За життя

В моєму Huawei Watch, придбаному минулого липня, злетіла калібрація екрану. Тикаєш в другу чверть по горизонталі, а годинник видає координати першої. Злетіла вже давно, десь в березні, але руки дійшли до сапорту лише в травні (чекав версію 2.0, думав, може апгрейд вилікує проблему). Двічі писав на електронну адресу, вказану на сайті Huawei, - як в пісок. Нарешті вчора вирішив зателефонувати в сапорт. З'ясувалося, що вони очікують всі такі питання вирішувати по телефону.

Мене спитали дані годинника, відкрили support case, і надіслали листа. Попросили прикласти proof of purchase (receipt з амазона в моєму випадку) і фотографії з усіх боків (навіщо - не знаю). Далі вони надішлють мені shipping label - це передоплачена квитанція на відправлення годинника їм з наведеною адресою. Я з цим label'ом піду на пошту, відправлю годинник їм, а вони мені потім його поштою назад надішлють (або його, або заміну). Кожна пересилка - 3-5 робочих днів + приблизно тиждень на ремонт.

Спостерігаємо (с)
Одна з цікавих властивостей американської поштової системи - це безліч маленьких і не дуже приватних контор, що надають повний (або неповний) спектр поштових послуг, виступаючи агентами поштових і кур'єрських служб.

Виглядає це так: в молі або торговельному центрі є "магазин", котрий або одною з функцій, або основною функцією має приймання відправлень від людей і відправлення їх одною зі вказаних клієнтом поштових чи кур'єрських служб (в США ходять DHL, UPS, FedEx, останній найпопулярніший). Також вони продають конверти, скриньки, упаковку тощо. Чи продають вони марки, не цікавився, але не бачу проблеми і в цьому. Вигода в тому, що не треба їхати і стояти в черзі на пошті чи в кур'єрській службі.

Це все при тому, що звичайний лист можна відправити не виходячи з дому - треба просто покласти його у спеціальну поштову скриньку або (в приватних будинках) поставивши вертикально в своїй скриньці (поштальйон забере). Ну а такі, як я, котрі не мають марок і не знають, з якого боку їх клеїти, ходять у згадані магазинчики, де їм waybill (папірець, що клеїться на конверт) друкують на комп'ютері і пробивають за нього оплату.
Зібрався сьогодні їхати в Київенерго (потрібно було переукласти договір) і зайшов зранку на сайт подивитися режим роботи. І знайшов там електронну чергу. Забронював собі час 9.00-9.15 (зручніші були вже розібрані). Приїхав о 8.30 (доїхав швидше, ніж очікувалося) -- жива черга на 30 осіб. Для заброньованих в автоматі, що видає талончики, окремий пункт. Ввожу номер броні - не проходить. Виявляється, бронь можна забирати лише за 15 хвилин до початку призначеного часу (типу щоб раніше не приходили). О 8.45 забрав таки талончик, о 9.00 потрапив на прийом. А хто в живій черзі, сиділи і чекали ще пів-дня мабуть.
Давно колись засетапив акаунт на CafePress, навіть зробив і придбав там годинник на стіну з кастомним циферблатом. Він (і сервіс і годинник :) і досі працює. А сьогодні надибав на Zazzle, аналогічний сервіс. Щоправда, ще не дивився, що в нього з доставкою (у CafePress все гаразд).
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30