За життя

Сходили в гості
Руда і довгодзьобий.
Спіймали облизня.
Утік від старих
Перепічка нахабний
Від лиси ж не зміг
Давно не писав нічого про наших користувачів, бо над хворими сміятися гріх. Але бувають клінічні випадки.

Оскільки ми займаємося складними і незрозумілими стороннім речами, то пояснюю на молотках і цвяхах.

Сьогодні один наш користувач на пропозицію спробувати вирішити проблему шляхом виконання дії трохи іншим шляхом відповів "я все життя забивав цвяхи в стільці, підкажіть, як мені забити цвях в табурет".

Я розумію, що з ускладненням технологій коло компетенцій звужується, але ж не настільки! Людина щоб підтримувати свою кваліфікацію має хоча би мінімально вивчати суміжні технології. А враховуючи, що "табурет" є основою для будь-яких "стільців", то його питання свідчить про повну і невиліковну тупість, тобто нездатність до навчання.
Оце зараз вся Україна витрачатиме гроші на знищення того мотлоху, що його відправила сюди Росія, а паралельно годуватиме ораву біженців з донбасу, 90+ху% яких голосували свого часу за Януковича і партію гондонів. Далі почне сипатися вже Росія, і в нещасну Україну порине чергова навала біженців, тепер із самої Росії. Тим часом ЄС не тільки не дозволить безвізовий в'їзд українцям, а взагалі закриє кордони щоб не допустити цієї навали біженців до себе. І вся ця сарана об'їдатиме Україну, котру до того 20 років паплюжила і намагалася знищити. Ну і як після цього бути гуманістом? Не стіну треба, а рів із крокодилами, а за ними три ряди автоматичних кулеметів.
Це картина, купив на на Андріївському узвозі. Колір стрічки в оригіналі помаранчевий, не знаю, чому вона на екрані виглядає червоною.

6e2c209dbb12afb3eb32f130625d66f4.jpg
Якщо ви сумуєте за арахісовим маслом, то його дуже просто зробити самостійно.

Беремо несмажений чищений арахіс, підсушуємо його (не смажимо!). Потім в блендері перетворюємо на майже однорідну масу (для смаку можна залишити маленькі часточки горіхів). В процесі перетворення додаємо олію (краще олію волоського горіха), трохи солі і трохи меду (цукор не треба - він там зайвий). Для десертного масла можна додати какао або навіть шоколад. Отриману масу ставимо на кілька годин в холодильник (в подальшому можна тримати в прохолодному місці).

Результат нічим не відрізняється від того, що продають в Європі. Ну а з місцевою Орєшкою годі й порівнювати.
В зв'язку з сьогоднішньою інавгурацією мені згадалося, як Обамі присудили Нобелівську премію миру. Через місяць, здається, після інавгурації на перший термін. За успіхи на миротворчому фронті. Тільки один нюанс - премія може даватися за досягнення минулого року (або минулих років). Тобто Обамі дали фактично авансом.

Так і в Україні - Порошенкові відсипали авансів не на один термін. Щоб тільки потім не довелося розчаровуватися ...
Протоколу HTTP в його останній верісї (1.1) понад 10 років. Ще кілька років тому почалася робота над версією 2.0, і зокрема в неї мав увійти протокол SPDY, запропонований гуглем. Результати у вигляді стабільного драфту специфікації на HTTP 2.0 мали бути навесні цього року.

Результат? Понад 10 нових RFC, що прийшли на зміну RFC 2616 (HTTP 1.1) і пропонують ... HTTP 1.1 покращений. Жодної згадки про 2.0, SPDY тощо.

Миша, вилазь.
Коли взимку ми сумно жартували з приводу ступенів занепокоєності і стурбованості європейської влади, ми мало що могли вдіяти.

Тепер же аналогічні ступені стурбованості показує нам Міністерство Оборони України і його генштаб. Після чергових вбитих вояків вони продовжують злочинно ігнорувати ситуацію. Ба більше, вони напряму відмовляються надавати військову допомогу колегам, що потрапили в біду.

Звісно, це МО і генштаб набиралися великою часткою Януковичем і його посіпаками під потреби російської армії, а не української (і цю задачу вони добре виконують). Але вже пройшло майже 3 місяці. За цей час, якби міністром оборони призначили того ж Гриценка, наприклад (проти кандидатури котрого в лютому виступила Тимошенко), а не невідомих тилових щурів, можна було весь генштаб замінити і реформу армії провести.

Якщо в нас йде війна, то президентом має бути людина рішуча, а не майстри розпилів і договірняків. Тому обирайте так, щоб не плакати за бездарно загиблими вояками потім.
Хлопці довго думали, з якого боку підійти до проблеми. Нарешті вигадали. Дивимося. Забігаючи наперед - витягнутий кран от тільки що (дві хвилини тому) поїхав своїм ходом. Щоб роздивитися як слід, тикайте в зображення (працює тільки на mayevski.com).

Зауважте, що я знімав знизу під кутом десь в 20-30 градусів, тобто кран на фото живцем перекошений градусів на 30 (я ходив дивився).

Ось так було:

79b7b4ff9f5907a2a9dd5401cd2b7bc6.jpg

Процес (це він в повітрі висить):

4a989cd14b2480121db16e40fc15d783.jpg

А ось він вже на асфальті. Відчуйте різницю з першим фото.

b497ae22f6a8af923ae523642b789204.jpg
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30