За життя

Органічна хвороба, що виникає внаслідок відсутності стримуючих факторів у вигляді черепної коробки та фільтрів здорового глузду. Інколи навіть за наявності черепної коробки проявляється у вигляді фонтану ідей, що б'є з усіх отворів тіла (переважно внизу тулуба) або ж у формі словесного проносу (по-іншому ця хвороба називається "нетримання язика за зубами").

Найбільше ОГМ проявляється серед ентузіастів в сфері інформаційних технологій (ІТ), що з причини відсутності фільтрів здорового глузду не змогли знайти місце в житті, і починають створювати щось, що не відповідає індустріальним стандартам та загальноприйнятим нормам.

Ентузіастів в сферах матеріального світу (будівництво, інженерія) називають фріками і суспільство здебільшого обмежує фонтан ідей заднім двором будинків цих ентузіастів.

В сфері ж ІТ, де обмеження послаблені, гіперактивність хворих на ОГМ проявляється як в створенні програмного забезпечення з підручних матеріалів (зазвичай ключовими компонентами виступають лайно і різні палиці), так і в агресивному розкиданні своїх творів за допомогою вентилятора Інтернета і певних соціальних мереж, створених навмисно для задоволення збочених потреб хворих на ОГМ.

Збитки індустрії від ОГМ (насамперед в сфері ІТ) сягають мільярдів доларів, але боротьба ускладнюється тим, що продукти ОГМ якісно маскуються під корисні рішення, що зменшують Загальну Вартість Володіння (англійською ТСО). А істина проявляється лише тоді, коли вся конструкція починає нагадувати сплавлення лісу по річці палиць по потоку лайна. Але вже пізно - зараження відбулося.
Лауреатом премії "Чавунний валянок" за 2013 стала компанія Embarcadero за досягнення в розробці програмного забезпечення. В новій версії компілятора для дельфі (точніше, Delphi Mobile) рядки (тип string) в них індексуються не з 1, як було 40 років до того, а з 0. Причому жодного способу відстежити проблемні місця, крім як пройтись очима по всьому коду, немає.

Для тих, хто не в курсі - це зміна з розряду зміни дорожнього руху з лівостороннього на правосторонній. Перейти можна, але возитися доведеться неймовірно довго, і помилок буде шалена кількість.
Користувач поскаржився, що якщо ввімкнений антивірус, то він не дає поставити наш програмний модуль. Поскаржився нам.

Ну це те саме як прийти до автодилера і сказати "ми там поперек дороги шлагбаум поставили, так ваш автомобіль тепер проїхати не може".

Ніхто ж до дилерів з таким ідіотизмом не ходить. А до нас чомусь ходять...
- Вы не думали о самоубийстве?
- А вы подумайте, подумайте

анекдот
Отримав двічі напів-спам із заголовком "planning an exit in 2013?" і особистим зверненням із пропозицією порахувати вартість бізнесу і оцінити ринок (щоб продати бізнес). Причому, другий лист був, схоже, через певний час після першого, бо писалося "I sent you an e-mail a couple of weeks ago".

Навіть не знаю, як сприймати такі пропозиції - чи в Європі так погано бізнес йде чи що.
Написав в Taxer, спитав як мені бути з двома проблемами - інша посада керівника і неможливість підписати договір із ПФУ. Як виявилось, обидва питання є в переліку поширених питань, але посилання на сам перелік знаходиться біс зна де внизу сторінки. До того ж, стосовно першого питання в FAQ неправильно вказане прізвище по нашому району, а проблема із підписанням договору із ПФУ описана як така, що виникає із ключами від податкової, але ж в мене ключ від ІВК, а не від податкової!

Чекаємо відповіді Таксера на друге питання. Але то не горить, оскільки звіт в ПФУ здавати лише наступного року.
Останні пів-року податкові інспекції (ДПІ) активно впроваджують електронну звітність. Для підприємців на третій і вищих групах єдиного податку ДПІ настирливо рекомендують переходити на неї і погрожують не приймати паперові звіти.

