За життя

Більше казок можна отримати, підписавшись на розсилку.

Для запобігання голоду в лісі лісові звірі створили сховище їстівних припасів. Звичайно, гурманські запити кожної тварини це сховище задовольнити не могло, але допомагало тваринам протриматись в разі неврожаю.

І ось якось йде борсук по лісу, і бачить як воли тягнуть три воза, завантажені діжками з лісовими припасами. А керує ними кабан. Борсук кабанові і каже: "Кабане, а що це ти тягнеш, схоже на наші припаси?". "То не лісові припаси, а врожай. Мій, власний, сам назбирав", -- відповідає кабан, -- "і взагалі, йди звідси, дріб'язок".

Борсуку нічого не залишалось робити, як розповідати про таку пригоду всім, кого по дорозі зустріне. Бо всі ж знають, що сам виростити кабан нічого не може, бо не вміє.

Тоді пішли звірі до правління лісу скаржитись на кабана (оскільки кабан був членом правління лісу). А Віслюк їм і відповідає: "Не хвилюйтесь, панове. Ми провели ревізію в схованці. Не вистачає не двох возів, а лише три діжки. І ніхто їх не крав. То кабан взяв. Ну це, як його, ... тимчасово. Покористуватись. Так, точно, покористуватись. Ви не хвилюйтесь, він скористається і обов'язково все поверне."

Більше казок можна отримати, підписавшись на розсилку.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30