За життя

Постало цікаве технічне питання.

Дано - пиво на розлив. Ллється в PET-пляшки, котрі вставляються в крани спеціальної форми, заточеної саме під певний діаметр шийки, як я розумію. Ці крани не вміють вимикатися самі, від тиску (це важливо).

Задача - замінити пластикову пляшку на щось інше (краще металеве), що буде багаторазовим, більш гігієнічним і практичнішим з точки зору охолодження.

Широко продаються пляшки з нержа (stainless steel), і, це непоганий варіант. Але є цілі два "але":
1) діаметр шийки. В усіх пляшок, котрі я бачив, шийка американського формату - ширша і принцип роботи кришки інший (картинку прикладено нижче).
2) пляшка непрозора. Не видно, коли слід перекривати кран. Я не знаю, наскільки герметичним є з'єднання у випадку PET-пляшок і їхніх шийок, але припускаю, що якщо намагатися вжити пляшку іншого діаметру, то за її наповненням потрібно слідкувати.

Інший варіант - скляна пляшка, але мені взагалі не вдалося знайти пляшки ємністю в літр і більше, та й з кришками в них проблеми.

Припускаю, що можна було би розробити якесь рішення, якщо знати, яке саме. Наприклад, для вимірювання наповнюваності можна було би завести поплавок, який би банально вспливав вище за шийку. Але це не годиться для кранів, де шийка вставляється в кран, а годиться лише для барних кранів з довгим носиком (але там немає проблеми з пляшками - під такий кран можна підставити звичайну пляшку, як на світлині).

Просто заправка в Австрії, на шляху зі Швейцарії в Німеччину.

a30badddc5b99b6c2fbf616168b8b8b4.png
Протоколу HTTP в його останній верісї (1.1) понад 10 років. Ще кілька років тому почалася робота над версією 2.0, і зокрема в неї мав увійти протокол SPDY, запропонований гуглем. Результати у вигляді стабільного драфту специфікації на HTTP 2.0 мали бути навесні цього року.

Результат? Понад 10 нових RFC, що прийшли на зміну RFC 2616 (HTTP 1.1) і пропонують ... HTTP 1.1 покращений. Жодної згадки про 2.0, SPDY тощо.

Миша, вилазь.
Хотів написати відповіддю до коментаря misjko, але вирішив винести в окремий допис, щоб більше людей побачило.

В дизайні годинників є маловживана форма, коли годинникова і стрілка хвилин рознесені - хвилинна обертається навколо центральної осі, а годинна крутиться собі десь в куточку (круглого циферблату :). Історія такого дизайну досить цікава.

Коли годинникарі налаштовують механічний годинник, їм необхідно бачити різницю між тим, що на годиннику, котрий вони налаштовують і якимось референтним годинником. Оскільки годинникарі не носять годинників (здебільшого), та й непрактично дивитися на наручний годинник при роботі, в залах для збирання годинник висить на стіні.

А ще в годинникарів погано із зором (з очевидних причин). Тому їм потрібно бачити точний час на стіні здалеку. Коли стрілки дві, стрілка годин заважає бачити більш потрібну хвилинну стрілку. Тому стрілку годин виносили окремо, щоб не заважала.

Ну а з часом такий дизайн переїхав і на наручні годинники, але не дуже прижився (хоча деякі компанії ним граються).
В Москве представлен светодиодный аналог 60-ваттной лампы Ну, не супутник, звісно, але теж непогано. А наші мабуть тільки набір свічок, аналогічних 60-ватній лампі, здатні представити. Але $30 за лампу (і жере вона 15 ватт, що дуже багато як для світлодіода) - це хіба що в квартирах для понту ставити. З моїми 100+ лампочок по будинку - не напасешся.
Пока в мире идут неспешные разговоры о Semantic Web, Web 3.0 и прочих ярлыках, будущее уже за углом (с дубиной для вебмастеров). Гугль, Yahoo и Bing сообразили на троих такую вещь как Schema.org. Это унифицированная иерархическая система тегов для содержимого веб-страниц.

В чем суть: имеется некоторое (достаточно большое) количество XML схем, описывающих различные виды объектов. В HTML страницах те или иные данные помечаются тегами со свойствами, определенными в соответствующей схеме. Пример с сайта schema.org в конце записи.

Это, собственно, и составляет ядро семантической сети. Больше схем, хороших и разных, и мы имеем Web 3.0.

А на днях Google сообщил, что кнопка +1 позволит добавлять в Google+ сразу блок со страницы вместе со своей рекомендацией. А для того, чтобы эта функция работала, нужно добавить на страницу ... сюрприз, сюрприз... схему.

Так что вебмастерам есть теперь кусок счастья - обновлять сайты и все страницы (особенно там, где контент прописан вручную).


Google.org (GOOG)

Contact Details:

Main address:
38 avenue de l'Opera
F-75002
Paris, France
,

Tel:( 33 1) 42 68 53 00 ,
Fax:( 33 1) 42 68 53 01 ,
E-mail: secretariat(at)google.org

Members:
- National Scientific Members in 100 countries and territories: Country1, Country2, ...
- Scientific Union Members, 30 organizations listed in this Yearbook:

Member1
,

Member2
,

History:

Dell первым почти первым (после i-Mate и HTC) из больших вендоров понял, что люди хотят такой форм-фактор. . Осталось дождаться.
Показували тільки що в передачі по Discovery про реактивний автомобіль (для побиття рекорду швидкості), і там зроблені магнітні гальма. Тобто фізичний контакт гальм відсутній, а гальмування здійснюється за допомогою магнітів. Має бути дуже зручно і ефективно, якщо вони навіть на такий швидкий автомобіль (1300 км/год) ставлять такі гальма. Цікаво, що така технологія органічно вписується в систему регенерації, адже це є фактично генератор струму.
Попова В.Д., Гольдберг В.Д. Устройство и технология сборки часов (1989 рік, рос.). Книга розповідає про те, як побудовані і працюють механізми наручних механічних годинників, в т.ч. годинників з секундною стрілкою, з різними видами календарів, підзаводом тощо. Розглядаються як побудова годинника (з великою кількістю ілюстрацій), так і процедура збирання і тестування механізму. Також наведені описи основних інструментів годинникаря.
Как написано тут, Digg добавляет интеграцию с FaceBook. Вроде бы мелочь. Но тут мы видим новый этап развития сети. Web 2.0 был buzzword'ом до текущего момента. Именно сейчас, когда два крупнейших социальных сервиса интегрируются технологически (а не путем обмена акциями, как это обычно бывает) мы получаем настоящий Web 2.0.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30