За життя

З часів Microsoft IntelliMouse 1.0 сижу на ергономічних мишах. Завжди Microsoft, лише пару років були ліворучні Logitech'и (в усьох трьох з котрих здохли коліщатка).

Тепер купив собі на Амазоні дешеву ($15 обійшлася) вертикальну мишу Anker, чисто спробувати. А колега поруч сидить на Evoluent за $90. Звісно, дорожча миша солідніша і в руці лежить краще, але і ця дешева, як виявилося, дуже приємна. Звикаєш до неї за пару годин і від звичайної MS Lazer Mouse 6000 болить рука.
5 місяців тому поміняв миша на Trust . Через 4 місяці на ньому "попливло" коліщатко. Місяць я помучився, сьогодні випадково придбав в Comfy єдину коробочку з Touch Mouse від Microsoft. Їхній hardware department завжди робив гарні речі, і ця миша - не виключення. Зроблена так, щоб було відчуття дорогої речі. І коробочка, котру не соромно на видному місці залишити,  і якість матеріалів і дизайн.

З ергономікою складніше - миша симетрична, відповідно руці потрібно заново вчитися. Button click - лише механічні (не touch), тобто touch'евими є скролінг і guestures. Права кнопка як на мене занадто притиснена до краю, але припускаю, що це моя звичка натискати її середнім пальцем. Сам клік трохи тугий (але це теж питання звички).

Перший висновок - для поїздок згодиться, для роботи потрібно ще подивитися, що є з touch scrolling'ом.

Поймал мыша - ешь не спеша
народна мудрість
Вже 16 років я користуюсь мишами от кутюр, а саме від Microsoft'а. Починаючи з першого Intellimouse і через всі їхні еволюції аж до останніх інкарнацій, що їх було представлено після Wireless Lazer Mouse 7000. Про нього й мова.

Два роки тому купив два миша - 6000v2 і 7000 (замовляли два 6000v2, але другий був бракований і я його повернув туди де брали). Перший валявся в офісі, де я рідко буваю, другий працював вдома. Пропрацював той другий сумарно біля 18 місяців. Після чого в ньому здох ролик (коліщатко). Конструкція коліщатка там поцевата - пластикове колесо, на котре натягнута і в двох місцях приклеєна "шина" з гуми. Якщо коротко, то ця шина відривається з часом і колесом користуватись стає неможливо.  

Забрав з офісу 6000v2. Пропрацювала вона в офісі може кілька місяців в сумі і 3 місяці в Кракові і от зараз в Києві. І відчуваю, що коліщатку приходить полярний лис.

Окремо зауважу, що до того було три ліворучних Logitech'а, в усіх трьох коліщатко забилося котячою шерстю і брудом і також вийшло з ладу.

Почав шукати мишей з тачпадом замість коліщатка - а таких немає нормальних, ергономічних. Є лише щось від HP, але в Україні вони є лише в одному магазині в Харкові, а на амазоні рейтинг цієї миші 2.5 з 5 -- в половини людей все ок, в другої вона тупо не працює.

Купив сьогодні якийсь Trust зі звичайним коліщатком (не з тачпадом), на вигляд економічний, за цілі $24 (нагадаю, що MS'івські коштують біля 60 стабільно). Прийшов додому, а Microsoft'івська миша злякалася і почала нормально працювати. Подивимося, наскільки її вистачить.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30