За життя

13966facb49bedf9f08abf8d631ab489.png

На Новий рік звірі вирішили прикрасити ялинку в лісі. Але оскільки ліс був листяний, то по ялинку треба було послати гінця до сусіднього лісу. Вибір випав на коня. Щоб чекання було веселішим, звірі дістали діжку ягідного соку, що стояв із літа. Та й коневі на дорогу налили.

До сусіднього лісу, де була ціла галявина ялинок, кінь прискакав веселим. А власники галявини теж були веселі, але по-іншому. І спорядили вони коневі замість ялинки кактус (а кактуси теж бувають високі, інколи навіть більші за ялинку).

Привіз кінь свій вантаж, а звірі теж уже веселі. І не помітили спершу, що то кактус. Поставили його як слід, прикопали і наказали білкам прикрашати «ялинку». Білки стрибають на кактус, а він колеться.
Бо у кактуса голки інші, тонші за ялинкові, до яких білки звикли. Ті лаються, не можуть зрозуміти, в чому річ. Стрибати боляче, а справу робити треба. Пострибали трохи та й відмовились. Далі поліз ведмідь, як знаний майстер лазіння по деревах. А йому також боляче! І він не впорався із завданням.

Так вони ялинку і не прикрасили. Святкували Новий рік без іграшок на ялинці, але — з діжкою соку. Аж під ранок мудрий пугач роздивився, що то кактус був. Але тваринам так сподобався сік, що відтепер більшість із них ялинку не прикрашає, а п’є сік і спить: хто під деревами, а хто — просто в заметах.
Хочу подякувати всім, хто прийшов і окремо тим, хто розкупив, як мене повідомили, всі примірники книги і диски, що були взяті на презентацію.

І звичайно, окрема подяка тим, хто замість мене сьогодні віддувався, поки я нудьгую на чужині.
12 квітня, субота. Простір «Арсенал Ідей» / сцена. 19.00 – 20.00
Презентація мультимедійної книжки Євгена Маєвського «Казки дивного лісу» з демонстрацію новоствореного мультфільму.

Будуть присутні редактор з розповіддю про книгу, представники мультстудії і автори мультимедійної програми.

Мене на презентації не буде - займаюсь питанням відправлення згорілого авто в Україну. Я дуже очікую на Львівський дитячий форум, що має відбутися в травні, і буду присутній на ньому.

Будь ласка, приходьте і запрошуйте друзів завітати на презентацію.

Адреса: Київ, вул.Лаврська 12, Мистецький Арсенал
Cьогодні в нас подарунок для шанувальників української латинки : повну збірку Казок Дивного Лісу, а саме 56 казок українською латинкою з усіма ілюстраціями, можна завантажити на сторінці Читати.

Будь ласка, якщо маєте знайомих, хто також шанує цю ідею, поширюйте допис серед них. Та й самі маєте змогу попрактикуватися в читанні латинкою.
Якщо ви маєте паперовий примірник книги"Казки дивного лісу", то ви можете прослухати аудіо-варіант казки за допомогою спеціальної програми. Так от я хочу сказати, що в Play Store вже доступна програма з усіма казками на борту (до цього було лише 5 казок).

Зауваження: програма завантажується (вже на пристрої) досить довго, оскільки в пам'ять читаються всі ресурси (аудіо і ілюстрації). Ми займемося прибиранням цього (д)ефекту в січні.


На сайті доступні адреси магазинів, де можна придбати паперову книгу. Також агенція НашФормат вже пропонує мультимедійний диск із казками в PDF і ePub форматах, а також аудіоваріантом (професійний запис всіх 56 казок в MP3 форматі).


Проект на сайті набуває завершених форм. Доступний для загального доступу розділ "Казки Дивного Лісу". На ньому представлено опис книги, preview (10 казок) в різних електронних форматах і у вигляді аудіоказок, а також наявний мультфільм за одною з казок.

Книга потроху поїхала в магазини. Сьогодні вона поїхала в Книгарню Є, але в 7 чи 8 магазинів. Коли будуть точні дані, ми додаватимемо інформацію про магазини на сторінки сайту.

Диск із електронною книгою, аудіо і мультфільмом закінчують записувати і він наступного тижня вже має з'явитись в каналах агенції НашФормат.
Вчора нарешті книга була готова і я сьогодні забрав свої 50 примірників з редакції.

7ae9b35163eb43235bedaadf72c14a99.jpg

120 сторінок на якісному крейдованому папері в твердій обкладинці. Подарункове видання, фактично.

В книгарні книга їхатиме поступово протягом листопада-грудня. Я повідомлятиму про її надходження.
Також на сайті буде окремий розділ, як тільки щось можна буде придбати.

