За життя

Давно домовичок не подавав ознак життя ...

В мене комп'ютери (десктоп і ноутбук) підключені через KVM switch до одного комплекту монітор-миша-клавіатура. На декстопі я колись ще грався, а зараз тільки іноді запускаю його, щоб щось швидко зробити пов'язаного із програмуванням (в мене там копія build-server'а знаходиться, а фізична машина працює швидше за віртуальний білд-сервер). А останній місяць я просидів над рефакторингом коду нашого основного продукту. Все закінчив практично позавчора, а останні два дні хвости прибирав. І от як тільки я зробив коміт повністю готового коду в SVN, пішов зробити собі чаю -- повертаюсь, а KVM switch здох. Ну точно домовичок вирішив натякнути, щоб я відпочив.

Пропрацювала скотинка 4.5 роки, і взагалі незрозуміло, чому там дохнути. Але USB хаб накрився, а без нього KVM - вже ані K ані M. А одне V мені і нафіг не потрібно. Спробував оновити прошивку (навіть кабель для прошивання знайшов через 5 років!), а хрін - схоже, що ця частина теж здохла, оскільки десктоп не бачить прилад по цьому кабелю.

Доведеться купувати новий. Але є і приємний бонус. KVM було підключено кабелем DVI-I і я мав на ньому лише 1600*1200 на екрані. Думав, що це косяк KVM'а. А виявилось, що я бовдур, і проблема в DVI-I. Підключив ноутбук напряму до монітору по D-SUB і вуаля, 1920*1200!
Цитата з реальної вакансії (хто не лінивий, знайде в гуглі, звідки):

Qualifications:



Bachelors Degree or higher strongly preferred in computer science or engineering and/or a minimum of 5 years' experience in all aspects of Network Infrastructure, and exposure to other information technologies
Product Specialist
Gateway Routing and Dial peers
SIP (G.711, G.729, G.722, T.48,etc) MGCP, Skinny, PRI protocols
MPLS, Metro E, Optical Carrier, DS1-3, ATM, SIP trunking, AccuRing, 800 SDNs, VRFs
Session Border Controller products
SRTP (Secure SIP)
QOS Policy provisioning
Web Collaboration Technologies (WebEx)
E911 rules guidelines and provisioning
Dial Plan configurations and translations; Application dialing rules, Class of Service restrictions
VMWare and Server Technologies
Knowledge of SQL, PostGRESQL, databases
Linux, Microsoft Server technologies
XML scripting
TFTP, Syslogging
LDAP, SLDAP, SFTP, TFTP, SSH, DNS, DHCP, 802.1x, RDP, POE
Internal and Public Certificate Authority
WiFi integration as well as broadband wireless federation.
Auto Attendant and Call handlers
CTI integration
IMS Federation and 3g/4g technologies XMPP Technology
Federation of B2B UC
Video Conferencing
ITIL Certification; ITIL v.3 preferred
CCVP, CCNP, CCNA
Presentation skills and excellent analytical skills
Proficient project management skills
Ability to visualize new applications of existing knowledge that lead directly to important new business opportunities
Thorough understanding of business needs and the opportunities available in evolving telecommunication technologies/standards and how they can be incorporated into network infrastructure solutions
Excellent written and oral communications skills i.e. ability to translate business requirements into a coherent long term strategy for Unified Communications Infrastructure
Excellent interpersonal skills and team orientation

Product:
Cisco Unified Communication Manager 8.x
Cisco Unity Connection 8.x
Cisco Unified Presence 8.x
Cisco Gateways and Routers (1800 series, 2800-2900 series, 3900 series, ASR series and modules.
Cisco Emergency Responder
Cisco Unified Computing System - UCS
Contact Center Integration (UCCE)
Tanberg Codian Gateways, VCS Control, VCS Expressway
Cisco Unified Personal Communicator, OCS, MOC and Sametime integration



