За життя

Коли ми забирали з притулку кота Франца (повне ім'я вгадаєте?), він підбіг до мене, лизнув руку і заліз на шию. Наступний тиждень він провів просто в мене на шиї, боячися злізти (і досі так часто робить і сидить так годинами). Щастя, що він дрібний і його не важко тримати.

Кіт дуже грайливий і активний, абсолютно не має відчуття страху (лише рефлекторно смикається, коли поруч із ним щось падає або грюкає), полює на птахів (через вікно) і тягає їжу в собак, пролазячи в них між лапами, коли їдять. Цілими днями ходить по будинку, лазить на підвіконня, шариться по кухонному столу. Сидить в засаді і нападає на людей, що проходять. Кіт з яскраво вираженим ADHD і спалахами немотивованої агресії.

Кішка Сара - повна йому протилежність. При тому, що вона провела певний час на вулиці (в дворі в приватному секторі під Києвом) і мала би бути самостійною і сміливою, в нас вона забилася в куток дивану, де їсть і спить вже три тижні. Взагалі вона навіть грається, але недоросль Франц чомусь взявся показувати, де в жінки місце. Коли Франца немає, Сара ходить по будинку, але дрібними перебіжками, намагаючися злитися з плинтусом. А коли є, сидить на місці, і лише шипить на нього, якщо він лізе їй в поставлену на диван же миску. В неї явно синдром підвищеної тривожності разом з виснаженістю нервової системи.

А по світлині і не скажеш...

ae7c434f68e1a7c6788c22a620d07418.jpg
Наш імператор весь в пурпуровому.

986a82267ef7917321c4cbfd9e75270e.jpg
Поки що виходить не дуже, але вони стараються.

Підкинута нам в грудні кішка, на жаль, так і не заприятелювала зі "старими" котами, а веде постійні позиційні бійки. Це викликає ряд незручностей, на кшталт обмочених котом дитячих речей і котячих криків по ночах (котрі будять дітей). Тому шукаємо для кішки нових хазяїв - якщо до тепла не знайдемо, кішку доведеться виселити на вулицю.

Кішка надзвичайно лагідна, з м'яким приємним хутром. Любить сидіти в мене на животі, коли я сижу на кріслі або лежу.
Кішка прищеплена, стерилізацію проведемо наступного тижня.

Фотографії можна подивитись тут і тут (сіра).

Update: в зв'язку із відсутністю бажаючих кішку було відправлено під три чорти в село на вільний випас (тобто котам в селі надається місце для спання, але не їжа - харчуватись вони мають самі де знайдуть). Шкода, звісно, але третій зайвий.
Його ця клята кішка теж дістала. Виніс кішку вчора ввечері в гараж і закрив в клітці для кролів (коли вона тече, то вона там ночує). Клітка закривається на гачки, які і людині непросто відкрити (а тим більше тварині). Гараж закривається без щілин. Сьогодні вранці кішка сидить під дверима будинку. Сходив в гараж - двері гаража прикриті, але не закриті, клітка закрита. Як кішка вибралась - невідомо.
Шипшина зі смаком бурундука, витягнута з клітки.

Фото суто ілюстративне, зняте на телефон.

Подчиненный перед начальством вид иметь должен лихой и придурковатый,
дабы разумением своим не смущать начальства.

Кішка прижилась. Субординації дотримується вправно.

АКЦІЯ! Погладь кота і тобі щось буде. А не погладиш - нічого буде!

Терміново віддається кішка віком 4-5 місяців. Порода - або чисто сибірська, або метис с сибірською: хутро надзвичайно м'яке і приємне, тобто це точно не дворова смугаста. До туалету привчена, дуже лагідна.


Нам її підкинули оманним шляхом родичі, а у нас її коти ганяють. Поки що сидить в майстерні, але завтра зранку туди прийдуть собаки і зроблять з кішки закусон.


Рятуйте (головним чином кішку), короче. Забирати в Києві. Про процедуру передачі домовимося (я її кудись підвезу).



Коти в нас їдять Purina Pro Plan, а от який саме - я якось ніколи і не замислювався. Брав що є в магазині і в принципі різне. Тільки зараз (не пройшло й 5-ти років) помітив, що кішка періодично починає страшенно ліняти. А от останній місяць хутро в неї таке, що хоч на базарі продавай - м'яке, шовковисте, не ліняє і не звалюється. Розгадка була дуже проста -- не пам'ятаю, який варіант я їм давав до цього, але останні кілька тижнів вони їдять After Care. Тому я з радістю купив великий пакет корму (на 7.5 кг) і сподіваюсь, що мої проблеми з котячою шерстю, від якої не було порятунку в будинку, вирішені. Тому якщо у вас коти і є проблеми з шерстю - пробуйте різний корм, бо як показала практика, начебто маленькі відхилення в складі можуть кардинально вплинути на тварину.
Розмовляємо зі старшою дочкою (13 років) про персидських котів. Аліса: Вони ж некрасиві, в них морди пласкі, наче вони в дерево з усієї дурі в'їхали Я: Це так звані екстремали, а у звичайних персів морди красиві Аліса: О, ну так недарма їх екстремалами назвали Я і не замислювався над походженням цієї назви, а вустами дитини каже істина.
Персик сьогодні проявив партизанську тактику:

дружина пішла в душ, а Персика, щоб той не підглядав (бо він це діло любить) принесла мені в кабінет. Невдовзі Персик пішов кудись...
Як потім розповіла дружина, перед закритими дверима в душ лежала Шейла. Персик почав її (Шейлу) мотузити, а коли дружина вийшла, щоб дізнатись, що відбувається, прослизнув в душ. Таким чином, Персик спростував дослід британских вчених, які доводили, що коти не розуміють причинно-наслідкового зв'язку.

Починаю вести записи про котів, бо потім загубиться, а історії з ними трапляються постійно. Сьогодні коли їхав з дому, зайшов в будинок і сказав Шейлі, що вона за головну. Персик висунув пику, що мала виражати думку "хазяїн, ти здурів?". Приїхали - шерсть Шейли по всьому будинку. Вочевидь Персик пояснював Шейлі, хто в хаті головний (без причини він її не ганяє).


Спостерігають за птахами, які літають в лісі, що за дверима.

Хитра ленінська посмішка з примруженням:



А хочете дізнатись, чому він так посміхається? Бо він побачив оце.

Гламурні блондинки після смерті перетворюються на персидських кошенят.



  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30