За життя

Вам, фінансисти - 7 найпопулярніших альтернативних криптовалют

Дещо стурбовані нестійкою позицією провідних валют, як то Bitcoin і Ethereum, ми вирішили зробити невеличкий огляд альтернативних валют, що набули чималої популярності в світі. Отже, переглядаємо, аналізуємо і вкладаємося:

7. Біркеш. Легко майниться, має привабливі зовнішні атрибути, але тримання в гаманцях ускладнене, особливо в спекотну погоду. Має давню історію, а конференції прихильників використання цієї валюти проводяться восени в багатьох містах світу.
6. Бульбакоін. Майниться на полях і городах. Ефективність майнингу залежить від погодних умов і таких факторів, як навала колорадського жука зі сходу. У випадку падіння курсу його можна банально з'їсти.
5. Водеро. Щось мутне і незрозуміле. Поширене на сірому і чорному ринку товарів та послуг.
4. Ергю. За заявою авторів, єдина валюта, підкріплена реальними активами - енергією учасників. Перевагою вважається універсальність і легкість взаєморозрахунків, але в руках її ніхто не тримав. В майнингу і зберіганні ергю змагаються провідні компанії світу, що суперечить самій ідеї розподіленості операцій з крипто-валютою.
3. Салокоїн. Валюта, трохи слабша за бульбакоін, оскільки час майнингу довший, а зберігання ускладнене. Водночас, має більшу ліквідність і ширшу територію поширення.
2. Скотчері. Добре пасує в якості ліквідної валюти, але неефективний для інвестицій в майнинг, оскільки сам майнинг займає 12-15 років.
1. Талони-на-цвинтар. Зазначається, що кількість токенів обмежена площею земної кулі, тому вартість весь час зростає, а провідні науковці шукають альтернативи як на Землі, так і під землею, і навіть в космосі.