Роздуми

Саморуйнація

(музикою навіяло)

В Android Auto оновилося розташування елементів на екрані. Якщо раніше, якщо плеєр запущено, під мапою були кнопки керування музикою, і нею можна було керувати в одне натиснення (пауза/програвання та вперед/назад), то тепер кнопки зникли, а натомість з'явилася кнопка музичного додатку лівіше від мапи. Тобто замість одного кліку, щоб зробити паузу, тепер потрібно три.

Тут можна згадати про основи копроекономіки, але мені здається, що проблема дещо глибше.

Якщо на вас в савані напав леопард, то найкраще рішення - зарядити йому батогом проміж очей. Перевантажений потоком інформації та загальним стресом людський мозок намагається позбавитися подразників в той самий спосіб - батогом світові проміж очей. Даючи опір, мозок намагається зруйнувати "агресора". Але на жаль, агресором є навколишній світ. І куди людина може дотягнутися, те вона й руйнує. Але оскільки в людини є ще й прошарок свідомості, то далі відбувається раціоналізація.

Так, якщо спитати в тих людей, що прибирали кнопки, навіщо вони це зробили, то вони вигадають десяток причин. Якщо спитати їх завтра знову, буде названо ще якісь причини (нові). Але це не причини, а лише раціоналізація свого психологічного потягу до руйнування.