За життя

Марципан нині не в моді - все більше праліне та інші помадки. В кращому разі можна придбати щось на кшталт Метеорита чи російських ведмедиків на півночі. А ще марципан - це така штука, котру вдома не зробиш: потрібні певні інгредієнти (інверсний сироп), котрі дістати непросто. Тому кожен випадок появи в продажу марципанових цукерок викликає в мене підняття настрою на весь день. Так от ... в Метро на Петрівці (може й в інших теж) продають німецькі батончики з марципаном по 16 грн за штуку (розміром з Nuts). Загорнуті батончики в целофан помаранчево-червоного кольору. На Петрівці вони викладені серед стенду з кавою і чаєм, котрий чомусь стоїть посеред ряду з цукерками, і "викладені" - це просто стоїть коробочка, в який лежить штук 10 цих батончиків (десяток вже після мене, до того їх там було значно більше :).
Поїздив сьогодні на червоному Тігуані. Я не думав, що в Києві стільки людей нетрадиційної орієнтації. Час оголошувати київ не тільки столицею божевільних, але й столицею підарасів.
camera

Сьогодні на в'їзді в Київ зі сторони Вишгорода по вул.Богатирській, прямо за знаком "КИЇВ", повісили камеру. Як ви можете побачити, вона направлена в іншу сторону. На жаль я не можу точно перевірити, але є думка, що вона вміє знімати як зустрічні машини, так і ті машини, котрі тільки в'їхали в Київ (в спину!). Я не буду розповідати про те, що перенесення знаку "КИЇВ" від КП на 2 км в сторону Вишгорода було простим знущанням над автомобілістами, і що це цілком співпадає з моєю теорією про приниження мас. Але будьте готові до листів щастя - я впевнений, що таких камер зараз натикають по Києву багато де.

У греків з фантазією було погано. Так, Сизифа вони примусили закочувати камінь на гору - досить природна дія для Греції. В Києві підійшли до питання більш творчо. Так, я вчора спостерігав людину, яка вибирала водорості з води граблями на станції прокату човнів в Гідропарку. Маю підозру що це заняття нескінченне (в рамках сезону), оскільки ростуть вони швидше, ніж їх збирають. Хоча це і не є підставою їх не збирати.
Особливо актуальною є друга частина
З'їздили сьогодні подивитись на троянди в ботанічному саду. Підказка: якщо приїхати туди о 10 ранку, то можна навіть нормально припаркуватись.

Троянди красиві, але вже закінчують квітнути. Наприклад, парфумна rose a parfum de l'hay вже опаньки (це троянда для парфумерії, в неї неймовірно насичений солодкий запах). І ще проблема - сорти не підписані (крім може десятка). Тобто вибрати те, що сподобалось, щоб потім купити, ви не зможете.

А ще там проходить виставка сучасного мистецтва. Мені дуже сподобалось, я сам не очікував, що це може бути настільки вражаюче. Кілька фотографій, знятих на телефон:




Я навмисне знімав цю скульптуру ззаду, а не з того місця, де її передбачається дивитись.



А це робота китайського митця, котрий спеціалізується на зображенні Мао в рамках сучасного мистецтва (приблизно так як Андрій Ворхола спеціалізувався на предметах широкого вжитку). Жакети цих насправді три, але я спеціально знімав один, щоб ви мали змогу оцінити всю композицію живцем, а не по фотографії.

Звісно ж були і ще роботи, але на телефон їх знімати сенсу немає.
Це у кацапів дві біди, а у нас одна - дурні, що проектують, обслуговують і інколи використовують дороги (окремо ані з дурнями ані з дорогами проблеми немає). Одеська траса, магістраль міжнародного значення, як я розумію. Якість асфальту після Глівахи нікуди не годиться, але то ще пів-біди. Більша біда (справжня) в тому, що розворотів немає не тільки шляхопровідних (як мало б бути), але навіть і "по місцю". Поворот на Мотовилівку - звичайне перехрестя на 4 кінці, і жодних знаків пріоритету або напрямку руху по смугах. Тобто як потрапити з Мотовилівки на Київ - незрозуміло. В Митниці (5 км звідти на Одесу) те саме. Народ розвертається тупо через осьову, оскільки де ліві повороти і розвороти - невідомо. Ту ж лажу бачив вже ближче до Києва, перед Глівахою. І оцю халепу не спромоглися зробити за 5 (чи скільки) років підготовки до Євро. Зате поставити патрулі кожні 1-1.5 км по дорозі на Бровари - це вони вміють...
Київський ботсад потонув в океані троянд
Вы думаете, что потери происходят, когда товар плох или дорог или когда продавцы некомпетентны? А как насчет тех покупателей, которые не смогли к вам попасть?

Вчера пытались заехать в один автосалон в Киеве (для киевлян - это был Автосоюз на Московском проспекте) с целью заказать машину (на замену Мазде, которой уже 5 лет скоро и которую мы будем продавать). Что ж ... мы просто не нашли, где припарковаться - парковка возле салона занята машинами сотрудников (делаю такой вывод, поскольку все машины разных марок, а не той, которую продают в салоне). А салон расположен так, что на газончиках или в квартале от него припарковаться нереально. Соответственно, салон потерял продажу с прибылью в несколько тысяч у.е. - мне придется ехать в другой салон через полгорода, но там я хотя бы знаю, где припарковаться (плюс там офис компаньона, так что не даром съезжу).

Причем я отлично понимаю, что с точки зрения работников салона это нормальная ситуация -- им же надо где-то оставлять на весь день свой транспорт, пока они продают автомобили клиентам. А проблемы индейцев шерифа не волнуют...

Поскольку в этом гребаном Автосоюзе тесть периодически что-то делает в своем Polo, при случае у нас будет возможность сообщить руководству, что они долбо упустили продажу из-за непродуманности вопроса парковки.
Сходив сьогодні в Олександрівську (б.Жовтнева) лікарню з метою зняття маленького шва (і не шов, а так, три стежки). Нормальних (не тупих) ножиць, щоб нитки розрізати, не знайшлось (лікар сказала, хтось поцупив). Довелося використовувати ножиці з мого швейцарського ножа. Запропонував в порядку спонсорської допомоги придбати нормальний інструмент, сказали "не треба, крадуть". А ще стерилізація швидко вбиває інструмент, навіть гарний. А коли ці самі стежки робили, я лежачи на столі просто ржав з того факту, що за згоди головного лікаря в ЛОР відділення закупили інструмент (конкретно мова йшла про тримач для хірургічної голки), котрий просто не влазить в ті порожнини, в котрих він має працювати.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30