За життя

Вчора ходили в мед.заклад під назвою Інститут Клітинної Терапії (сайт знаходиться пошуком, знаходяться в Медмістечку в Києві). Вони займаються тим, що приймають на зберігання плаценту та екстракт пуповиннї крові немовлят. Екстракт крові може використовуватись для лікування дитини, в якої він взятий, від певного переліку хвороб. А от плацента може використовуватись будь-ким. Основні використання: (а) лікування деяких хвороб типу цирозу печінки або цукрового діабету (стовбурові клітини, як я зрозумів, підсажуються в орган, і там перетворюються на здорові клітини цього органу) і (б) косметологія різного типу. Деталі можна почитати на сайті. З того, чого на сайті немає: екстракту плаценти потрібно дуже мало (типу 2 мл на укол, а уколів в курсі лікування - 3-5 штук), а збирається біля 200-250 грамів з дитини. Тобто якщо зібрати, то вистачить всій родині на кілька курсів. Можна також купити цей екстракт в них, але це дуже дорого (500 грн за укол), тому власну тримати значно вигідніше. Можна навіть продати їм надлишки "своєї" плаценти.
Виявляється, пиво захищає жінок від остеопорозу. Ми вже знаємо, що вино захищає серцево-судинну систему, коньяк розширює судини, горілка сприяє міжстатевому спілкуванню... Лишилося ще з'ясувати, що самогон робить вас безсмертним, і можна закривати всі виробництва крім алкогольних.
В аптеках Великобританії почати продавати тести на встановлення батьківства . Насправді, це не тести, а набір для збирання матеріалів + право на аналіз, (матеріали треба відправляти в компанію для аналізу). Та й коштує послуга недешево - біля 250 доларів США.

Однак, для Великобританії це питання актуальне - 25% проведених ДНК тестів на батьківство показують, що юридичний батько не є батьком біологічним. Звичайно, тести проводять здебільшого, коли є підозра на такий висновок, тому 25% за результатами тесту не є чвертю всього батьківства в королівстві, але все одно показник досить високий.

Такому результату є певні біологічні причини - як показують певні дослідження, жінка під час періоду, максимально сприятливого до зачаття, біологічно схильна до зради контакту зі стороннім чоловіком. Також, якщо поглянути на англійців, вони не блищать красою.

Порадувала заключна фраза: "Критики отмечают, что информацию, полученную по результатам анализов, следует сообщать детям только при условии надлежащей психологической подготовки. ". А про батька, якому теж потрібна певна психологічна підготовка, хтось подумав?

UPD: Судячи з контекстної реклами, в Західно-Монголії ці тести вже теж поставлені на потік.

Нещодавно я в записі про дітей і child-free згадував про сурогатне материнство. Сьогодні отримав нову цікаву інформацію: виявляється, в Україні десятки дітей на рік народжуються за допомогою сурогатних матерів. Орієнтовна вартість послуг такої матері - $15-20 тис. за власне материнство + $10-20 тис. за медичне супроводження (штучне запліднення, підготовка матері, нагляд, пологи). Надалі передача дитини оформлюється як усиновлення. При цьому, біологічні батьки старанно приховують інформацію про народження дитини за допомогою сурогатної матері. Тому про сурогатних матерів настільки мало відомо в суспільстві.

Як на мене, то нічого поганого в такому механізмі виношування немає, і сенсу приховувати від дітей їхнє вирощування в біоінкубаторі теж немає. Але, як мені сказали, так вважають одиниці, а більшість біологічних матерів прикладають всіх зусиль для того, щоб все виглядало так, наче народжували дітей саме вони.
Акція "Не сміти, тебе бачать"

Ідея цієї акції виникла в мене давно, але про оформлення і втілення її я замислився тільки зараз, по слідах риття траншеї.

Акція є постійнодіючою і пропонується до участі для всіх водіїв автомобілів незалежно від віку, виробництва і форми власності. Сила акції (як і будь-якої) в її масовості, тому вкрай необхідним є максимальне поширення інформації.

Викидання сміття на землю на вулиці є дрібним хуліганством, що карається штрафом, але в сучасних умовах на такі дії ані міліція, ані інші люди не звертають уваги.

Суть акції дуже проста - якщо ви бачите, що водій або пасажир сусіднього автомобіля викинув у вікно будь-яке сміття включаючи недопалок, - подайте йому три коротких звукових сигнали. Хай він знає, що його бачили, і що його дії є не тільки незаконними, але й недоброзичливими для оточуючих.

Більше того, викинуте сміття може стати причиною аварії -- пуста пляшка (навіть пластикова), викинута на швидкості, може пошкодити зустрічний автомобіль, а недопалок може потрапити у відкрите вікно іншого автомобіля і спричинити пожежу. Та й водії-початківці можуть неадекватно зреагувати на сміття, що летить перед ними, і спровокувати аварійну ситуацію (такі ситуації траплялись). Тому звукові сигнали в цьому випадку є необхідним запобіжним засобом і не заборонені ПДР.

