За життя

В понеділок всі, кого воно стосується, ламанулись здавати звітність в податкову. Черги по районах були такі, що за ріг будинку завертали. Ми з дружиною поїхали в понеділок кататись і заодно проїхали повз податкову. Насолодились видом черги і ідіот(к)ами, які перегородили машинами дорогу тролейбусу (що і дало нам змогу 20 хвилин посміхатися черзі). Але ми хитрі були - ми знали, що звіти приймають ще й сьогодні. Тому ми спокійно приїхали в податкову сьогодні. Я думав, що доведеться постояти хвилин з 10, але черг не було взагалі. Податкова була пуста. При цьому звіти приймались вільно і без питань, заперечень і попереджень.
Торгова марка Простоквашино в Києві почала випуск вершків 33% жирності в літрових пакетах. На відміну від інших виробників ці вершки за смаком майже такі самі, як зібрані зі свіжого молока (в мене тесть із села привозить молоко, я збираю вершки). Тому якщо хтось любить, - шукайте в магазинах.
27-го жовтня вийшов VMWare 7. 30-го я відправив їм в HelpDesk листа стосовно правил апгрейду bulk licenses. Відповіді досі немає. 3 дні тому я відправив листа на sales@vmware.com з тим же питанням. Відповіді досі немає (всі підтвердження того, що запити дійшли до адресата, в мене є). Короче, людям гроші непотрібні.
В книге "Мифический человеко-месяц" (руководство по IT менеджменту) упоминался "принцип грузовика" - сколько людей должно попасть под грузовик, чтобы проект провалился. Чтобы при моем попадании под грузовик (на машине ибо пешком я не передвигаюсь) не развалилось все, что я создавал последние 10 лет, я пишу парашютные инструкции для родственников и сотрудников. А у вас есть такие инструкции?
Їхав тільки що по правій смузі набережного шосе (в тягнучці) і спостерігав смішну картину. В лівій смузі паралельно зі мною їхав новий чорний BMW 735Li (довгобазний). В середній смузі поруч, але десь на метр позаду від нас (так потік ішов) їхав новий чорний же BMW 745i (короткобазний). Водій 745-го прискипливо роздивлявся сусідній з ним 735 і аж на обличчі було написано важку розумову працю над питанням, хто крутіший - він (бо в нього 745, а в того 735), чи сусід (бо в того довга база, а в нього коротка). Дівчина, що сиділа поруч, вивернула носа в іншу сторону і настирливо намагалась дивитись крізь мене на Дніпро.
В мене в якості ранкового будильника стоїть цвірінькання пташок. Прикол в тому, що пташки реально починають цвірінькати, я теж прокидаюсь (бо звук майже однаковий). А цвірінькати вони починають із сонцем (біля 6-ої ранку :). Але маю сказати, що такий "будильник" є природнім і не викликає відрази (на відміну від будь-якої мелодії). До пташок в мене стояли півні, і вони дружину дратували. А з пташками все гаразд. Тому, якщо вас дратує будильник, - спробуйте пташок.
Можете дати їм посилання на статтю про "світлі" імена.



Объявление на двери в КГБ: "ввиду ремонта двери просьба стучать по телефону".  
Вчера выяснилось, что кран воды к центральному пылесосу перекрыт. Как следствие, пыль не смывалась в канализацию. Ок ... Открыли кран, почистили пылесос. Сегодня утром слышу, что вода уходит из системы. Первая мысль - "где-то что-то прорвало". Бегу в хоз.помещение - в приямке 200 литров воды и залитый пол в двух хоз.помещениях.
Света нет, ролеты опущены, поднять невозможно. Инвертор бодро рапортует о КЗ и не запускается. Акумуляторы залиты водой (на высоте 50 см от пола).

Следствие установило, что сорвало шланг подачи воды с пылесоса по причине того, что на месте крепления не оказалось хомутика. Хомутик нашелся в метре от точки, где он должен был быть. Т.е. хомутик не прикрепили при установке.

Результат - КЗ в автоматике гидроаккумулятора и вода в приямке (стока нет из-за особеностей грунта).

Потерь можно было избежать, предусмотрев вероятность стекания воды в приямок сверху. Предусмотрено было все - сток с пола в котельной (там где вся вода кроме приямка), защита в приямке. Не был предусмотрен только выток воды из пылесоса и из вентиляции (она в отдельном помещении) на пол.

UPD: сток, оказывается, есть, но медленный.

UPD2: Автоматику посушили феном, работает. Так что вода снова есть. Заодно запустили агрегат высокого давления и сделали еще несколько полезных вещей, связанных с водой.

У молоді та підлітків заграв тестостерон :( ТАЗи починають рисачити на дорозі, а шмаркачі на турботабуретках - змагатися на світлофорах).
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30