За життя

В індексі свобод США посіли 23-е місце (перше в Швейцарії). Цікаво, що Австрія посіла 22-е. Пишу тому, що Австрія - неймовірно зарегульована та несвободна країна (живучи від неї в 2 км і буваючи там регулярно, я трохи в курсі). США - вірю, там свобод зовсім не так багато, як це подається, це я особисто знаю з досвіду проживання там. Питання в іншому - що ж за чортівня відбувається в решті ~200 країн, що нижче за переліком.
Nowhere to run
I'm scared to death

W.A.S.P.

Four in five small-business owners said that the taxes, regulations and legislation coming from their lawmakers in Washington made it more difficult for them to hire additional workers.

І це цитадель підприємництва. А спробуй вони влаштувати підприємницький майдан на галявинці Білого Дому, їм по вухах швидко навішають згідно нового законодавства, прийнятого лише кілька місяців тому.
Для людей, понимающих что-то в базах данных, просто фантастическое детективное чтиво на тему о том, как простое число (проще чем нули в проблеме-2000) может теоретически привести к мировому краху. Почему? Потому, что завалив базы данных, например, нью-йоркской фондовой биржи можно вызвать такую панику, что никакому мировому кризису и не снилось.
Forbes представив список "невідомих героїв року"


На першому місці колишній директор станції Фукусіма, що не підкорившись наказу начальства, продовжив заливати реактори морською водою, чим врятував станцію від вибуху.

На другому місці розробник програми Siri з Apple.

Мерзота яка ... Пропоную поставити другому пам'ятник як невідомому герою, і підсмажити його на вічному вогні. А журналістів, що складали рейтинг, за ним.

Вчені "нагнули" звичайну кишечну паличку (генномодифіковану) щоб та виробляла багато-багато спирту. Це означає не тільки, що всі уп'ються вусмерть хіміки ефективно освоїли бюджет, але й те, що генна модифікація мікроорганізмів, єдиний реальний шлях до отримання енергії в майбутньому (принаймні до створення промислових термоядерних електростанцій), працює і є досить ефективною.

В Азербайджане прошли парламентские выборы. Ни один оппозиционер в парламент не прошел. Наблюдатели из России остались чрезвычайно довольными.
Стаття про історію і сьогоденність традиції самоспалення удов в Індії.
Цікава стаття, яка пояснює, чому мусульманська наука, що розвивалася в 10-12 століттях, в подальшому зазнала занепаду.
В Южной Корее
Найкращий опис ситуації в Ізраілі, який я коли-небудь читав.
Ряд країн (США, ЄС, Австралія, Нова Зеландія, Корея тощо) нещодавно уклали угоду ACTA щодо посилення захисту інтелектуальних прав. Головна ідея полягає в тому, що країни-учасниці угоди затримують і знищують транзитний вантаж, вироблений в інших країнах, якщо такий вантаж порушує патенти в країні-учасниці угоди. Що це означає: Індія виробила певні ліки, запатентовані в, скажімо, Кореї. Звісно, виробила без патенту (вкрала). Тепер вона постачає ці ліки в, скажімо, Венесуелу. Транзитом через Європу. А в Європі ці ліки конфіскують. Індія обурилась на цю угоду і створює нову угоду із усіма зацікавленими сторонами (виробниками і споживачами такої продукції), що має протидіяти ACTA. Як ви вважаєте, Індія в цьому разі виступає як добрий Робін Гуд чи як розбійник з великої дороги?
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30