За життя

Все-таки, в Росії - духовність. А американці - меркантильні.

Дивлюся по Investigation Discovery різні передачі про убівства. І в кожній першій - чоловіки з дружинами допомагають один одному відправитися на небеса заради якоїсь фінансової вигоди (чи то страхування життя, чи то контроль над нерухомістю одного з подружжя, і всіляке таке подібне).

Інша справа на росії -- там вбивають або з-за відсутності поваги одне до одного, або з адьюлтеру, або після суперечки з якихось геополітичних питань. І ніяких зазіхань на майно.  
Деякі не-дуже-долугі українці зловтішаться з приводу літака, що впав на Синаї, мовляв, ті, хто їздить в Єгипет, підтримують своїми грошима Путіна. Слід нагадати, що в Єгипет з Росії зараз літають ті, хто раніше літав в Європу, а то й далі. Тобто люди забезпечені, часто-густо власники своїх бізнесів. Податки вони платять як обов'язок, а політику влади і своїх співгромадян не підтримують.

Другий негативний момент - це падіння дуже влучно виставляє Росію жертвою, а не агресором, в очах пересічного європейця чи навіть американця. Годі й казати, що нам такі "жертви" аж ніяк не пасують.

Он вже вишикувалася черга бажаючих взяти "на себе відповідальність" за "теракт", а Росія волатиме про необхідність сильнішої боротьби із ІГІЛ (натомість посилюючи акції проти сирійської опозиції). І це при тому, що не слід шукати умисел там, де події є прямим наслідком некомпетентності і поганої роботи виконавців (техніків з обслуговування літака).
В Ризі є вулиця Лачплеша. Лачплесіс - це місцевий міфічно-літературний герой, він же захисник вітчизни тощо.

Я колись вже писав, що було би непогано запровадити Бульвар Труляля і Траляля і вулицю Гоблінів в Києві. Але цілком погоджуся хоча б на вулицю Котигорошка, чи на крайній випадок на провулок Козака Мамая. На жаль, від тих шаромижників, що раз за разом опиняються в органах влади, годі й чекати таке. Але, може, в порядку громадської ініціативи хтось запропонує перейменувати якусь свіжу вулицю на вулицю Горинича, наприклад? А молоде покоління могло би підтримати проїзд "Гарі Потера". Старші ж, може, погодяться на тупик Карлсона.
Бачу банер-рекламу фільма "людина-мураха".

"Так", - думаю, - "людина-павук вже була, муха вже була. Тепер мураха. Скоро зніматимуть фільм Людина-Амеба".

І тут розумію, що на такий фільм ніхто не піде, бо людей-амеб на вулицях і так мільйони. Нецікаво буде.
Британець Меркьюрі співав "I want to break free".
Американець Eminem співав "I am whatever the way I am".
"Латинос" Рікі Мартін співав "Living la vida loca"

Українець Вакарчук співає "Вставай, мила моя, вставай, більшого вимагай". Не "більшого здобувай", не "більшого досягай", а "більшого вимагай". І в цьому весь совок.
Помирати слід в Єрусалімі - там найбільші шанси на воскресіння.
"WiFi Free Zone" і "Free WiFi Zone"  - слова одні й ті ж, а сенс протилежний.
Колись в мене був Jaguar (автомобіль) і він обслуговувався в конторі під назвою British Motors Ukraine, і вчора, коли дружина питала, як проїхати на Димитрова, я згадував їй цю контору як координати (контора на паралельній вулиці).

А вночі наснилося, що я сиджу в Aston Martin'і, в машину сідає (чомусь??) Ландик-старший (це з луганських ПРсів, власник заводу Норд, рідкісний мудак), і питає, чи це мій Aston Martin. Мій, - кажу. "Половина?", продовжує той. "Ні. Весь. І не машина, а завод".

Прокинувся і думаю, може і дійсно прикупити? Хоча ним же керувати доведеться.
Замислився над фактом, що саме розробка компонентів для ПЗ і імплементація алгоритмів привчила мене до якісної оцінки можливих наслідків, ситуацій і альтернатив для кожної дії чи події. Може й не так, як шахистів, але все одно.

Звичайний програміст, котрий пише програму, зазвичай має справу з лінійними алгоритмами, в яких є певний вхід і певний невеликий набір виходів, а програміст просто реалізує чорний ящик в найкоротший і найпростіший спосіб.

В компонентах же і в реалізаціях алгоритмів є величезна кількість можливих входів (запитів користувача компонента чи реалізації протоколу) і величезна ж кількість виходів (очікуваних поведінок компонента). І в чорному ящику (тобто нашій реалізації) необхідно не тільки пов'язати всі входи з відповідними виходами, але зробити це так, щоб не поламалися інші зв'язки. Іноді це вдається, а іноді, в складних випадках (наприклад, правильний MIME/SMIME парсер), битися доводиться роками.
В байці Крилова про віз автор збрехав. Насправді віз буде потоплено (вчіть фізику). Dixi.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30