За життя

Якщо спостерігання пейсбуку на мобільному пристрої вимагає забагато часу, можна зробити наступним чином:
1) завести другий обліковий запис для читання тих, кого хочеться саме читати і читати часто.
2) налаштувати вхід в основний обліковий запис зі складним паролем, а в додатковий - просто натисненням на аватарку ( є там така опція )
3) увійти на мобільному пристрої в додатковий запис.

Гарантовано, вам буде ліньки перемикатися в основний обліковий запис (його можна і вдома почитати).
Дружина купила мені пивного кухля. Не те щоб якогось там дуже outstanding (ба більше в нас пивних бокалів і кухлів достатньо), але мабуть щоб зробити мені приємне. Так от їй продавець підказав те, над чим я ніколи не замислювався, але що є досить практичним -- кухоль можна покласти в холодильник разом із пивом з тим, щоб він охолоджував пиво після наливання. Я ж вирішував проблему дідівським способом - в мене є пластикові кульки для охолодження в морозильнику, котрі я і кидаю в бокал. Але охолоджувати кухоль виявилося зручніше. Його і в морозильник можна сунути і він душе швидко там замерзає і красиво пітніє.
Для аудіокниги підбираємо вступні мелодії. Зручно обирати їх на http://www.stockmusic.com/soundlibrary, але там ціни не з дешевих. Є ще варіант http://www.pond5.com - він дешевший, але там незручно шукати. Тому робимо так - шукаємо на stockmusic, потім вводимо назву в pond5 і вибираємо потрібний варіант.
Якщо вам потрібно обчислювати складні вирази, то вбудований в 7-ку віндовий калькулятор їх насправді підтримує! Дужок немає серед кнопок, але якщо вираз набирати на клавіатурі, то дужки набираються і використовуються. Більше того, в історії можна редагувати входження і вставляти вираз туди. Увага! Якщо вставляти вираз із дужками через Ctrl-V прямо в калькулятор (а не в рядок редагування виразу в історії), то дужки втрачаються. Звісно краще було б використовувати AnyCalc, але ця програма не працює під Windows 7, а зв'язок із автором втрачено.
В чергах "кудись", якщо у вас під рукою немає нічого цікавого, знайдіть стару газету або інший великий текст (та хоч правила обслуговування відвідувачів на стіні). Далі читайте речення і спробуйте обрізати його так, щоб вийшло цікаво, кумедно або неочікувано. Напр. (взято зі стрічки новин Яндекса): -- Тимошенко: Єхануров був і залишається [лобістом РосУкрЕнерго] -- Україна на 1 серпня намолотила [30 млн тонн зерна] -- Медведєв не прилетів до Криму через відмову [створии СП з «Газпромом»] Звісно, це не найкумедніші фрази, але вони взяті з видачі новин Яндексу. Ви бачите, як змінюється зміст навіть найтривіальніших заголовків. А можна собі поставити задачу знайти найкумедніше речення, а це може вас зайняти на досить довгий час (якщо тексту багато).
Якщо вас тягне на сон, а варіантів вирішення проблеми немає, добре уявіть собі смак і запах лимону. Це вас трохи підбадьорить (хоча спати все одно треба).
Я веду свою нехитрую бухгалтерию в электронной таблице (не пишу "в Экселе", поскольку избавился от MS Office пару лет назад и перешел на OpenOffice). И за годы у меня набежало некоторое достаточно существенное расхождение между теорией и практикой (отдельные страницы для приходов / расходов и для счетов / кеша) - в теории денег было больше, чем на практике. Я все время списывал это расхождение на колебания курсов валют. А только что из-за мелкого сбоя мне пришлось заново задать формат ячеек в теоретической странице. Нужно заметить, что расходы у меня пишутся с минусом, т.е. суммы отрицательные (так сложилось исторически). Так вот, после переформатирования отрицательные суммы стали показываться красным цветом, а положительные - черным (до переформатирования все было черным). Я уже хотел было вернуть суммы к черному цвету, и тут заметил, что удобно смотреть, где долги висят - в колонке долга красный цвет. А еще оказалось, что часть расходов была ошибочно записана с плюсом. Т.е. вместо вычитания сумма добавлялась к "теоретическому " балансу. После корректировок же теоретический баланс стал меньше практического, что не может не радовать :). Резюмируя - если вы ведете баланс в таблице, пишите плюсы и минусы разными цветами. Тогда сразу будет заметно ошибки.
Якщо ви робите вдома пампушки із часником, є сенс часник не вичавлювати, а молоти. Частинки часнику залишаються цілими, водночас частина соку (достатня для того, щоб пампушки набрались соком) виходить.
Хоча кажуть, що зранку треба їсти так, щоб на день вистачило вуглеводів, мій шлунок відмовляється від прийняття їжі перші пару годин після сну (а можна і більше). Більше того, я можу прокинутись, випити склянку води і йти на вулицю працювати. Але так робити не зовсім комфортно - потрібно перериватись об 11-12 годині на сніданок, а це час, коли ще непогано працюється.

Нещодавно дружина піддивилась в якійсь програмі рецепт, який я з модифікаціями успішно використовую останні кілька днів.

Беремо склянку молока, чайну ложку (одну-півтори) арахісового масла, жменю кукурудзяних пластівців або мюслі. Опціонально можна докинути горіхи, родзинки та/або яблуко чи банан. Кладемо все це в блендер і перемішуємо і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Отримуємо пів-літри поживного коктейлю. Його можна просто пити, хоча він досить густий (особливо із бананом або вівсянкою). Можна лити більше молока або якийсь сік (суміш молока із соком п'ється нормально, перевірено).

Коктейль виходить настільки поживний, що я два дні працював на вулиці з ранку до вечора (причому, досить важко - наприклад, вчора розкидали півтори машини щебня на дорогу в кооперативі) без обіду, а їв тільки о 8-ій вечора.
Якщо у вас є потреба точити садовий реманент, то вам необхідний точильний верстат (без заточки сапкою, та і лопатою, користуватись важко). Коли я купував свій верстат, мені прораб сказав, що верстат треба кріпити до верстаку, інакше він (верстат) буде бігати від мене. Я йому повірив і верстат рік стояв нерозпакований (бо не було змоги його прикрутити). Але коли мені довелося займатись прополкою пристовбурових кіл (я її ще не закінчив), я зрозумів, що вручну я багато не наточу. І поставив цей верстат просто на стіл, без жодного кріплення. І правильно зробив! Прилад від мене нікуди не бігає. Поки кола незбалансовані, верстат рухається десь на сантиметр за 5-10 секунд, тобто можна його періодично підтримувати. Також реманент можна точити одною рукою (точність там непотрібна), а другою притримувати верстат. Але найголовніше - сапку на довгій ручці не вигнеш так, щоб зручно точити внутрішню сторону. Тому верстат доводиться крутити, щоб зручніше підвести його до сапки. А от з прикрученим верстатом такого б не вийшло!
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30