За життя

За версією істориків, будівельники побудували будівлю, а потім засипали її парою метрів глини. Ну ок...

Як всі пишуть, то й я пригадаю.

Моє "знайомство" з Голодомором відбулося рівно 30 років тому, в 4-му класі центральної на той час в Україні школи №57. Фізику нам викладала літня вчителька, а математику - її дочка, і хтось із  них переповідав спогади своєї чи то матері, чи то бабусі відповідно. Нагадаю, що це 4-ий клас, совок, піонерія ... Тому слово "голодомор" там не звучало, але звучало про голод в Україні 32-33 років. Отже, пряма мова з перекладом (школа російська, вчителька розповідала російською):

-- Жили ми тоді під Харковом, [вже не згадаю, де сам - ЄМ], в селищі (потім їх стали називати СМТ, селище міського типу - ЄМ). Їсти не було чого, взагалі. Аж тут сусідка заходить і запрошує "на супчик". Як же так, в неї кілька днів не було ні крихти їсти, а тут цілий супчик? А очі в неї бігають, і якась вона наче не своя. Стали розбиратися, а з'ясувалося, що вона свою дитину вбила, і з неї той супчик зварила. І всіх сусідів на обід запрошувала. На тому грунті і збожеволіла.

UID

Знаєте стару традицію в деяких культурах приховувати своє "справжнє ім'я"? Насправді це перекручене віками знання.

В давні часи існувала мережа зв'язку, де кожна людина ідентифікувалась за "справжнім іменем", таким собі UID. А відкривати його стороннім заборонялося, щоб хто попало спам не слав.
Мав сьогодні зі старшою дочкою розмову з приводу, чи повинні пам'ятники Леніну тощо залишатись на своїх місцях. У молоді думка проста - стоїть, їсти не просить, то нехай собі стоїть бо нікому не заважає. Кажу "ти вважаєш нормальним, що кату і вбивці, за наказом і вченням котрого Україну було захоплено в 20-му році, а мільйони українців згодом знищено, стоятиме пам'ятник" відповідь, звісно, негативна. Зустрічне питання: "а чому ж в школі цьому не вчать". І тут ми приходимо до ключового моменту: школа продовжує вчити дітей невідомо чому, але не тому, що більшовики на чолі із Ульяновим були кати і вбивці. І поки школа не почне вчити правді, совок в головах підлітків буде рости і множитись. Бо пам'ятники, котрі "нехай стоять" в першу чергу існують в головах. Поки є нейтральне чи навіть позитивне ставлення до "героїчного" минулого ворогів України, поки не відбудеться зміна в свідомості, то будуть і пам'ятники стояти. А для цього насправді небагато потрібно - просто кілька патріотично налаштованих керівників при владі, і всю деленінізацію можна провести протягом кількох місяців.
Дивлюсь по Discovery передачу "Последняя тайна третьего рейха", котра розповідає про те, як Гітлер під маскою аскетичного вождя приховував розкішне приватне життя. Розповідається і про фінансування його олігархами Круппом і іншими, і про те, як Гітлер отримував копієчку від фотографій зі своїм зображенням, що продавались в журнали, і про будівництво за особистим проектом за державні кошти резиденції Межигір'я Бергхоф. Зокрема в Бергхофі було побудовано Кельштайнхаус, майданчик для гелікоптерів чайний дім на вершині гори, яким Гітлер не користувався оскільки начебто боявся висоти.
А Сфінкс із своїми загадками - це просто система голосової авторизації.
кстати, сам генерал Ли, горячий патриот Юга, был противником рабства и высказывался за его отмену

Більшовики ненавиділи людство, сучасні люмпен-пролетарі недотягують до своїх ідейних вчителів. Любити чи поважати вони вже не вміють, а ненавидіти ще не навчились. Але подальші паралелі схожі.

"Нет, большевики дали понимание ненависти и страха. «Мы будем расстрелами выводить нового человека»- сказал товарищ Бухарин. И они начали убивать. И они убивали почти сорок лет.