Ми тут сперечаємось, скільки нулів має бути в зарплаті.
Для людей, понимающих что-то в базах данных, просто фантастическое детективное чтиво на тему о том, как простое число (проще чем нули в проблеме-2000) может теоретически привести к мировому краху. Почему? Потому, что завалив базы данных, например, нью-йоркской фондовой биржи можно вызвать такую панику, что никакому мировому кризису и не снилось.
Купив в автомобіль (коли закінчимо крутити гайки, розповім детальніше) отаку клавіатуру:



Сама вона зовсім невелика (розміром з мою долоню, не більше). Приймач зовсім маленький, втикається в USB. Сама клавіатура заряджається від mini-USB. Для тих, хто має HTPC з виводом на телевізор і хоче на тому PC крім HT ще звичайні програми використовувати (хоч той же браузер) -- ідеально. Справа - тачпад, дуже зручний.
Ламер думає, що в кілобайті 1000 байтів, а хакер - що в кілограмі 1024 грами.

Хто такі гугеноти, ви мабуть знаєте. А що таке кібібайти? Ні, це не смішні байти для накурених пацанів. Так ламери наші кілобайти кличуть.

Насправді ламери перемогли. Маркетинг взяв гору над здоровим глуздом. Історично (для комп'ютерної індустрії) кілобайт означало 2^10 (два в десятому ступені) байтів, тобто 1024. Але так пересічному ламеру рахувати не дуже зручно. Чим і скористались маркетологи, позначаючи ємність жорстких дисків, пам'яті та інших носіїв в Кб / Мб / Гб, але рахуючи їх не як 2^10 (або 2^20 або 2^30), а як ступені 10. Начебто для зручного обрахунку, а насправді для збільшення цифри. Тобто кілобайт в них став дорівнювати тисячі байтів, мегабайт - мільйону байтів тощо.

Технарям не перемогти сіру масу ламерів, котрих ведуть чорні маркетологи, тому вони (технарі) здались і віддали звичні нам терміни ламерам. А собі вигадали нові. Тепер по-правильному на ступені двійки треба казати kibibytes, mebibytes, gibibytes ...
Однажды Чукча принес в редакцию свой роман. Редактор прочитал и говорит:
— Понимаете ли, слабовато… Вам бы классику читать. Вы Тургенева читали? А Толстого? А Достоевского?…
— Однако, нет. Чукча — не читатель, Чукча — писатель.


Люди, котрі пишуть стандарти на протоколи обміну даних в мережах дуже схожі на законотворців. Вони пишуть набори правил, котрі, навіть якщо в них немає протиріч, розроблені з думкою виключно про тих, хто пише, а не про тих, хто буде це виконувати. В випадку протоколів це якісь багаторівневі синтаксичні нагромадження з мотивацією "якщо клієнт висловить бажання...". Мля, який клієнт? Користувачеві (людині) той ваш протокол до дупи, а в комп'ютера бажань ще не народилось (коли народяться, це буде ера тріумфу штучного інтелекту). Або перли на кшталт "з ймовірністю 50% я хочу отримати файл в форматі X, з ймовірністю 30% - в форматі Y, але в жодному випадку не шліть мені файл в форматі Z". Сцуко, квантове програмування вже сьогодні. Нащадки Гейзенберга розмножуються... Ні фіга ніхто не хоче думати за інших. "А нахрєна?" (с)
На новому ноуті довелось каленим залізом випалювати розмитість шрифтів, яку Microsoft подає як чудове досягнення. Можливо тому, що орієнтуються на бюджетні матриці (в мене монітори тільки з *-IPS), на яких шрифти без згладжування виглядають кепсько. Але мені треба було якось цього позбутись. Просто вимкнення ClearType'у не допомагає. Я провів за заняттям кілька годин і нарешті впорався. Ось інструкції:

