За життя

Такого снегопада, такого снегопада
давно не помнят сдешние места.


Дорога з офісу до дому (15 км, в гарний день - біля 15 хвилин, якщо дороги пусті) зайняла сьогодні 2.45. Місто просто стоїть. Дивно, що купа аварій, при тому, що це далеко не перший сніг цього року.
На Набережній, від моста метро в сторону Поштової площі почали ставити бетонні відбійники між зустрічними смугами.
Ніколи не думав, що подібний маразм може існувати, але ... Знадобилось сьогодні знайти адресу "вул.Сортувальна, 2" в Києві. Подивився по мапі, поїхали. Приїзжаємо (маю сказати, що це досить далеко, але я проводив певний час на вул. Сортувальній, 4, тому знаю цей район). Сортувальна, 2 - житловий будинок, хоча має бути склад. Дивимось поруч - там Сортувальна, 4, все як треба. За описом, даним разом з адресою, з'ясували, що треба їхати в інший кінець вулиці. Приїзжаємо - там склади; адреса - Сортувальна 2. Таким чином у вулиці є два початки і жодного кінця.
Якщо ви, як і я, не знали, то в інтернеті її можна подивитись тут
Сьогодні кафе Фрегат, яке ми відвідуємо з 2001-го року, виявилося зачиненим, і ми змушені були шукати альтернативу. Альтернатива знайшлась у вигляді кафе з невідомою мені назвою, яке знаходиться напроти Гідрозони, якщо виходити з переходу від метро. В цьому кафе є кілька маленьких окремих шалашиків чи будиночків чи не знаю як назвати (закритих, з дверима і вікнами), головна будівля і з десяток відкритих столиків, де ми і сиділи. Ціни помірні, а їжа була дуже смачна, а офіціантка - надзвичайно ввічлива. За ціною вийшло десь на 30% вище, ніж у Фрегаті.

UPD: а найбільше сподобались свині ребра з кунжутом, тушковані в меді. Вони були реально солодкі і дуже м'які.

На Героїв Дніпра на кільці поміняли схему руху. Тепер головна дорога - по колу. Стосовно решти Оболонського проспекта не знаю.
Ви можете допомогти багатьом хворим дітям одночасно, прийнявши участь у благодійній акції. Перевага цієї акції в тому, що ваші гроші будуть працювати не на користь іноземних лікарів, які вимагають 50-100 тис. євро за одну операцію (без гарантій), а на пряму користь самих дітей.

За апарат до серпня треба заплатити ще 90 тис. грн. Допоможіть зібрати необхідну суму.

UPD: зібрали майже все - решту я в понеділок-вівторок закрию самостійно.

UPD2: закрито.

В зв'язку із незвичайно теплою погодою в Києві, в лісах і парках активізувались кліщі. Вони з'явились ще 2-3 тижні тому, але зараз їх значно побільшало.

Небезпеку кліщі становлять тим, що переносять Бореліоз (хворобу Лайма) і енцефаліт. Останнього в Київській області немає, а от бореліоз є. Хвороба ця дуже неприємна, оскільки вражає нервову систему і має довготриваючі наслідки. Тому, якщо ви збираєтесь в ліс, або в парк на прогулянку, дотримуйтесь необхідних заходів безпеки. Якщо протягом кількох годин після укусу кліща місце укусу почервоніло і набухло, дуже висока ймовірність зараження. В цьому випадку є сенс звернутися до лікаря і зробити необхідні аналізи. Бореліоз лікується антибіотиками і не становить суттєвої загрози за умови своєчасного лікування.

UPD: з кота, який на днях ночував в лісі (втік з хати), зняли з десяток кліщів, причому якогось неадекватного розміру. Мутують вони, чи що ...

Тільки но вийшли з ботанічного саду. Дуже приємно - трава вже зелена, пташки співають майже як у мене в лісі. Дуже рекомендую.
Як виявляється, мої локальні проблеми з шлангом від пилососа, - то дрібниці.

Ось початок історії. А ось відповідь від Міськдержадміністрації ...

На фотографії видно евакуацію Jaguar XJ вартістю більше 100 тис. доларів.

Найцікавіше (після читання відповіді) - це питання про те, як пересічному громадянинові дізнатись, що ставити машину там не можна? Загалом стоянка (її власники) в цьому випадку мають нести відповідальність. Але фактично - було б добре, якби страхові компанії виплатили компенсацію, бо більше ні з кого її не стягнеш...

  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30