За життя

Як я згадував раніше, ми бачили біля будинку лисичку. А потім виявилось, що це наче і не лисичка була. Але так чи не так, а я згадав, що з місяць тому в 50м від мого будинку на трасі я бачив збиту лисицю (я зупинявся придивитись, чи не можна її на хутро забрати, але ліньки було обробляти). Тобто ми не знаю, що бачили, але лисиці біля нас таки ходять.
Цього разу ліс порадував нас куницею. Куниця прийшла десь по обіді до будиночку, збудованого свого часу для білок, і провела там час до наступного ранку. Потім прийшла знову по обіді, але пішла. Сьогодні ще не приходила (я їй поклав курятини, щоб поїла - курятина на місці).

Фотки розмиті, але куницю видно, сподіваюсь, чітко. Не кішка :). І, до речі, можливо що то ми її з лисеням сплутали - дуже схожа, як я зараз дивлюсь.






Нет повести печальнее на свете,
чем повесть о Ромео и Джульете.
приписується Шекспіру
В мене 6.5 років прожила пара тхорів (брат і сестра). І от якось на початку липня я, як звичайно, відкрив вольєр, щоб випустити тхорів погуляти. Зазвичай вони самі повертались додому, а якщо не повертались, то залишались на своїй "дачі" (в тіні під брилою), звідки я їх під вечір забирав. Але того разу вони не повернулись, а під брилою їх не було. Я тримав вольєр відкритим, щоб вони могли повернутись. За день (вже під вечір) повернулась самка, самця не було. Вольєр я закривати не став, щоб міг повернутись і самець. На ранок самка зникла - мабуть пішла шукати брата.

На вечір під вольєром знайшли самця, вже без ознак життя (незрозуміло лише, чому він не повернувся раніше). Самку так і не знайшли.

Знаешь, какой хитрый зверь - лиса?!
Вчера иду с ружъем, смотрю - бежит!
Целюсь, стреляю - падает!
Подхожу - собака

До нас сьогодні лисеня приходило. Щоправда, ми його побачили лише здалеку, але не настільки здалеку, щоб сплутати з кимось. Сфотографувати не встиг. Зате відкрив жалюзі, тепер виглядаю його з вікна, може ще прийде. Бо він біля нашого гаражу з лісу вийшов. Це означає, що дикі лиси вже прямо в Києві ходять. І, так, про сказ ми пам'ятаємо.
grasshopper
"Остаться должен только один", - издевался Колобок над Дунканом МакЛаудом

Купили позавчора на базарі живих коропів по 2 кг кожен. З пів-години їхали додому, а коли приїхали, з'ясувалося, що коропи ще ворушаться (!). Дружина взяла і випустила їх в басейн (4 куб.м води, є де плавати).

Два дні коропи плавали, діти їх годували і дивились на них. Спіймати тих коропів живими нереально - вони в воді дуже прудкі. Сьогодні вдень три таки спливли животами догори і були посмажені. Четвертий досі плаває. Ми вже воду взялися спускати, а він бореться за життя. Я б його мабуть до Дніпра відвіз випустив, але він вже, мабуть, ніч не протримається.

fish
Наш край (лісу) поповнився ще одним видом тварин - козулею. Позаминулого року я писав як ці тварини ледь на капот мені не застрибнули, але це було в 50 км від Києва. А тут козуля прийшла під самий будинок:

вибачайте за якість, знімалось тим, що було під рукою. Поки поміняв об'єктив на телевик, козуля пішла)

Американська кущова чорниця. За правилами має плодоносити наприкінці липня, але цей перший врожай (ще було пару літрів і ще на кущах стільки ж висить) зібрано вже 23-го червня.
Як власник чорної кішки, повідомляю -- пошуки чорного кота в темній кімнаті - райський відпочинок в порівнянні із задачею спіймати молоду і дуже прудку немарковану бджолину матку на 8-12 рамках, заповнених бджолами (від 8 тис. особин і більше), при тому, що сама матка тікає від шукача, і взагалі достеменно невідомо, що матка там є (а не втекла чи була придавлена чи вбита бджолами).
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30