За життя

Только вчера я вспомнил Саймака, как вот она, новость - рекламные щиты отслеживают пол и возраст проходящих людей, чтобы лучше доставить им рекламу.
Виявляється, імені Артур немає в українському переліку імен! А Сніжана є.
В радянські часи не було апельсинового соку, але був широко поширений мандариновий. Він був дуже смачний, але мав певний присмак, якого в нинішні часи в мандариновому соку я не відчував. Ця загадка так би і лишилась для мене нерозгаданою, якби не ящик мандаринів, які я купив в Метро кілька тижнів тому. Я почав перебирати мандарини з ящика, щоб вибрати такі, що вже в'януть, і з'їсти їх першими. Так от, в'ялі мандарини мають той самий знайомий з дитинства присмак :). І стає зрозумілим, чому мандариновий сік був в ті часи таким розповсюдженим -- продукт, який з якихось причин не продавався, пускали на переробку, а зважаючи на якість зберігання і продажу товарів в СРСР, можна зрозуміти, що таких в'ялих мандаринів в ті часи було дуже багато.
Як я вже згадував трохи раніше, я - бомж. Власного майна в мене немає (ягуар я нещодавно поміняв на volkswagen polo, який зареєстрував на тестя і віддав йому їздити), живу я у дружини на дачі. А оскільки немає майна, то і зареєструватись мені немає де. Єдине можливе місце для реєстрації - власне дачна ділянка, на території якої я мешкаю. Але добровільно мене реєструвати там паспортний стіл відмовляється. Сьогодні сходили з тестем в паспортний стіл, щоб прописати мене до тестя. Хрін - треба ще знятись з військового обліку, який мені нах. не потрібен. На що я відповів, що якщо ця реєстрація потрібна державі більше, ніж мені (бо мені вона і дарма не треба, а не те, щоб на неї ще час витрачати), то хай держава мене і реєструє. Що я власне і збираюсь впровадити: я звертатимусь до суду з вимогою, щоб мене зареєстрували за місцем фактичного проживання, тобто на дачній ділянці. В Росії власник приватного будинку дійшов до Конституційного суду і таки отримав рішення, що дозволяє йому і таким як він реєструватись в дачних будинках, якщо такі будинки знаходяться в межах населеного пункту. Гадаю, що мене чекає такий же шлях, оскільки цивільним і адміністративним судам віри ніякої, а мої конституційні права ця реєстрація порушує по повній програмі.
Американские ученые из Кембриджского университета нашли простой способ обходить защиту кредитных карт пин-кодом (еще информация тут). Пересказывать не буду, ибо описано подробно по ссылкам. Но сама проблема старая - пин не шифрует данные, а лишь служит для идентификации владельца. Соответственно, такая "защита" обходится в точке проверки совпадения введенного и "карточного" пина. Решение тоже простое - пин-код должен использоваться для шифрования данных карты (хотя бы xor'ом).
В Ашані (сьогодні о 14-ій годині!) дві жінки років 60-65, начебто пристойного вигляду (хоча й не мільйонери) намагаються відкрити пляшку пива. Майже не ховаючись від інших відвідувачів. Йде працівниця Ашану. Одна з жінок каже "ми пляшечку зараз вип'ємо, і покладемо її у візок, а на касі заплатимо". Не чув, що відповіла працівниця, але жінки почали пити пиво прямо з пляшки ...
no comments
Бурундукам купили і поставили круте колесо зі Штатів (в Україні не продають нормальні колеса для гризунів). На цьому всі спроби Стєши вилізти з клітки закінчились - вона окупувала колесо і цілими днями там бігає. Припинила кидатись на тих, хто підходить до клітки. Так і в житті - як тільки побіг в колесі, свобода вже не потрібна...
У нас в родині одні співпадіння по днях народження: я народився на день пізніше бабусі (і в один день з прабабкою). Моя старша дочка народилась на день пізніше своєї бабусі (моєї матері). Моя двоюрідна сестра народилась на день раніше свого батька (мого дядька). Моя троюрідна сестра народилась на 8 березня, в один день зі своєю бабусею (сестрою моєї). У двох моїх дружин день народження в один день (в різні роки). У двох дружин мого батька день народження теж в один день (теж в різні роки). Зокрема тому я ніколи не святкував свій день народження - ще з дитинства повелося, що мені на наступні після дня народження вихідні треба було бути у бабусі і, відповідно, до неї збирались її гості на її день народження. Цей порядок змінився тільки кілька років тому, коли мені вдалося профілонити два дні народження підряд.
Коли в Києві з'явився перший Ашан, зовсім поруч в Альта-Центрі знаходилась Велика Кишеня (непоганий, в принципі, супермаркет). Згодом її довелось закрити. Нещодавно на Окружній поруч із заводом Електронмаш відкрили новий Ашан. Зовсім скоро після цього (протягом кількох тижнів) закрився Foxtrot Фуршет, який знаходився в сусідній будівлі (в них єдина парковка).

При цьому не можна сказати, щоб в Ашані були зовсім низькі ціни. Так, на 10-20% нижчі від інших супермаркетів, причому 20% треба ще пошукати, а асортимент доволі відрізняється він інших супермаркетів і мереж.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30