За життя

Дистанційний ключ від комп'ютера з телефону

Багато сучасних автомобілів підтримують відкриття / закриття дверей кнопкою і блокування можливості заведення двигуна за допомогою ключа дистанційного доступу. Такий ключ лежить в кишені і, коли людина підходить до автомобіля, автомобіль "бачить" ключ і дозволяє людині відкрити центральний замок.

Компанія Phoenix (автор відомого AwardBIOS в PC ком'ютерах) пропонує програму Freeze, яка дозволяє зробити схожий ключ зі звичайного телефона з Bluetooth'ом. Якщо людина відходить від комп'ютера з телефоном в кишені, програмне забезпечення автоматично заблокує роботу комп'ютера та опціонально переведе його в standby режим.

Ідея дуже цікава, але не без недоліків. Тримати Bluetooth ввімкненим в сучасних смартфонах малореально - дуже швидко сяде батарея. Та й в ноутбуці bluetooth теж не задарма працює ...

Як на мене, RFID-ключі для автентифікації користувача були б також цікаві, хоча це й вимагає встановлення додаткового "заліза" в ноутбуки, в той час, як bluetooth є в багатьох ноутбуках. І носити ключ треба буде (хоча це не проблема, - його можна тримати в гаманці разом з кредиткою).