За життя

Одним з наслідків розвороту Microsoft передом до open-source'а стало ставання задом до всіх інших. В розробники понабирали вихідців з опен-сорса, котрі вважають, що в проекті можна вільно косячити, випускати щопопало, а потім його патчити. Таким чином, якість, раніше притаманну Microsoft'у, було спущено дуже швидко (як і багато інших речей в США останнім часом).
У нас в компанії ябло не люблять ні в якій формі, крім як в смітнику, але на жаль, доводиться мати із ним справу.

Зокрема, для збирання версій наших продуктів під мак. З цією метою я купував ноути MacBook Pro (б/у, звичайно - ще не вистачало платити за них дурну маржу). Але ноут штука така - він знаходиться в когось і лише цей хтось може його використати (ну або потрібно катати ноут по Києву від одної людини до іншої).

Тим часом я вирішив перенести наші процеси збирання білдів в інтернет - це має бути і швидше і практичніше. Беремо залізний сервер на 32-64 Гб пам'яті і накидуємо туди потрібних віртуалок. Їх можна навіть не тримати запущеними, а запускати лише за потреби.

На звичайний x86 сервер, що їх масово і дешево пропонують, MacOS X не поставиш. Але можна взяти віртуальну машину з маком за дуже невеликі гроші. Так, за смішні $30/міс дають машину з 2Гб пам'яті, 40 Гб диску і доступом по VNC. Для збирання білдів цього достатньо. Якщо хочеться віддалено програмувати, доведеться взяти машину подорожче (але там ціни невисокі, десь може до $80/міс). Отже виходить, що взяти таку машину вигідніше ніж купувати будь-який мак (і навіть б/у)! Звісно, понтів не буде, але понти від ябла - то все одно для школоти, навіть в коледжах молодь вже починає здогадуватися.

Местные дворяне: зачем вы это сделали?
Онегин: я либерал.
Местные дворяне: мы считаем вас опаснейшим мудаком.


«Dart предназначен для широкого числа сценариев разработки: от небольших проектов одного человека, до крупных масштабных проектов со множеством участников и компонентов. Мы считаем, что Dart отлично подойдет для создания крупных веб-приложений», - отметил Ларс Бак (Lars Bak), программный инженер Google и один из разработчиков данного языка.

Гугль медленно но верно превращается во второй Microsoft. Раньше в Microsoft изобретали велосипеды потому что предыдущую интерпретацию внутри самого же MS придумали "не они" (т.е. другая команда), теперь этим же занимается гугль. Смешали JavaScript с PHP потому что этих придумали "не они".
Отримав розсилку електронною поштою. Назва розсилки: Microsoft Tech Daily Заголовок на весь екран: Top 10 Development Tools for Objective-C iPad/iPhone Development
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30