За життя

Для аудіокниги підбираємо вступні мелодії. Зручно обирати їх на http://www.stockmusic.com/soundlibrary, але там ціни не з дешевих. Є ще варіант http://www.pond5.com - він дешевший, але там незручно шукати. Тому робимо так - шукаємо на stockmusic, потім вводимо назву в pond5 і вибираємо потрібний варіант.
Немає з'єднання до офісного серверу. Завдяки параної авторів Java (вимкнути security measures неможливо) моє потрапляння на консоль офісного сервера виглядає наступним чином:

я -> захожу по RDP на домашній сервер -> де сидить VM зі старим браузером -> в котрому крутиться Java applet, котрий під'єднується -> до якогось сервера котрий є RDP гейтом -> до віртуальної машини з офісним сервером.
У нас есть копия сайта, которая живет на офисном сервере (сервер доступен через интернет для удаленных работников) на кастомном порту (я этот номер порта еще и меняю время от времени по своим причинам). И вдруг выяснилось, что гугль блаполучно проиндексировал копию и вывалил ее на всеобщее обозрение (про robots.txt знаю). Ни одной ссылки в WWW не публиковалось. В процессе расследования мы пришли к выводу, что гугль скорее всего дернул ссылку из корпоративной почты, которую кое-кто рутит через GMail. Возможно еще, что слил данные сам браузер Хром, которым кто-то мог зайти на сайт (я сам им пользуюсь для отладки на сайте). Я откровенно в шоке, насколько гугль полез не в свое дело. Нарушение приватности очевидное - гугль взял информацию, которая ему не принадлежала и на использование которой разрешения не давалось, и использовал ее в своих нуждах (причем, еще неизвестно каких кроме собственно индексации). Так что будьте осторожны с гуглем и любыми другими публичными сервисами - для них вы объект, а не субъект, и иметь вас будут соответственно.
Потяг поцупити щось без зворотньої дії притаманний на заході також. В Pinterest кількість Like'ів зазвичай в декілька разів менше, ніж кількість Repin'ів. Що заважає людині, котра собі тягне зображення, подякувати натиснувши Like - невідомо.
Якщо ви користуєтесь мірандою і вас дістала її глюкавість, то для вас є гарна новина - половину команди розробників міранди глюкавість теж дістала і вони її переписали. Нова інкарнація зветься Miranda NG (яка несподівана назва!). В комплекті велика кількість плагінів (увага - качати треба два архіви - з програмою і з плагінами) і все працює досить непогано. Дані зі "старої" міранди підтягуються, плагін History++ наявний (що актуально, бо в мене в міранді потрібна по роботі історія обговорень зі співробітниками лежить). Можна користуватись.

VPS

Два дні витратив на те, щоб зрозуміти, чому сервер (VPS на найбільшому в UK хостері, до речі на опен-сорсному Xen'і крутяться, а не на порядному VMWare) раптом став гальмувати. Нічого не знайшов. Написав вранці в сапорт. І отримав чудову відповідь: "It looks like hte hypervisor you were on was overloaded. I will migrate your virtual machine to a new hypervisor, this should resolve your performance issues." F-U-U-U-U .. В цих клоунів що, мониторинг навантаження не стоїть? Питання риторичне, мабуть...

А на сапорті, як ви вже, мабуть, здогадались, сидять індуси.
Антисоциальная сеть Google+ должна просто обязана иметь кнопку What a shit! в своем ассортименте и показывать ее рядом с кнопкой +1 принудительно. Это сразу же резко повысит используемость ресурса (G+) и выгодно выделит его среди конкурентов.
Соціальні мережі поступово перетворюються на пародію на самих себе. Все починалось із блогів, де люди мали щось писати. Далі пішли відео на YouTube (писати своє вже не треба було, але потрібно було щось знімати, докладати зусиль до того, щоб ловити цікаві моменти тощо). Згодом виникли Twitter і Facebook, куди можна було написати щось коротеньке або запостити посилання (але теж написати коментар, щоб людям було зрозуміло, навіщо йти за тим посиланням). І нарешті апофеоз - PInterest. Найбільш стрімко зростаюча "соціальна мережа" дозволяє в 2 кліки додати на свою віртуальну pinboard зображення з веб-сторінок. І понеслось... Люди почали додавати чужі (звичайно ж) зображення, копіювати на свої дошки зображення, додані іншими, і намагатись отримати якомога більше лайків. Тобто копіювання чужого стало основною ідеєю нового сервісу. А що - нічого робити не треба, знай собі клікай на зображеннях, що сподобались (або можуть сподобатись іншим), і ставай популярним в новій мережі. Водночас звучать думки "світові не потрібно стільки письменників / музикантів / ... ". ДІйсно, а навіщо, адже копіювати простіше і цікавіше.
The mariner kills the bird of good omen
His shipmates cry against what he's done
But when the fog clears, they justify him
And make themselves a part of the crime.

Так звані конференції, або ньюси, що роздаються протоколом NNTP, були одною з перших всесвітніх "соціальних мереж" (може комусь щось каже назва USENET або Fido, любительский аналог USENET'у). З часом вони відходили в минуле, і зараз використовуються здебільшого там, де немає бажання або можливості перетягнути архів старих повідомлень в Web.

Зокрема, ньюсами довго користувались (і продовжують користуватись) Borland/Inprise/Borland/CodeGear/Embarcadero. Ну, і я ньюси (і програму Thunderbird) тримав для читання цих ньюсів.

А ще є така міжнародна спільнота виробників ПЗ, як ISDEF, одним із засновників якої я колись наче був (і маю там почесний номер 13, отриманий на прохання). Там спілкування теж працює через mailing list, який відзеркалюється в NNTP.

Оскільки NNTP сервер накрився тазіком (як і сам ISDEF вже кілька років намагається), то в мене вийшла нагода позбутись NNTP altogether. З'ясувалося, що Embarcadero має форум (котрий відзеркалюється в NNTP), тобто читалка ньюсів мені не потрібна. І Буревісника було пристрелено.

Отже маленька, але важлива частина мого життя таки пішла в минуле. Швидше за все, пов'язана частина, а саме ISDEF, піде туди ж (тамтешня присутність все одно оплачена на весь 2012 рік).
Is Facebook Tracking Everywhere You Go Online? | WebProNews

Про те, як [саме] Facebook відслідковує всі ваші дії в вебі. Набагато настирливіше, ніж Google.

Upd: схоже, що вже виправили.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30