За життя

Коли UMC МТС вводили черговий пучок тарифів і схем мобільного зв'язку, вони зробили все, щоб користувач з'їхав з глузду. Я вчора зранку провів пів-години намагаючись зрозуміти, що мені вибрати для випадкового використання інтернету на смартфоні (основний інтернет в мене на CDMA), а потім ще пів-години намагаючись зрозуміти, як це ввімкнути.

Справа в чому: є стара послуга Гіпер.НЕТ, яка в мене працювала 5 чи 7 років. Чомусь зараз якщо дивитись в Інтернет-Помічник, то вона начебто вимкнена. А ще вони ввели якийсь Смарт.НЕТ з дешевшими тарифами. Його треба ввімкнути, як з'ясувалося, але в Інтернет-Помічнику його немає, і в голосовому меню теж.

Я позвонив оператору, дуже чемно поспілкувався і оператор сказав, що мені прийдуть налаштування на телефон. Ок. За 15 хвилин прийшов пакет СМСок і власне налаштування, все прописалося в смартфон і смарт.нет став каналом зв'язку за умовчанням (власне, тільки його і було надіслано). Чудово, все ок.

Це був вступ.

А тепер слідкуйте за руками.

О 22.20 (тобто вже пізно ввечері) я отримую другий комплект СМС-ок від МТС, що мені буде надіслано налаштування Інтернету. Я ще подумав, що це дублікат ранкових. Оскліьки я вже ліг спати, мене це роздратувало (але і врятувало) і я поліз дивитись, що ще мені надіслали. А надіслали мені повний комплект налаштувань APN'ів, тобто WAP, WAP MMS, WAP GPRS тощо. І от тут на мене чекав сюрприз. APN'ом за умовчанням став WAP.

Що б сталося якби я не звернув уваги на ці налаштування? Гадаю, влетів би на дуже велику суму, спробувавши покористуватись інтернетом (адже відомо, що WAP коштує набагато дорожче звичайних сервісів). А МТС абсолютно чесним шляхом видурила б з мене купу грошей.

Маю сказати, що за Ющенка такого не було (с)

PS: доводиться вводити тег "шахраї", якого раніше не було :(
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30