За життя

В нас цього гуталіну - ну просто навалом
кіт Матроскін з мультфільму
Я з рік тому писав, що марципан нормальний вдома не зробиш. Насправді зробити його можна (цукрову пудру треба тільки зробити і воду доливати правильно), але клопітко.

Я з Іспанії привіз дві пів-літрові банки якогось крему з мигдалю. Сьогодні відкрив. А це марципан - тільки води більше, щоб мазався. Його пропонують (на банці) додавати в чай або каву (прочитати інші способи мого "знання" іспанської не вистачає). Але навіщо - його і ложкою можна дуже смачно їсти. Ех, темні люди...
Паб на Саксаганського, 36 в підвалі. Вдень подають неймовірно смачний і дешевий бізнес-ланч. 47 грн за салат, індичу грудинку з грибним соусом (смак кращий, ніж мій опис :) і гарніром (бонусом ще йде овочевий салат) і сік. Якщо ви не за кермом, в них також є багатий вибір розливного пива.
В кого яблука, а у нас кавун. Свіжий, херсонський. watermelon
Заїхали в Dream Town (1) на Оболоні у справах, і зайшли на третій поверх поїсти. Зазвичай я беру або суші (норімакі, діти від них пищать взагалі) в Япона Хата або китайчатину (але в Дрім Тауні її немає). А тут дивлюсь, лавочка, "перший мексиканський ..." (на чеку написано "закусочна ТАКі БУЛО"). Замовили два Гранд Буріто і напої "маргарита" (апельсиновий сік з перетертими ягодами). Все було *дуже* смачно і певною мірою refreshing після звичних вже піц, бургерів і іншої європейської кухні. Так що рекомендую спробувати.
Марципан нині не в моді - все більше праліне та інші помадки. В кращому разі можна придбати щось на кшталт Метеорита чи російських ведмедиків на півночі. А ще марципан - це така штука, котру вдома не зробиш: потрібні певні інгредієнти (інверсний сироп), котрі дістати непросто. Тому кожен випадок появи в продажу марципанових цукерок викликає в мене підняття настрою на весь день. Так от ... в Метро на Петрівці (може й в інших теж) продають німецькі батончики з марципаном по 16 грн за штуку (розміром з Nuts). Загорнуті батончики в целофан помаранчево-червоного кольору. На Петрівці вони викладені серед стенду з кавою і чаєм, котрий чомусь стоїть посеред ряду з цукерками, і "викладені" - це просто стоїть коробочка, в який лежить штук 10 цих батончиків (десяток вже після мене, до того їх там було значно більше :).
Нові чіпси Lays Strong одобрям-с, особливо з васабі. Реальні приправи, а не "ароматизатор", і дуже насичені.
Зазвичай я купую креветку ТМ "Бухта Изобилия" 120/150 в синій упаковці . А тут вона зникла кудись і я був змушений взяти в Метро щось невнятне, а саме креветку 90/120 від TM Vici. І що вам сказати ... вона коштує 40 грн/кг (вважається дешева), але більш смачної креветки я ще в житті не їв (а ми перепробували все, що пропонується в Києві серед креветок). Поїхав сьогодні купив ще три пачки цих від Vici.
взято звідси.

Состав:

Цветы сирени – 500 г
Сахар – 500 г
Вода – 2 стакана
Лимон – половинка

Приготовление. Собранные цветочки сирени промываем холодной водой, чтобы чистый продукт использовать, заливаем водой и кипятим 10 минут. Затем выдавливаем в полученную смесь лимон, накрываем крышкой и оставляем на 15-20 минут. Сок, который выделился за это время, сцеживаем в посуду для варки варенья, туда добавляем нужное количество сахарного песка и варим сироп. Оставшиеся цветы сирени старательно растираем с одной ложкой сахара и соком лимона (10 капелек), после чего погружаем всю эту массу в готовый сироп и от момента закипания варим 20 минут на очень медленном огне, периодически помешивая. Готовое варенье разливаем по банкам и закатываем.
Bonduelle і деякі інші виробники продають таку цікаву кукурудзу, маленьку. Заморожену. Якщо її розморозити, то потім можна її підсмажити і виходить дуже смачно. А ще смачніше виходить, якщо кукурудзу після розморожування і стікання рідини замочити на дві доби в маринаді із суміші соєвого соусу і меду. Пропорцію підберіть самі - гарно, якщо кукурудза не буде плавати в маринаді, а буде наче намащена ним (звісно, потім маринад стече, і треба буде перемішувати). А потім можна і смажити. В результаті вийде фактично десерт.
До речі, вищезгадані козли доступні для придбання. Власник збирається продавати їх через пару місяців по 300 грн (звісно, хочуть більше, але 300 - це реальна ціна). Можна вмовити його продати зараз за цю ж ціну, якщо хочеться шашлик з козеняти вже на травневі свята. Але зараз там мало що їсти.

А я вчора відпустив свого цуценяту (26 міс, 80 кг) погратись з козенятами. Зупинив його (цуценя) тільки бетонний блок, в який він на скаку в'їхав пикою. Я давно не отримував такого несамовитого задоволення, як вчора від спостереження цього шоу. Взагалі це ж який бізнес може бути - беремо виводок козенят, собак (в намордниках обов'язково) і випускаємо їх всіх в чисте поле. Собакам зарядка просто фантастична. Мій заспокоїтись досі не може.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30