За життя

США, алкоголь

(попередня серія тут)

Немає підстав не випити ... Насправді, нас запросили в гості, непогано би прихопити крім квітів і тортика якусь пляшечку, а в винах я не розбираюся.

Тому вирішив взяти Куантро. І почалося ...

В звичайних супермаркетах алкоголю, котрий займає третину площ, як в Україні, немає. Є лише пиво і вина (причому, не десертні). Алкоголь теоретично продається в окремих магазинах.

В нашому селі є два генделики - Total Wine and More і, як виявилося, ABC. Alcohol Beverage Control.

Я знав лише про Total Wine. Поліз до них на сайт. Куантро на сайті є. Тоді поїхав в магазин - а там самі вина і пиво (щоправда, є імпортоване європейське пиво, що вже дуже непогано). Прямо в Total Wine набрав в Google Maps'і alcohol store near me, що вказало мені на ABC на центральній торгівельній площі Springfield'а. Поїхав.

ABC - невеликий в принципі магазин, не супермаркет. Там продають самИй міцний алкоголь - від лікерів до віскі з горілками. Вибір - як на мене, бідніший ніж у нас в Метро, не кажучи вже про Мегамаркет (в ньому взагалі з алкоголем все склалося). Але асортимент трохи інший. Так, коньяків мало, але ромів, віскі, горілки асортимент непоганий. Лікерів - на рівні з Україною. Куантро був, так що свою проблему я вирішив. Але хотілося взяти ще щось додому. Спершу взяв джин з лаймом, потім передумав і взяв французький бренді. Ром теж хотів взяти, але цікавий нюанс - в магазині принципово немає кошиків. Тобто береш стільки, скільки можеш винести в руках, а в мене вже було дві пляшки.

Про ціни. Куантро - дорогий ($49.90 за 0.75), але це мене влаштовувало - в гості я йду не до сусідів-мігрнатів, а до дуже поважної людини. Джин - Gordons коштує біля 20 за літр. Коньяк Хенесі VSOP - 49.90 за 0.75, улюблений Martell в ту ж ціну. Бренді, що я взяв, - Remy XO -- 17.99 за 0.75. Майже як коньяк, чистий, витриманий, з приємним запахом. Але, звісно, коньяк не замінить.

Ром різний - щось до 20 за 0.75. Тобто ціни дуже помірні. Хоча от віскі - до 30 за літр, тобто кіношно-книжкові картини, де п'яничка заливається віскі з горлА - це мабуть таки перебільшення. Починаючи з того, що п'яничці просто не продадують нічого (та й в магазин не пустять), принаймні в нашому штаті, і закінчуючи тим, що $20 за 0.5 -- це для п'янички дорого.

А загалом тут не п'ють. Звісно, є п'янички, але традиції пиятики немає. І пабів немає -- європейських пабів я в радіусі 10 миль знайшов лише 2 штуки, а в місцевих забійгайлівках не наливають, так як в Україні. Я навіть думаю, що і в гостях моя пляшка стане на полицю, але в нас, на жаль, з ідеями подарунків багатим людям зовсім не склалося.