За життя

(в продовження цього)


Прийшов рахунок за електрику в гаражі за 6.5 місяців 2021-го року. 319 євро. Споживання десь 30 КВт/год на 100 км, оскільки живемо ми на схилі 100-метрового пагорбу, а щоденний маршрут лежить рівно на інший бік пагорбу. Так чи інакше, на місяць приблизно 600-700 км на гібриді проїжджаємо (точно не знаю, бо ми ще їздимо в мандри час від часу). 50 євро на місяць. На бензиновій автівці було би ~180 євро за ту ж відстань.

З'їздив на літній автівці у справах в Рієку (560 км від дому). 220 євро на бензин туди/назад. Хочу чистий електрокар з пробігом на 600 км (щоб до Рієки доїжджав) - дорога має бути біля 60-70 євро, вже помірно щоб кататися туди на вихідні.
Прийшов ввечері в готель, зарядив ноутбук, зарядив телефон, зарядив мишу, зарядив годинник, зарядив зарядний пристрій ... З усім можна змиритися, але як би так, щоб годинник не заряджати двічі на день. Хоч і по 10-15 хвилин, але набридає.
В Москве представлен светодиодный аналог 60-ваттной лампы Ну, не супутник, звісно, але теж непогано. А наші мабуть тільки набір свічок, аналогічних 60-ватній лампі, здатні представити. Але $30 за лампу (і жере вона 15 ватт, що дуже багато як для світлодіода) - це хіба що в квартирах для понту ставити. З моїми 100+ лампочок по будинку - не напасешся.
Якщо вас цікавить дбайливе ставлення до природи і питання енергозбереження, то вам буде цікаво прочитати статтю про "100-ватні" LED лампи. Зокрема стаття згадує, які проблеми виникають при створенні потужних LED ламп.
Вчені "нагнули" звичайну кишечну паличку (генномодифіковану) щоб та виробляла багато-багато спирту. Це означає не тільки, що всі уп'ються вусмерть хіміки ефективно освоїли бюджет, але й те, що генна модифікація мікроорганізмів, єдиний реальний шлях до отримання енергії в майбутньому (принаймні до створення промислових термоядерних електростанцій), працює і є досить ефективною.

Элегантный способ гибридизировать автомобиль

Дуже цікава ідея, насправді, але керованість може бути як в сокири, що летить. Цікаво, в господарстві з такого "акумулятора" є зиск чи не дуже.
Audi представила гібридний Q5. Шкода, що на чисто електричний чи на plug-in hybrid поки що не розкачалась. Доведеться брати те, що є.
Черговий варіант заглибленого будинку. Дизайн красивий.
Тогда мы идем к вам. Читайте о нефти, и о том, чем ее (не) заменить.
Ввиду того, что тов.Вассермана часто поминают в рунете, а я набрел на один из его постов, то решил прочесть указанную в его посте статью. Сплошное передергивание фактов для плебса: в комментариях есть основывающиеся на фактах опровержения утверждений автора. Понятно, что вправлять населению мозги по поводу атомной энергетики нужно, но вот голословно разбрасываться фразами, которые легко опровергаются, вряд ли стоит. Воистину, кладбище информации умом считаться не не может.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30