За життя

Як з'ясувалося, коли метал занадто важкий для голови, гарно йде KMFDM (для тих, хто не в курсі, це абревіатура від Kill motherfucking Depeshe Mode). Взагалі, Symbols - мій улюблений альбом KMFDM. На жаль на найкращу (на мій погляд) пісню Straight Bullet в них офіційного кліпу немає, тому слухаємо Megalomaniac:

А непогано соліст тягне, як для концерту. Думав, що наклали студійний звук, але в кінці йдуть звуки концерту, так що несхоже.

Гурт було засновано за участі знаменитого Kai Hansen (він же засновник Helloween і жанру Power Metal). Тематика пісень - Sci-Fi.

Цікавий гурт зокрема тим, що кліп вони зробили не глянцевий, а навпаки, показали нам нутрощі процесу запису пісні. Слухаємо і дивуємось:

Sabaton в принципі співає тільки на військову тематику.
Якийсь він в неї веселий вийшов. Під таку музику можна і на сторону тих, хто виграв, перейти :)
Мене завжди зачаровував вокал Тоні Мартіна, особливо найвідоміші пісні Anno Mundi і Jerusalem (під катом)






Але пройшло 20 років і Тоні Мартін вже не той (ой, не той :(). Але на зміну йому прийшла група Astral Doors і їхній соліст, чий вокал дуже нагадує Тоні Мартіна, а також і Dio. І стилістика пісень дуже схожа.





Я впевнений, що ця пісня навіяна піснею Headless Cross від Тоні Мартіна. Я взагалі думав, що Тоні Мартін пішов вокалістом в Astral Doors. Аж ні - в Мартіна зараз своя група.
Музика "на любителя", а от сама ідея інтерактивного кліпу - це дійсно хіт. Шкода, що перемотувати не можна. Але це дійсно революційний кліп - він привносить абсолютно нові концепції в споживання відео- і аудіоконтенту. Originally posted by at RHCP - ахреннна!!!
Вот такой вот необычный клип зафигачили RHCP. Можно порулить стрелками и смотреть помещения, так же можно пользоваться зуммом и вдобавок ко всему в интерьере есть спрятанные объекты, наводя на которые можно посмотреть фотки и видео со съемок!!! локи лок
В 94-му році в Україні працювало цікаве радіо, навіть і назви котрого я зараз не згадаю. Працювали вони на частоті 106.5 (потім цю частоту рейверам віддали). І я робив собі збірки пісень на касетах, котрі (пісні) мені дуже подобались.

І так сталось, що одна з пісень грала під час, скажімо так, романтичного побачення. Але ані назви, ані виконавця спіймати не вдалося. А пісню випадково було записано на касету (і більше я її ніколи по радіо не чув).

Нагадаю, що це був 94-ий рік і жодних інтернетів не було. Все що в мене було це невідомо яким чином набуті тексти якихось пісень різних західних груп на дискеті. І два слова з приспіву пісні (оскільки саму пісню було записано в поганій якості, розпізнати більше слів не вдавалось, та вони й не допомогли б в пошуку). От не знаю яким дивом, але серед текстів пісень, що в мене були, знайшлась ця пісня. Але чи ця? Виконує гурт Judas Priest, що ніяк не співпадало із стилем пісні на касеті. Але слова, якщо вірити тексту, були схожі.

Пройшло кілька місяців і я потрапив в UK. Там, озброєний лише знанням назви пісні і виконавцем, я мав вирішити цю задачу. Що було зроблено: я прийшов в великий музичний магазин і почав шукати альбом Judas Priest, на котрому була ця пісня. Знайшов години за півтори. Але був єдиний екземпляр в упаковці. Оскільки диски тоді коштували дорого, купити я його не міг. Довелось знімати упаковку (прямо в залі, не знаю, як мене не попалили) і дивитись оригінального виконавця. З'ясувалося, що це якась там Joan Baez. Наступні дві години я шукав її альбом (не знаючи стиля, і знов таки, без пошукових систем, навіть в магазині знайти щось було важко). Знайшов, знову, єдину касету. Купив не слухаючи. І не прогадав - збірка найкращих пісень Joan Baez їздить зі мною всюди (вже зараз викачана з інтернету в гарній якості).

А ось і сама пісня:



В студії вона звучить краще, але тут видно обличчя виконавиці. Студійна версія також є на YouTube.

Також в колонці Related на сторінці на Youtube можна знайти сучасне виконання цієї пісні, тобто як Joan співає її через 40 років (слухати рекомендую, якщо нерви міцні).



Пісня пов'язана із Бобом Діланом, з яким вони добре приятелювали в ті часи. Upd: власне Діланові вона і присвячена, хоча Баец це довгі роки з сентиментальних причин відкидала (але потім зізналася).

Цікаво, що пісню у виконанні Хелфорда і Judas Priest я так ніколи і не чув аж до сьогодні, коли вона прозвучала на MyRadio. Голову б йому відірвати за таке паплюження пісні.

Слухати концертний запис в рок-варіанті тут , сучасне "оригінальне" виконання тут і back to the roots тут.

Upg: пройшло 3 роки, я сприймаю виконання Халфорда дещо краще.
Як я міг пропустити! В рік Дракона (щоправда, він ще не настав) слід слухати пісню Ride The Dragon і дивитись, як справжі пацани це роблять. Дивимось (не забуваємо слухати текст -- відеоряд підібрано під текст):
В той час, як Xandria вже 4 роки нічого не записує, з концертного проекту Krypteria перетворилась на повноцінний гурт із чималою дискографією і власним музичним стилем.




Єдине, що мене бентежить, -- в цих концертних, начебто, кліпах йде звуковий ряд з альбому. Або дівчина вміє співати на сцені як в студії, але такого я навіть у Брюса Дікінсона не чув.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30