За життя

Розшукується вірус (біологічний). Суто за вториннними статевими ознаками: маленька ломота в суглобах, малесеньке першіння в горлі, температура не піднімається, болить потилиця, сил немає навіть прокинутись, не кажучи вже про активні справи. При цьому в тілі (в клітинах) енергія є, не працює нервова система. Тягнеться це вже майже рік з перервами на 2-3 місяці. Причому, передостанній раз був на початку вересня, пройшло на тиждень і знову почалося. Набридло вже.
В мегамаркеті немає пластинок від мух. Від комарів - видів десять, а від мух мені ледь вдалося знайти на краєчку одну коробочку. В Метро вчора та ж ситуація. Це що, в Києві мух нема, то й пластинки не завозять? Чи навпаки все розкуповують?
Як відомо, вода - смачний і корисний продукт необхідна для існування кожного живого організму (крім деяких бактерій і більшості депутатів ВР). Науковці радять споживати не менше двох літрів на добу, а оптимальним є не менше двох літрів чистої рідини плюс те, що надходить разом із їжею. Дотримуватись такого регламенту споживання досить нелегко, якщо тільки поруч з вами не стоїть пляшка з водою (див. чим це може скінчитись), та й воду пити постійно нецікаво. А чаї/каву треба готувати, до того ж вони тонізують, а це не завжди корисно.

Я вирішив цю проблему майже кардинально. Ні, трубопровід з кухні в кабінет я не провів (хоча це думка - в наступному будинку можна буде так зробити). Але щоб два рази не вставати не бігати, я купив собі в Мегамаркеті jumbo чашку на 750 мл (це більше ніж дві великі кружки, які я викорстовував до цього). На таку чашку як раз йде один пакетик чаю (не ліптон, а нормальний пакетик , в якому листя розвертається до цілого листа) або чайна ложка розсипного чаю. П'ється протягом години, не більше. Потім можна йти на заступною.

На день виходить мінімум три таких чашки. Вже 2100 мл є. Плюс по склянці на 350 мл - зранку і перед сном. Виходить дуже чудово.
Одною з найкорисніших подій, які ставались в моєму житті, я вважаю проходження тренінгу Альберта Романова "Тренинг осознанности и внимательности" (для зацікавлених, знаходиться в гуглі). Якщо не звертати уваги на метафізичний антураж (він використовується здебільшого для заманювання основної цільової аудиторії, як я розумію), то практична сторона тренінгу просто чудова. Я цей тренінг проходив роки 3 чи 4 тому, потім автор його зняв з програми, зараз (я подивився тільки що) тренінг знову доступний. Що дає тренінг - усвідомленість в щоденних діях, суттєве підвищення спостережливості (навтіь для роззяв і растяп), вміння розтягувати і стискати суб'єктивний час, вміння зазирнути глибше в сутність речей і ще багато чого. Ще він дає можливість суттєво зменшити залежність від бажань (те, що є головною метод в будизмі). Недоліком є те, що після проходження ви починаєте набагато гостріше бачити і відчувати дурість більшості людей. Слухати або читати їх стає просто нестерпно. Але насправді я хотів розповісти не про сам тренінг, а про здоров'я. Одною з вправ тренінгу було протягом тижня відмічати (подумки) всі факти виконання певної дії. Наприклад, проходячи через двері треба було звернути увагу на те, яка нога першою перетинає межу. Потім завдання ускладнювались. Так от, я сьогодні згадав тренінг, а в якості дії вибрав собі правило для хребта - якщо для виконання певної дії потрібно нахилитись вперед, замість цього слід присісти, утримуючи спину максимально прямою. Це зменшує навантаження на хребці поперекового відділу. Я спробував цілий день цим займатись. Як кажуть, "доставляє". Хребет з незвички почувається ніяково, але це тільки з незвички. Водночас мозок згадує, що йому слід бути сконцентрованим і уважним (що після спеки є важливим чинником для відновлення працездатності). Так що пробуйте. Спочатку (перші пару днів) будете забувати, але за тиждень дійдете до "автоматизму" (хоча тут як раз метою є усвідомленість, а не автоматизм, тому і слово в лапках). І хребту легше стане.
Феєричне питання - "підозрюється гепатит С, а грошей на аналіз немає. Де можна зробити аналіз безкоштовно". Феєричне воно тим, що курс лікування гепатиту С, якщо діагноз підтвердиться, коштує біля 30 тисяч доларів США. Поховання - теж недешеве задоволення. Тому, панове, пийте кефір. Замість.
Боротьба із тютюнопалінням ускладнена насамперед тим, що цигарка - це дешевий спосіб отримати порцію задоволення за будь-яких обставин. Як би людині (яка палить) не було погано, цигарка дасть їй певне полегшення (хоча б на хвилину). Замінника, наскільки мені відомо, ще не вигадали. Електронні цигарки, як я розумію, не дають того ефекту, що звичайна цигарка. Чи може хтось палить і пробував і знає?
Повреждения автомобилей при столкновении со скоростью 80 км/час (у каждого авто), будет ли соответствовать повреждениям при столкновении одного авто с бетонной стеной на скорости 160 км/час...
Итак, разрушители легенд решили провести эксперимент по установлению истины при этом проведя три краш-теста и разбив четыре автомобиля Daewoo Nubira.
В нашей стране за годы советской власти была проведена колоссальная отрицательная селекция, затронувшая все слои общества.» Новый коммунистический человек» не должен был сам принимать решения, отвечать за свою жизнь за жизнь своих детей. Его задача была работать, просто и не задумываясь. Не способных к инфантильному поведению уничтожили, а те, кто сумел, сбежали. По этой причине в нашей стране очень высок процент алкоголизма, потому что в его основе лежит искусственно созданная инфантильная советская личность.
Тут. А це нічого, що 6 з 10 топ-брендів належать заводам, що споюють населення і зводять його до стану свиней? Так держать, товарищи ...
З'ясувалось, що остання людина в нашій фірмі ( з більше ніж десятка працюючих ) кинула палити більше року тому. Щоправда, за 11 років з працюючих палило троє. Але всі кинули :). Це ще раз підтверджує, що паління є долею людей або слабких, або нерозумних. Розумні і сильні навіть якщо влазять в цю халепу, то знаходять в собі сили зіскочити.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30