1. Запускаємо RegEdit
2. Йдемо в [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
3. Виставляємо "FontSmoothingType"=dword:00000001
4. Виставляємо там же "FontSmoothing"="1"
5. В налаштуваннях вигляду екрану міняємо шрифти з Segoe UI 9 на щось більш придатне. Tahoma 8 підійде, хоча може бути дрібною.
6. Йдемо в [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
7. Там видаляємо підстановки для Segoe в наступний спосіб (зауважте, що Symbol залишається)

"Segoe UI (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold (TrueType)"=""
"Segoe UI Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Semibold (TrueType)"=""
"Segoe UI Light (TrueType)"=""
"Segoe UI Symbol (TrueType)"="seguisym.ttf"

8. Йдемо в [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
9. Прописуємо заміну: "Segoe UI"="Tahoma"


Окремо даємо по руках офісу:

1. Йдемо в HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Common
2. Створюємо там "RespectSystemFontSmooth"=dword:00000001
Смерть традиционных ОС близка? Пока только ссылка, мои комментарии будут отдельно.
Отут детальний опис (англійською), як пан Джобс забрехався. Звісно, що то є маркетинг, але тим цікавіше виглядає виведення на чисту воду бізнесмена, що будує свій бізнес на оболванюванні людей.
В мене є роутер Linksys WRT610N з підтримкою NAS. Купувався він такий чудовий зокрема для того, щоб підключити туди по USB зовнішній диск і мати вдома окремий файл-сервер без потреби тримати комп'ютер в якості файл-сервера. Нарешті через 8 місяців після роутера я придбав USB HDD Transcend на 500 Гб. Але живиться він USB. І не від одного. Власне кажучи, я це з'ясував, коли підключив його до роутера - диск стає невидимим (і роутер підвисає) через кілька годин. У диску кабель спеціальний, з двома USB хвостами, для того, щоб, якщо одного живлення не вистачить, заживитись від двох портів. Але ж в роутері тільки один порт :(. Довелося брати зовнішній диск на 3.5" в боксі, який підключається по USB і живиться від розетки, і втикати його в роутер. А красивий і чудовий Transcend буде використовуватись для бекапів, замість забраного 3.5". Так що наука вам буде - якщо диск USB, то не факт, що він від того USB працюватиме ...
Завдяки анонсу на handy.ru знайшов дуже цікаві зовнішні акумулятори для туристів.

Якщо менші моделі годяться здебільшого для телефонів і іншої дрібної техніки, то найбільша модель (XPAL Victor XP18000) при вазі в 515 грамів має ємність 18000 mAh і дозволить три рази перезарядити середній ноутбук. Ціна - біля 200 доларів.

Можна також звернути увагу на їхню зарядку від соняшних елементів: SP 2000. Щоправда, годиться тільки для смартфонів.


Багато сучасних автомобілів підтримують відкриття / закриття дверей кнопкою і блокування можливості заведення двигуна за допомогою ключа дистанційного доступу. Такий ключ лежить в кишені і, коли людина підходить до автомобіля, автомобіль "бачить" ключ і дозволяє людині відкрити центральний замок.

Компанія Phoenix (автор відомого AwardBIOS в PC ком'ютерах) пропонує програму Freeze, яка дозволяє зробити схожий ключ зі звичайного телефона з Bluetooth'ом. Якщо людина відходить від комп'ютера з телефоном в кишені, програмне забезпечення автоматично заблокує роботу комп'ютера та опціонально переведе його в standby режим.

Ідея дуже цікава, але не без недоліків. Тримати Bluetooth ввімкненим в сучасних смартфонах малореально - дуже швидко сяде батарея. Та й в ноутбуці bluetooth теж не задарма працює ...

Як на мене, RFID-ключі для автентифікації користувача були б також цікаві, хоча це й вимагає встановлення додаткового "заліза" в ноутбуки, в той час, як bluetooth є в багатьох ноутбуках. І носити ключ треба буде (хоча це не проблема, - його можна тримати в гаманці разом з кредиткою).
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30