За життя

Історично склалося, що я використовував сторонню програму для синхронізації (Markspace The Missing Sync). Причина досить проста - в них своя програма нотаток і програма вміла синхронізувати ці нотатки з Outlook'ом.

З новими пристроями ця потреба відпала, оскільки OneNote синхронізує записні книжки, і дані з Outlook Notes в OneNote перенести можна одноразово (а OneNote'ом я користуюсь весь час і так).

І тут я з'ясував, що контакти з календарем вміють синхронізувати програми від виробника. Sony пропонує свою, а сьогодні (ніколи не любив Samsung), через півтора роки по тому як я придбав Galaxy Note 2, з'ясувалося, що у самсунга теж є програма для синхронізації. Ой.
У Google'а є абсолютно недооцінена з причини бовдуруватості їхнього менеджменту функція. А саме Google Hangouts. Це Messenger, як текстовий, так і звуковий чи відео. При цьому він сумісний з XMPP протоколом (тобто підключатися можна навіть Jabber клієнтами) в текстових повідомленнях, а ще підтримує автоматичні групові чати і, що зручно, ходить одразу на всі підключені пристрої (тобто повідомлення отримується і в браузері з відкритим Google+ вікном і на мобільному андроід пристрої).
Ми для одної з команд фактично перейшли з Jabber'а на Hangouts.

Проблема з Hangouts в тому, що він прив'язаний до Google+ на десктопі, тобто немає окремого клієнта для Windows. Але в якості універсального засобу зв'язку дуже зручно.

Hangouts як і скайп вміє телефонувати на телефонні номери і добре підтягує контакти GMail і контактну книгу андроіда. Але на відміну від скайпа не гальмує і не падає на кожен чих (принаймні на андроіді).
Питання до машиністки:
- З якою швидкістю ви набираєте текст?
- 1000 знаків на хвилину. Але така маячня виходить ...
Анекдот

В FAR Manager 3 плагін WinSCP замінили на NetBox. Там де була швидкість завантаження (upload) в 300 Kbps,  стало 1500-1800 Kbps (мова про SFTP, якщо що). Чудово. Але цей плагін падає і висне постійно, і довірити йому завантаження більше ніж 50 Мб (наприклад на ніч) неможливо. Доведеться писати свою програму для завантаження файлів ...
Останні пів-року податкові інспекції (ДПІ) активно впроваджують електронну звітність. Для підприємців на третій і вищих групах єдиного податку ДПІ настирливо рекомендують переходити на неї і погрожують не приймати паперові звіти.

Ок, я вирішив бути прогресивним.  

Читати далі...

Как оказалось, сделать серверную часть HTTP транспорта можно на Java, .NET, Delphi - но не на PHP. Потому как самая популярная HTTP-серверная платформа не поддерживает (без костылей, которых по умолчанию не стоит) переменные за пределами сессии. Т.е. открыть соединение к базе в одном запросе, а попользоваться им в другом - низзя. Ура, товарищи.
Поки Moon+ Reader недоступний в Google Play, його можна скачати тут: http://www.moondownload.com/</a>
Якщо ви користуєтесь мірандою і вас дістала її глюкавість, то для вас є гарна новина - половину команди розробників міранди глюкавість теж дістала і вони її переписали. Нова інкарнація зветься Miranda NG (яка несподівана назва!). В комплекті велика кількість плагінів (увага - качати треба два архіви - з програмою і з плагінами) і все працює досить непогано. Дані зі "старої" міранди підтягуються, плагін History++ наявний (що актуально, бо в мене в міранді потрібна по роботі історія обговорень зі співробітниками лежить). Можна користуватись.
Цитата звідси:

Как известно, операционная система Android разрабатывается Google. Что такое Google? Правильный ответ — крупнейшая интернет-корпорация, цель которой вовремя предложить пользователям мобильного интернета свои сервисы: почту Gmail, видеохостинг YouTube, облачное хранилище Drive, магазин Play, картографию с навигацией и множество других менее значимых, полезных и востребованных сервисов. Вы где-то увидели в этом списке звонки? Я лично нет — из всех звонков там есть собственный сервис G Talk, так что Google как бы намекает нам, что пора переходить на него. Вообще, если вдуматься, то идеальным смартфоном для звонков был и остается смартфон на Symbian. А всё потому, что эту операционную систему проектировали в те времена, когда никакого мобильного интернета, в сущности, еще не было — были лишь мечты о нем в документах визионеров.

А оскільки телефон не потрібен, то і апаратні кнопки також. От їх і немає.
Ось що трапляється, коли толерасти зустрічаються з ідіотами:

A proposal to replace cryptography's Alice and Bob with Sita and Rama:

Any book on cryptography invariably involves the characters Alice and Bob. It is always Alice who wants to send a message to Bob. This article replaces the dramatis personnae of cryptography with characters drawn from Hindu mythology.
Так вийшло, що корпоративна електронна пошта у нас була на дефолтному сервері і обслуговувалась чим попало sendmail'ом. Далі проблему спама і вірусів вирішували хто як міг. Я користуюсь сервісом від netaddress.com (вже років з 15 як той сервер з'явився).

І от нарешті я вирішив розібратись із проблемою глобально, тобто поставити нормальний сервер. Нормальний = webmail, antispam, antivirus і imap. І аліаси з форвардами нормальні. Ставити Exchange якось не гріло, розбиратись із опен-сорсом також. Тому було поставлено SurgeMail.

Все, що було потрібно, в ньому є (антивірус в платній версії, але це мене влаштовує оскільки я плачу за ПЗ, котрим користуюсь). Веб-пошта і налаштування доступні через HTTPS, налаштування антиспама гнучкі і налаштовуються глобально, на рівні домена І на рівні окремого користувача (те саме і з іншими налаштуваннями). Конфіг текстовий, але все можна задавати і через веб-інтерфейс. Аліаси і форварди підтримуються, також користувач сам може ними керувати.

Сам сервер працює як на вінді, так і на різних фрях з лінуксами (але сам сервер не на Java, як це не дивно). Оскільки у нас офісний сервер на вінді, це дуже зручно.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30