Економіка процесу вийшла взагалі сумна. Одна з головних проблем - свиня, котру підсовує держава зі своїм оподаткуванням.

Річ у тім, що якщо я друкую книгу за свої гроші, то витрати мені компенсує видавництво шляхом виплати гонорару з продажів. Але з гонорару потрібно платити 17%. З повної суми, а не з перевищення витрат! Таким чином, ціна книги вроздріб автоматично зростає на ці ж 17%. Але є певна межа (здорового глузду), за скільки можна виставити книгу, щоб її придбали. І виходить, що я можу виставити книгу або за збитковою ціною або за реальною собівартістю, за якою ніхто її не купуватиме. Тобто про будь-який мій прибуток тут *взагалі* не йдеться -- книга за поточною ціною не відіб'є навіть 50% вкладених коштів, і додатковий друк (збільшення тиражу) це не змінить ніяк (якщо залишати поточну ціну).

Борис Акунін тільки сьогодні написав у своєму блозі, що аудіозаписи гроші не приносять взагалі (була в мене така наївна думка, що може там хоч якась копійка вийде), а електронні книги - у нас в Україні немає жодного майданчика, через який можна було б їх продавати (подякуємо піратам).

Тому залюбки плюну в обличчя будь-кому, хто буде розповідати про світле цифрове літературне майбутнє з безкоштовним самвидавом. Ага, без редагування, коректури, ілюстрацій, просування... Ніхто не буде робити книги з такими шаленими витратами - заради популярності і слави за ті гроші, котрі коштує книга (той збиток, про який я кажу вище) простіше весь Київ бігбоардами зі своєю пикою прикрасити - більше людей знатимуть.
Два тижні тому книга поїхала в типографію. Про книжки поки що нічого не чути. Я займаюсь аудіо.

З агенцією НашФормат було укладено угоду про виготовлення тиражу дисків з обкладинкою. Цей договір ми робили з місяць, і це не враховуючи аудіозапису перед тим. Загалом я вперше звернувся в НашФормат в лютому, аудіозапис казок робили в серпні.

Коли договір уклали, з'ясувалося, що їм потрібен ISO образ того, що писатиметься. А я ж як справжній письменник (насправді, я не справжній письменник) крім контенту ні про що не подумав. Зокрема знадобилася обгортка для контенту - щоб коли вставляєш диск в драйв, то щось вилазило на екран і домогосподарці було зрозуміло, що на диску і що з тим робити. Довелося в авральному порядку робити обгортку. Робив її наш корпоративний штатний дизайнер, не я. Обгортка вийшла непогана.

Диски очікуються за три тижні.

Заодно допилюємо розділ сайту, присвячений казкам. Зараз він недоступний, бо немає, що презентувати. Коли будуть книжки, тоді й розділ запуститься.
Після кількох циклів узгоджень обкладинки і макету нарешті книга їде в типографію сьогодні.

З грабель, на котрі ми наступили протягом корегування були:
- дійові особи написані з маленької літери. Це був мій задум, але редактор сказав, що загалом потрібно писати в великої.
- На обкладинці художник написав назву книги в лапках. Для книжок це звісно не потрібно.
- В останній момент вставили підтримку мультимедії і відповідно на обкладинці написали "мультимедійна книга". Програми, котра буде зачитувати казки, щоправда, ще немає (але буде).

Сам по собі макет - це звичайнісінькі файли в звичайних форматах (PDF, DOC) . Обкладинка в TIF. Можливо, в типографію воно передається по-іншому, не знаю.

За два тижні повинен бути готовий тираж.
Справи просуваються жваво. Аудіокнигу записано повністю. Електронні варіанти книги підготовлено в PDF і ePub (повний варіант і безкоштовне preview на 10 казок). Також зроблено повний безкоштовний варіант українською латинкою, для тих, хто розуміє, що за латинкою майбутнє. Видавництво пиляє макет книги, а ми вигадали таку річ як мультимедійна книга. Що це таке, дізнаєтесь, коли вона вийде.
Порахували кошторис на розширену книжку, заодно прикинули вартість книги в роздріб. Вийшло 59 грн + накрутка книжкової мережі (від 20 до 40 відсотків). Тобто книга коштуватиме вроздріб десь 85 грн. Оскільки там дорогі і якісні малюнки (та й друк недешевий по якості), то вважаємо, що це нормальна роздрібна ціна.

Звичайно, купувати у видавництві буде дешевше (я свої 50 екземплярів залишаю на роздачу і ще думаю, що не вистачить).
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30