За життя

Безалкогольна горілка має називатися Absolute Zero. І показувати пейзажі пекла (з чортами і котлами), що вкрилося кригою.
Керол все переплутав. Спершу була пляшечка з написом "випий мене". Нора, кролик і карти були потім.
Ліса Аліса і Кіт Базиліо тікають з Поля Чудес.

0f1f3107db359dee37d739fc8b7b2cfb.jpg
Замислився над фактом, що саме розробка компонентів для ПЗ і імплементація алгоритмів привчила мене до якісної оцінки можливих наслідків, ситуацій і альтернатив для кожної дії чи події. Може й не так, як шахистів, але все одно.

Звичайний програміст, котрий пише програму, зазвичай має справу з лінійними алгоритмами, в яких є певний вхід і певний невеликий набір виходів, а програміст просто реалізує чорний ящик в найкоротший і найпростіший спосіб.

В компонентах же і в реалізаціях алгоритмів є величезна кількість можливих входів (запитів користувача компонента чи реалізації протоколу) і величезна ж кількість виходів (очікуваних поведінок компонента). І в чорному ящику (тобто нашій реалізації) необхідно не тільки пов'язати всі входи з відповідними виходами, але зробити це так, щоб не поламалися інші зв'язки. Іноді це вдається, а іноді, в складних випадках (наприклад, правильний MIME/SMIME парсер), битися доводиться роками.
В байці Крилова про віз автор збрехав. Насправді віз буде потоплено (вчіть фізику). Dixi.
Придбав собі Sony Z3 Dual. Гарний агрегат, особливо в режимі телефону. І заряд тримає гарно (для не дуже уважних - 51% заряду ще є):

73497df9028a3506cdb276f1ca790a6a.jpg

Сімка вставлена одна (коли вставлено дві і друга неактивна, то живе 4 доби). По телефону розмовляю, в Hangouts розмовляю, будильником користуюсь, по Wi-Fi синхронізація автоматично бігає. Пару фотографій вчора зробив.
Поймал мыша - ешь не спеша
народна мудрість
Вже 16 років я користуюсь мишами от кутюр, а саме від Microsoft'а. Починаючи з першого Intellimouse і через всі їхні еволюції аж до останніх інкарнацій, що їх було представлено після Wireless Lazer Mouse 7000. Про нього й мова.

Два роки тому купив два миша - 6000v2 і 7000 (замовляли два 6000v2, але другий був бракований і я його повернув туди де брали). Перший валявся в офісі, де я рідко буваю, другий працював вдома. Пропрацював той другий сумарно біля 18 місяців. Після чого в ньому здох ролик (коліщатко). Конструкція коліщатка там поцевата - пластикове колесо, на котре натягнута і в двох місцях приклеєна "шина" з гуми. Якщо коротко, то ця шина відривається з часом і колесом користуватись стає неможливо.  

Забрав з офісу 6000v2. Пропрацювала вона в офісі може кілька місяців в сумі і 3 місяці в Кракові і от зараз в Києві. І відчуваю, що коліщатку приходить полярний лис.

Окремо зауважу, що до того було три ліворучних Logitech'а, в усіх трьох коліщатко забилося котячою шерстю і брудом і також вийшло з ладу.

Почав шукати мишей з тачпадом замість коліщатка - а таких немає нормальних, ергономічних. Є лише щось від HP, але в Україні вони є лише в одному магазині в Харкові, а на амазоні рейтинг цієї миші 2.5 з 5 -- в половини людей все ок, в другої вона тупо не працює.

Купив сьогодні якийсь Trust зі звичайним коліщатком (не з тачпадом), на вигляд економічний, за цілі $24 (нагадаю, що MS'івські коштують біля 60 стабільно). Прийшов додому, а Microsoft'івська миша злякалася і почала нормально працювати. Подивимося, наскільки її вистачить.
Вчора пробігала стаття з міркуванням на тему "Росієй керують клани Сечіна (КДБ) і Шойгу (арімя)". Мені ще влітку здавалося, а зараз (останні дні) моє припущення підтверджується, що Шойгу грає проти Путіна і КДБ. Як тільки КДБ намагається рухнутись в бік покращення ситуації і стосунків з Україною і заходом, армія вдається до ескалації ситуації.

Останніми днями на російському ТБ пом'якшилася риторика, Лавров сьогодні розповідає про необхідність переформування відносин Росії і ЄС, і водночас вчора відновилися обстріли України з території РФ.

Деякі аналітики вважають, що так проявляється загадкова натура Хуйла. Я, натомість, думаю (і ще влітку думав), що це Шойгу виступає за ескалацію насильства і тишком-нишком робить все, щоб зірвати будь-які мирні ініціативи.

І зовсім не факт, що він це робить з відома Хуйла. Дуже ймовірно, що військові дані Хуйлові подаються або перекручені, або взагалі не подаються, адже готувати їх має саме відомство Шойгу.

В цьому випадку незрозумілим поки що лишається одне питання - чому Шойгу ще не усунуто з посади. Адже очевидно, що це як раз та людина, котрій цікава війна, причому війна масштабна. Якщо Путін уявляє себе Петром Першим, то Шойгу, вочевидь, Жуковим. А чому так - Шойгу є вірним послідовником і сородичем оцього снайпера: http://mayevski.livejournal.com/304161.html
Зібрався сьогодні їхати в Київенерго (потрібно було переукласти договір) і зайшов зранку на сайт подивитися режим роботи. І знайшов там електронну чергу. Забронював собі час 9.00-9.15 (зручніші були вже розібрані). Приїхав о 8.30 (доїхав швидше, ніж очікувалося) -- жива черга на 30 осіб. Для заброньованих в автоматі, що видає талончики, окремий пункт. Ввожу номер броні - не проходить. Виявляється, бронь можна забирати лише за 15 хвилин до початку призначеного часу (типу щоб раніше не приходили). О 8.45 забрав таки талончик, о 9.00 потрапив на прийом. А хто в живій черзі, сиділи і чекали ще пів-дня мабуть.
Історично склалося, що я використовував сторонню програму для синхронізації (Markspace The Missing Sync). Причина досить проста - в них своя програма нотаток і програма вміла синхронізувати ці нотатки з Outlook'ом.

З новими пристроями ця потреба відпала, оскільки OneNote синхронізує записні книжки, і дані з Outlook Notes в OneNote перенести можна одноразово (а OneNote'ом я користуюсь весь час і так).

І тут я з'ясував, що контакти з календарем вміють синхронізувати програми від виробника. Sony пропонує свою, а сьогодні (ніколи не любив Samsung), через півтора роки по тому як я придбав Galaxy Note 2, з'ясувалося, що у самсунга теж є програма для синхронізації. Ой.
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30