Union Members, 30 organizations listed in this Yearbook:

Member1
,

Member2
,

History:

Нещодавно я писав, що Google Page Preview неправильно рендерив сторінки. Як з'ясувалося експериментальним шляхом, проблема була не в інтерпретації CSS, а в нездатності гугля витягнути CSS, котрий знаходився не в кореневому каталозі. Із чим це пов'язане, я не знаю, але перенесення CSS в корінь (спеціально для googlebot'а, перевіряється PHP скриптом) вирішило проблему повністю.
В Google Webmaster Tools в розділі Labs з'явився інструмент для аналізу Page Preview, як його бачить гугль. Подивився я на нього і з'ясувались досить неприємні речі: не знаю, як вони рендерять цей Preview, але він не відповідає ані стандартам ані результату, як його видає браузер Chrome (що можна було б очікувати) і показується в Preview повна лажа. Конкретно, проблема з версткою CSS. Як боротись, поки що незрозуміло :(
Якщо ви хочете використати facebook для бізнесу, вам стануть у нагоді поради з приводу facebook'а від & co.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30