За життя

Створив собі канал в Телеграмі для дрібних думок, які за форматом годяться для твітера, що дав дуба.  

TLD

Для реєстрації домена в зоні .BJ ви маєте мати street address в Беніні (Benin).  
Якщо спостерігання пейсбуку на мобільному пристрої вимагає забагато часу, можна зробити наступним чином:
1) завести другий обліковий запис для читання тих, кого хочеться саме читати і читати часто.
2) налаштувати вхід в основний обліковий запис зі складним паролем, а в додатковий - просто натисненням на аватарку ( є там така опція )
3) увійти на мобільному пристрої в додатковий запис.

Гарантовано, вам буде ліньки перемикатися в основний обліковий запис (його можна і вдома почитати).
Я тільки що зареєстрував домен gtavg.com . Хто не в курсі, всі п'ятилітерні домени розібрали давним давно. Цей, мабуть, забули.
В Україні фейсбукова стрічка складається з чого хочеш, але не з веселощів. В США ж:

I also tend to get down in the dumps, often more so when I see all the fun, cool things my online “friends” gush about on their social walls and feeds.
Але наслідки в Україні і США одні й ті ж - getting down in the dumps :).

Вся стаття з цитатою тут
(робоче)

Прийшов до нас в Live Chat користувач і каже "не отримую листа про відновлення паролю від вашого сервера". Дивимося в лог - лист доставлено на сервер отримувача. Користувач каже, що листів немає. Починаю примушувати його передивитися логи свого сервера і з'ясовується наступне:
пошта йому ходить через GMail -- спершу потрапляє на проміжний сервер, а потім йде на GMail. І от наші листи чомусь опинялися на проміжному сервері і не потрапляли на GMail. На жаль мені не вдалося з'ясувати, яким чином пошта потрапляє з проміжного сервера на GMail  -- чи то GMail забирає з проміжного сервера чи проміжний сервер форвардить на GMail. Але факт в тому, що GMail тупо її не отримував.

Тому якщо у вас трапляються такі невідомого походження зникнення пошти, перевіряйте, як вона за словами отримувача має йти, і дивіться проміжні вузли.
Пейсбук поступово, але стабільно зкочується з місця, де щось пишуть, в місце, куди кидають зображення, можливо доповнюючи їх своїм коментарем.

В мого провайдера якийсь косяк і він не рутить запити на facebook'івські сервери з певної групи IP. Я прописав інші IP в файл hosts, тому власне стрічку читати можу. А от картинки не завантажуються. І сьогодні я бачу, що читати, власне кажучи, нема чого -- суцільні пусті placeholder'и. В середньому текст є в одному з 5-ти дописів, а багато тексту (тобто як блоговий запис, а не як фраза "подивіться, це прикольно") -- лише в одному з десятка.

Але за картинками зазвичай ходять в tumblr, а не в пейсбук. А ЖЖ як наш дєдушка Лєнін, разложился на плєсєнь і на ліповий мьод.
У нас в компанії ябло не люблять ні в якій формі, крім як в смітнику, але на жаль, доводиться мати із ним справу.

Зокрема, для збирання версій наших продуктів під мак. З цією метою я купував ноути MacBook Pro (б/у, звичайно - ще не вистачало платити за них дурну маржу). Але ноут штука така - він знаходиться в когось і лише цей хтось може його використати (ну або потрібно катати ноут по Києву від одної людини до іншої).

Тим часом я вирішив перенести наші процеси збирання білдів в інтернет - це має бути і швидше і практичніше. Беремо залізний сервер на 32-64 Гб пам'яті і накидуємо туди потрібних віртуалок. Їх можна навіть не тримати запущеними, а запускати лише за потреби.

