За життя

Doris Tysterman (справжня):



Doris Tysterman має рожево-персиковий колір.

А те, що я вважав дорісом (на юзерпіку), виявилось невідомої породи, але ще красивіше - палаюча вогняна квітка (хоча й дуже маленька, але це кущ зовсім молодий):


Наш край (лісу) поповнився ще одним видом тварин - козулею. Позаминулого року я писав як ці тварини ледь на капот мені не застрибнули, але це було в 50 км від Києва. А тут козуля прийшла під самий будинок:

вибачайте за якість, знімалось тим, що було під рукою. Поки поміняв об'єктив на телевик, козуля пішла)

Американська кущова чорниця. За правилами має плодоносити наприкінці липня, але цей перший врожай (ще було пару літрів і ще на кущах стільки ж висить) зібрано вже 23-го червня.
Інжир в Україні в природі росте тільки на південному березі Криму, так? Так, та не зовсім. Є районовані для північної України сорти, котрі звісно вимерзають , але якщо їх на зиму утеплювати, то вони потім відростають від кореня і дають плоди восени. Але таким клопотом займатись я не захотів і рік тому купив інжир в горщику (250 грн на ринку на м.Героїв Дніпра). На зиму інжир переїхав на другий поверх гаражу, де в нього зав'язались плоди (штук з 10 було). Потім в кінці березня я інжир витяг на вулицю, де він потрапив під заморозки і втратив все листя і майже всі плоди (крім трьох). Листя, звісно, відросло. А плоди - два відвалились недостиглими, а один таки достиг і сьогодні його було урочисто з'їдено. Смачний. Солодкий. Так що вердикт - інжир можна вирощувати вдома і мати їстівні плоди. На зиму я перетягну дерево на постійне проживання в будинок, хай собі росте. А на Новий Рік ми його наряджатимемо замість ялинки.
А це я вирішив зимовий варіант відгодувати на зиму. Висота куща від грунту - біля 20-25 см. Реально там 4 рослини в одному малесенькому контейнері (на фото я вже пересадив в більший вазон). Коштує таке задоволення аж 55 грн в Метро. Попереджаю - всі кажуть, що в квартирі він не живе. Мабуть так і є - потрібна постійна температура і вологість, чого в квартирі добитись складно. У нас окремий зимовий сад на кухні зроблений для рослин + зволоження взимку постійно робиться.
Це чорна-чорна троянда, яка не піддається ані фотографуванню (на цій фотографії не її справжній колір), ані триманню у вазі (в'яне за кілька годин).



А це інша троянда з того ж куща. В неї більш-менш приблизно чорний колір, але все одно фотографія пересвічена і корегуванню не піддається (я хвилин 15 з фотоапаратом над нею сидів). Проблема в тому, що кущ росте в такому місці, що якщо фотографувати без сонця, то нічого не видно. А якщо із сонцем, то виходить пересвічене. Я гадаю, що проблема в особливій структурі пелюсток, які як у метелика колір формують не за рахунок фарбника, а за рахунок структури покриття (як бачите, троянда наче оксамитом вкрита).

Якщо вам треба пофарбувати щось істотне (0.5 кв.м і більше) зроблене з дерева, в жодному разі не використовуйте пензлі для основної маси -- беріть поролоновий валик. Валик значне економніший за пензлі (особливо при використанні дорогих лаків і пропиток для дерева) і ним можна пофарбувати майже всюди, де й пензлем. А важкодоступні місця фарбуйте вже пензлем. Можна взагалі взяти пульверизатор, але він не дає такої точності, як валик, і з ним більше клопоту.
Куди дівати колючий дріт? Питання не марне - в мене використаного є певна кількість шматків, а ще окремо хрін зна скільки метрів на котушці. Як його утилізувати?
Існує думка, що певні фізичні величини, що вважаються константами, з часом змінюються. Зокрема, є дані про зміну періоду напіврозпаду певних випромінюючих елементів, за якими міряється вік Землі.

А ось і ще один, простіший, доказ. Мікрохвильова піч певної паспортної потужності стала працювати вдвічі потужніше протягом останнього року. Попередні два роки працювала нормально. Протягом останнього ж (календарного) року стали істотно потужніше працювати електричні сушарки для продуктів. При цьому якість струму в мережі не змінюється -- у нас на вході стоять стабілізатори і інвертор.


прим. з тінню нічого не поробиш, все-таки в мене студії немає, щоб світло виставляти.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30