Почему они победили на время? На то было много причин, они победили, в том числе и потому, что были нелюди.
...

Но проиграли белые не поэтому.

Повторим, белые были люди, а красные — нелюди. Белые пытались делать то же, что и красные, т.е. массово убивать, но сломались, ибо были воины, а не убийцы"

Так само і з нашими "гарними" і "поганими". Люмпени не є людьми сучасного суспільства. Вони не дотримуються законів суспільства, і боротись з ними законним шляхом так само неможливо, як неможливо було людям перемогти нелюдів століття тому.
Всі роботи Андрія Склярова (крім трактату про дух, його ще почитую інколи).

В своїй діяльності А.Скляров вивчає (на місцях) археологічні знахідки різних епох і вивчає їх з точки зору науковця, необтяженого догмами "академічної "науки". Будучи за фахом і стилем мислення інженером, автор не припускається необгрунтованих тверджень і непослідовних суджень. Якщо щось незрозуміло або не вистачає даних, він чесно каже "тут ми не знаємо", а не висовує теорії, висмоктані з пальця. Цим Скляров відрізняється як від "вчених", так і від "альтернативщиків", які задля підтвердження своєї точки зору приховують та підтасовують факти.

Я був в Єгипті і можу сказати, що багато пам'яток, на які вказує автор в роботі "Цивилизация древних богов Египта" дійсно мають всі ті позначки та особливості, які наводяться в книзі. А єгиптяни араби дійсно приховують всі дані і об'єкти, що можуть суперечити канонічній історії, яку вони просувають. До речі, копти ставляться до таких дій негативно (нам пощастило мати екскурсовода в Луксорі - копта, який вчився в Києві і мав дружину українку).
В свое время замечательный русский историк Василий Ключевский (1841-1911) сделал интересную попытку объяснения русского отношения к труду с точки зрения социо-культурного анализа. По мнению Ключевского, в смысле трудовой этики любой член российского общества бессознательно воспроизводит паттерны поведения русского крестьянина. А русский крестьянин мог очень интенсивно работать какой-то промежуток времени, а затем бесконечно долго валяться на печи или сидеть на завалинке.

Причиной была специфика российского климата. В отличие от климата средиземноморья, где снимается по два урожая в год, а сельскохозяйственные работы ведутся круглогодично и в размеренном темпе, в средней полосе России сельскохозяйственный сезон фактически ограничен четырьмя месяцами – с конца апреля/начала мая по конец августа. Чтобы не остаться голодным зимой, русский крестьянин был вынужден работать в эти месяцы с гиперинтенсивностью по 14-16 часов в день, а перенапряжение сельхозсезона снимал потом длительным осенне-зимним бездельем. Согласно Ключевскому, русский человек может мощно выступить в авральном режиме, но размеренная и кропотливая работа в европейском стиле, увы, не его стихия.

Взято звідси. Там взагалі вся стаття чудова.
Стаття про історію і сьогоденність традиції самоспалення удов в Індії.
Цікава стаття, яка пояснює, чому мусульманська наука, що розвивалася в 10-12 століттях, в подальшому зазнала занепаду.
Джерело - бабуся сьогодні. Розповідала, як вони жили з моїм дідом в гуртожитку на початку 50-их, і в них була сусідка. Кожного ранку сусідка стогнала, потім шла в поліклініку, звідки поверталась життєрадісна і енергійна, і йшла на роботу. Так повторювалось весь час, поки вони там жили (біля 5 років?). Аж коли переїхали, бабуся дізналась, що сусідка була наркоманкою, і їй кололи наркотики в поліклініці (!). Це випадок непоодинокий - в середині 60-их, коли вони вже переїхали на Чоколівку (район в Києві, між Повітрофлотським проспектом і залізницею), сусіди (чоловік із жінкою) теж ходили в поліклініку за дозою.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30