Ок, я вирішив бути прогресивним.  

Читати далі...

Будеш робити якісно - це займе час і зробиш мало. Конкуренти обійдуть. Будеш робити неякісно - зробиш багато, але користувач скаржитиметься на якість. Конкуренти обійдуть. Отака дилема виходить. Рятує одне - конкуренти роблять ще повільніше і неякісніше.
Сегодня рассказал историю жене (тоже юристу) вкратце (пока в пробке стояли), она сразу и не задумываясь сказала, что халявщики - воры, которых легко можно привлечь к уголовной ответственности за кражу. А тех, кто выложил купоны - за соучастие. И пока люди вместо того, чтобы ворам давать по рукам, утверждают что нужно им потакать и обслуживать их ордера и т.д. и т.п., совок будет продолжать в дерьме жить и дерьмо жрать. Ибо воровство - их бог. А ни один вор еще ничего не построил.
Сегодняшняя история с озоном и ворами халявщиками напомнила мне ситуацию, случившуюся 3 года назад у меня возле дома (собственно, эта ситуация и продолжается и она неизлечима).
Мне завезли (за деньги, естественно) машину чернозема. А так получилось (нужно было), что чернозем выгрузили на горе над домом, а не возле самого дома. И вот, я наблюдаю, что по нашей грунтовке, где никто не ездит, туда-сюда снует старый москвич 2141. Взял собаку, пошел посмотреть, куда ж там москвич ездит так хитро (а ехать очень хитро - один конец двухкилометровой грунтовки у нас находится при въезде в кооператив, а второй заканчивается чуть выше моего дома и ведет в лес). Картина маслом - два рагуля деловито пакуют в мешки мой чернозем. Подхожу, говорю "выгружайте". " - А шо такое?". Объясняю, что чернозем не их и не фиг. В ответ сакраментальное: "ну он же тут лежит". "Погодите, чернозем не ваш. За него деньги плачены", говорю. Они не понимают - "ну на нем же не написано". Так и не поняли, почему нельзя красть чужое. Короче, погнал я тогда этих рагулей, кучу эту мы использовали на треть (больше не нужно было), а остатки потом таки кто-то разворовал. Рагули оказались из нашего же кооператива, т.е. вроде и не нищие. А еще мне завезли 30 тонн отработанного грибного компоста, лежит вдоль грунтовки. Тоже половины кучи уже нет - разворовали.
Вот эти самые халявщики, обиженные на всю голову природой Озоном, такие же рагули с совковой тырсой вместо мозгов. Ни одному небось в голову не пришло, что купон, даже если его кто-то выложил на публику, не является их собственностью. Техническая ошибка не дает этим хомячкам права злоупотреблять и пытаться нагреть руки на чужом имуществе. Отдельный луч ненависти тем моральным уродам, которые злоупотребили оказанным им доверием и выложили приватные купоны (тоже теперь небось рассказывают "а там не было написано, что нельзя") на публику. Я бы на месте озона таких вообще забанил нафиг, за альтернативную сексуальную ориентацию. А потом эта же офисная дрянь воет "как плохо жить в стране". Фубля. Зы: для тех, кто не понимает причин моего возмущения. Представьте себе, что вы - девушка и пришли позагорать на краю нудистского пляжа. И тут к вам пристраивается толпа малолеток с целью посношаться. На ваши резонные возражения они отвечают "но ты тут сама голая улеглась!"
Одні пишуть - "не ковтати!" . Другі пишуть "випадкове проковтування не шкідливе". Йдеться про ополіскувач для рота ;) На всіх написано не ковтати, а на lacalut'і - що випадкове проковтування не шкідливе. І хоча я підозрюю, що в усіх ополіскувачах склад приблизно однаковий, я все одно краще куплю лакалут. Отакий нехитрий спосіб побудувати УТП.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30