За життя

i8

Ця автівка істотно втратила для мене в привабливості після того, як я зрозумів, які невдалі в неї двері. При відкритті сміття, що я його складаю зазвичай на двері, висипатиметься.
Коли я приїхав в Північну Кароліну рівно рік тому, в мене був із собою Lenovo Helix (ще перша модель, зі стілусом в корпусі). Це такий собі гібрид планшета з ноутбуком.

І ось, в ньому почала глючити клавіатура (та, котра пристібна). І зовнішня Microsoft 4000 теж. Обидві глючили однаково - не працювали клавіши t і y, j парувалося із backspace, а PgDn - з Caps Lock. Проявлялося так, що коли натискаєш одну з пари, спрацьовують обидві. Екранна клавіатура (софтова) працювала як слід.

Я помучився трохи, навіть звозив ноут в ремонт, замовив собі новий ноутбук Lenovo P40 (все одно в старому Helix'і вентилятор торохтів шалено) і відправив Helix на відпочинок (я ним як планшетом досі інколи користуюся).

І ось пройшов рівно рік. Встав я одного ранку, відчинив двері на patio (це типу балкона на низькому першому поверсі, він врівень із землею йде), ввімкнув ноутбук ... і отримав ідентичний глюк, що був з Helix'ом. Але лише на зовнішній клавіатурі - клавіатура ноутбука працювала нормально. Тобто проблема в клавіатурі?

Почав ставити експерименти, щоб з'ясувати, чи це проблема програмна чи апаратна, і в чому саме вона полягає. Клавіатура в мене та сама MS 4000, але я почав перевіряти різні порти, налаштування в біосі тощо.

Детально описувати експерименти із системою не буду, але з'ясувалося наступне:

В Кароліні неймовірно вологий клімат. А влітку ще й спекотний. Зранку вже може бути +27 і вище. І от, якщо я відчиняв патіо або провітрював квартиру, це вологе тепле повітря заходило в приміщення, і в USB контролері ноутбука ставалося замикання. І контролер починав гнати пургу. В Helix'і клавіатура, хоча наче і "своя", підключається через USB контролер, тому там глючили обидві. А в P40 через USB йде лише зовнішня, тому вбудована працює.

Зачинення балкону і вмикання кондиціонера в квартирі проблему вирішує десь за пів-години (потрібен час, щоб вихолов контролер). Переїзд в офіс, де прохолодніше і сухіше повітря, - теж.
  • Архів

    «   Липень 2017   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31