За життя

Не пройшло і пів-року, як я активував подарункову картку Bodo. Ми вибрали годину заїзду на квадрациклах на двох. Спочатку думали, що години буде мало, але як з'ясувалось згодом, в самий раз. Точка знаходиться біля ресторану між Калинівкою і Митницею по одеському шосе (біля 25 км від Одеської площі) і виходить на ліс і луки. Для катання надаються одномісні кросові квадроцикли Kawasaki (непоганий варіант, хоча зрозуміло, що прокатні пристрої мають посередню якість із-за режиму їх експлуатації). Видаються шоломи, рукавиці і маски від пилу (хоча нам пощастило і пилу було зовсім небагато). Виїзд з інструктором, котрий показує шлях і допомагає долати складні ділянки. Траса проходить як по лісу, так і по луках. Судячи зі слідів, траси використовуються досить активно. Сама траса доволі складна, оскільки дуже нерівна (я так розумію, що це навмисно зроблено) і до того ж автомобільні і велосипедні звички заважають керувати -- керування квадрациклом істотно відрізняється і від одного і від іншого. В Єгипті ми колись їздили по пустелі і це було набагато легше, ніж тут. Так от, години їзди по такій дорозі було достатньо для істотного навантаження на коліна. Другої години коліна просто не витримали б. З незвички на незнайомому приладі керувати досить важко - незрозуміло, який в нього гальмівний шлях, радіус повороту, кліренс тощо. Призвичаївшись, їхати трохи легше, хоча гальма неінформативні, а кермо без підсилювача. Ну і плюс до того піклування про власну шию в випадку перевертання - забитись там можна досить легко. Скажу, що ми із дружиною, маючи водійський досвід і досвід їзди на конях (він тут дуже згодився, оскільки частину дороги треба було їхати стоячи і рухати корпусом як на коні), примудрились обидва вскочити в халепу - вона перевернула квадроцикл майже на рівному місці (як це їй вдалося, я не зрозумів), а я проїхався по власній нозі (по гомілці, не по ступні!), щоправда на зовсім нерівному місці. Із недоліків цього виду транспорту - скажений шум. Я планував купити собі квадроцикл на дачу, але проїхавшись зрозумів, що треба шукати якийсь електричний варіант, оскільки їздити на природу чи по лісу / полю в такому шумі досить таки неприємно: втрачається антураж. Взагалі можна їздити кататись пару разів на рік, для різноманітності. А якщо вперше, то варто з'їздити, але на перший раз питати трасу попростіше. Наприклад, можна кататись по відносно прямих польових дорогах - це набагато простіше, ніж по лісу, можна набрати швидкість і просто розслабитись. Ще в них там є тир із луками і арбалетами (може і з вогнепальною зброєю, я не цікавився). Конкретно по квадрациклах вони пропонують програму для корпоративних виїздів. Вартість катання за прейскурантом - 300 грн / год на одну людину. Крім того, вони беруть гроші (тарифна сітка відома, висить на стіні) за перевертання або удари квадрацикла (на ремонт) або за пошкодження його частин. Чи є в них сайт, я не поцікавився (мабуть що є).
Заїзжав вчора в більярдний магазин за аксесуарами (прийшов час міняти наклейки на кіях, і крейда вже зтерлась) і побачив в продажі дитячий більярд -- стіл розміром, мабуть, 2.5 фути, два кії, кульки, крейда до них ... За все щастя - 718 грн. Так що якщо в кого є діти і ви хочете навчити їх більярду, - саме те, що треба.
...і ще купа прикольних рейтингів тут.
Кто играл в начале 90-ых, тот вспомнит ... Люди в реале построили ...
Вспоминали сегодня ресторан еврейской кухни на Подоле, куда мы с женой ходили 2 года назад (и встретили там Степана Хмару). Мацой за 15 грн (3 доллара на момент посещения) они создали аутентичный еврейский колорит...

Анекдот в тему:

В Хайфе открылся ресторан Ностальгия. Там хамят, обсчитыают, а на выходе кричат вслед "убирайся в свой Израиль, жидовская морда!"
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30