За життя

В Ризі гарно працює 3G телефонія. На ходу можна цілком комфортно розмовляти за допомогою Hangouts, не кажучи вже про скайп. Одне погано - коли телефон бачить знайомі WiFi мережі (а він це робить постійно), то намагається перемикнутися на них і при цьому можливі збої в з'єднанні IP телефонічної програми (тобто доводиться перепід'єднуватися).
Через 10 з гаком років я позбавився ICQ. Цей артефакт часів дотком-буму з'явився в мене одним із перших - номер мій був 1 907 110, що за нинішніх часів приблизно як за 10 років до того - вкладиш Turbo з номером 52 (вкладишів з номерами < 50 ніхто ніколи не бачив тоді). І треба сказати, що ним (ICQ) я користувався досить активно. Навіть намагалися використати його для живого спілкування з клієнтами, але персоналізована сутність ICQ (рівно як і інших чат-месенджерів) не дала цього зробити. З часом в компанії ми запровадили Jabber, а з іншими людьми можна спілкуватись десятком інших методів, починаючи від СМС. Тому потреба у власне ICQ відпала. Ну в поява GTalk'а і підв'язка його до Google+ поставила жирний хрест на потребі в будь-яких інших месенджерах. Був ще Facebook, але не прижився, оскільки я і самою мережею не користуюсь. Тому зараз в мене в міранді стоїть два плагіни (Jabber і GTalk) і все.
Google представил Wave, новую разработку, призванную объединить различные виды коммуникаций между людьми в один механизм. Мне потребовалось некоторое время, чтобы за возгласами Wow! понять суть дела. Поэтому я подобрал ссылки для чтения здесь:

Запись в блоге от создателя Wave'а с объяснениями

Домашняя страница Wave

Wave Developer's Guide

По сути дела, это некий поток информации, который может быть модифицирован либо дополнен участниками. Выглядит как комбинация (а) thread'а (потока) обсуджения в ньюс-конференции или почтовой рассылки и (б) chat room'а в чат-программах или IRC.

Идея хорошая, особенно учитывая развитые возможности нижележащего протокола по авторизации и хранению данных. Гугль планирует продвигать эту технологию как свой продукт с открытым API и как открытый стандарт с множественными реализациями серверов и клиентов. Драфт спецификации на протокол описан здесь. Протокол базируется на протоколе XMPP, который в свою очередь опирается на большое количество протоколов низлежащего уровня (HTTP, TLS, SASL, S/MIME и т.п.)



  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30