На звичайний x86 сервер, що їх масово і дешево пропонують, MacOS X не поставиш. Але можна взяти віртуальну машину з маком за дуже невеликі гроші. Так, за смішні $30/міс дають машину з 2Гб пам'яті, 40 Гб диску і доступом по VNC. Для збирання білдів цього достатньо. Якщо хочеться віддалено програмувати, доведеться взяти машину подорожче (але там ціни невисокі, десь може до $80/міс). Отже виходить, що взяти таку машину вигідніше ніж купувати будь-який мак (і навіть б/у)! Звісно, понтів не буде, але понти від ябла - то все одно для школоти, навіть в коледжах молодь вже починає здогадуватися.
В Ризі гарно працює 3G телефонія. На ходу можна цілком комфортно розмовляти за допомогою Hangouts, не кажучи вже про скайп. Одне погано - коли телефон бачить знайомі WiFi мережі (а він це робить постійно), то намагається перемикнутися на них і при цьому можливі збої в з'єднанні IP телефонічної програми (тобто доводиться перепід'єднуватися).
У Google'а є абсолютно недооцінена з причини бовдуруватості їхнього менеджменту функція. А саме Google Hangouts. Це Messenger, як текстовий, так і звуковий чи відео. При цьому він сумісний з XMPP протоколом (тобто підключатися можна навіть Jabber клієнтами) в текстових повідомленнях, а ще підтримує автоматичні групові чати і, що зручно, ходить одразу на всі підключені пристрої (тобто повідомлення отримується і в браузері з відкритим Google+ вікном і на мобільному андроід пристрої).
Ми для одної з команд фактично перейшли з Jabber'а на Hangouts.

Проблема з Hangouts в тому, що він прив'язаний до Google+ на десктопі, тобто немає окремого клієнта для Windows. Але в якості універсального засобу зв'язку дуже зручно.

Hangouts як і скайп вміє телефонувати на телефонні номери і добре підтягує контакти GMail і контактну книгу андроіда. Але на відміну від скайпа не гальмує і не падає на кожен чих (принаймні на андроіді).
Якщо його готувати неправильно, можна збожеволіти. Не кажучи вже про легші наслідки, як то згаяний час, зіпсовані нерви і розбиті клавіатури.

Facebook показує стрічку мало того, що за власним бажанням, та ще й показує одні й ті ж повідомлення по десять разів і змушує читати різноманітні коментарі.

Щоб позбутися цього свавілля, вам знадобиться додаток Social Fixer. Коли поставите його, перезавантажте сторінку з Facebook'ом. Також в налаштуваннях в Layout->Center Panel вмикаємо "тулбар" - пункт Display the Control Panel at the top (він неестетичний, але що робити).  

Далі натискаємо на тулбарі кнопку Mark All Read і Mute All (друге опціонально). Всі повідомлення приховуються і в подальшому не вилазять знову.

Тепер коли з'явилося нове повідомлення, поки воно ще без коментарів, наводимо на нього мишу, і в правому верхньому куті з'явиться набір сіреньких іконок. Нам потрібна друга з правого боку - Mark Read and Mute. Якщо ви хочете повідомлення приховати, але бачити його знову, коли там з'являться нові коментарі, то замість цієї іконки використовується просто Mark Read (правіша іконка).

Результат - чиста News Feed, де з'являються повідомлення без коментарів (принамні, якщо їх читати швидко).
Протоколу HTTP в його останній верісї (1.1) понад 10 років. Ще кілька років тому почалася робота над версією 2.0, і зокрема в неї мав увійти протокол SPDY, запропонований гуглем. Результати у вигляді стабільного драфту специфікації на HTTP 2.0 мали бути навесні цього року.

Результат? Понад 10 нових RFC, що прийшли на зміну RFC 2616 (HTTP 1.1) і пропонують ... HTTP 1.1 покращений. Жодної згадки про 2.0, SPDY тощо.

Миша, вилазь.
Електронна пошта - як секс, має сенс тільки коли вас двоє. Це взаємодія двох (або більше - особливо цим відзначаються мешканці південно-східної Азії) людей.

Але останнім часом деякі компанії вважають, що електронна пошта належить їм, а адресат має підлаштовуватись під їхні потреби. Відправляєш такій компанії листа, а у відповідь "зайдіть от сюди, введіть поштову адресу, вам прийде посилання (знову поштою), його слід відкрити і тоді прочитаєте листа". А щоб відповісти, взагалі потрібно інсталювати якусь програму.

Тобто йдеться про повне нехтування як інтересами співрозмовника, так і здорового глузду.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30