Рефлекс у людини, як і утварини, виникає при повторенні подразника. Тому тільки постійне використання звукових сигналів при виявленні факту викидання сміття дасть змогу перебороти таке ганебне явище, як засмічення доріг і тротуарів викидами життєдіяльності людей.

Я закликаю всіх приймати участь в цій акції і поширювати інформацію про неї якомога ширше, включаючи засоби масової інформації.

Хоча будильник мені і не потрібен (на природі прокидаєшся вільно, із птахами і звірями), звернув увагу на річ, яка стане у нагоді всім, хто прокидається в заданий час. Ідея в тому, що прокидатись треба під час короткої активної фази сну, - це полегшує ранок, покращує самопочуття і допомагає запам'ятати свої сни. А оскільки ця фаза дуже коротка, "влучити" в неї не вийде. Без допомоги зовнішнього пристрою.

На ринку зараз є два рішення: Sleeptracker и aXbo. Перший зроблений у вигляді наручного годинника, другий - як стаціонарний будильник із сенсорним модулем на руці. Перший правильніший, бо працює на одну людину і має вібробудильник. Тобто, якщо ви спите вдвох, то він розбудить тільки вас.

В Україні я бачив сайт aXbo (в пошуку знайдете), Sleeptracker розсилає прямо з сайта.

Чи є якесь наукове пояснення тому факту, що під час спеки (саме спеки, тобто коли організм починає активно пітніти аж до мокрого одягу) пиво практично не спричиняє сп'яніння? Алкоголь виходить з організму з потом чи діє якийсь інший механізм? Лікеро-горілчаних напоїв це не стосується.
Нещодавно я помітив, що один з горіхів, що росте на дамбі (від дороги) занесло щебнем. Звідки він там взявся, було загадкою. Вочевидь, його змивало згори, але чому потік іде по діагоналі? В будь-якому разі, треба було виправляти ситуацію і прорити вертикальну канаву від того місця, де потік звертав до горіха, і вниз.

Коли я дійшов до того місця, то знайшов там пагорб з пилу і землі, які водою зносило зверху, з дороги. З'ясувалося, що там лежить бетонний жолоб, який з часом з якихось причин занесло брудом на половину висоти дамби. Довелося цей жолоб розкопувати. А це виявилось важкою і неприємною роботою. По-перше, грунт проріс травою і коріння вже досить міцне, лопатою важко поратись. А по-друге, дивіться самі (знімалось телефоном):



Відвал нанесеного грунта в "природньому" вигляді. Всі ці пляшки, уламки, обгортки - це сміття, яке водії і їх пасажири викидають на дорогу. Зауважу, що це дорога державного значення, по якій пан Янукович їздить зі своєї резиденції в Петрівцях в місто. Асфальт під нього переклали, а от відкопати зливні жолоби (це не єдиний жолоб в такому стані) - ні (ну а що, - сміття з автомобіля не видно).

Знайдене сміття відноситься до останніх років, тобто, мабуть, жолоб чистять раз на ~10 років. Але цього, вочевидь, замало. Основну частину сміття складає пластик - пластикові пляшки з-під напоїв і плівка (різноманітні пакети). Ще трапляється тканина, але вона розпадається. Пляшки ж в грунті лежатимуть ще довго після того, як автомобілі зникнуть з лиця Землі.

Якщо просто дивитись на схил дороги, цього сміття наче й немає. Але все, що викидається на узбіччя, дуже швидко (протягом року) потрапляє в грунт, де лежить роками. Ще гірше ситуація зі сміттям, яке люди викидають в захисні смуги (минулого літа мене так знайшов горщик з алое, про який зроблю окремий пост) - воно лежить на відкритому повітрі, і не розпадається бо знаходиться в тіні.

Повертаючись до нашої канави - розкопати повністю бетонний жолоб мені так і не вдалося, бо доведеться вивезти звідти машину (вантажну) сміття. Поки що я подолав 3 метри канави, цього вистачить для нормального відведення стічних вод. З рештою буду розбиратись восени, коли канаву промиє і температура стане більш придатною для копання.


Музикою навіяло: вартість одної операції, які у нас начебто не роблять, становить від $100 тис. (на менші суми наші просителі не погоджуються). Я розумію, що є людина, є бажання її врятувати. Але. Чи не буде вигідніше за ці гроші (а роблять на заході не одну і не дві операції) підготувати в Україні бригаду чи дві, які будуть робити ці операції? І якщо так бажають люди платити по $100 штук за операцію без гарантій, то хай вони ці гроші в Україні платять. Все більше користі буде. А то одного в Німеччину, іншого в Ізраїль...
"По данным опроса, если в 2005 году курили 41% взрослого населения Украины, то в ноябре 2008 года распространенность курения уменьшилась до 35%, а в мае 2009 года - до 31%. Было опрошено 2008 респондентов, которые представляют взрослое украинское население в возрасте от 18 лет. "

Детальніше тут.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30