За життя

Робітникам стола і комп'ютера

Найбільш правильна поза для сидіння - це лежачи на дивані перед комином. Якщо у вас є комин і диван перед ним, то можна далі не читати (хоча і вам згодиться). Але якщо у вас, як і у переважної більшості користувачів, з меблів є тільки офісний стілець, то сенс читати є.

Я певну частину часу провожу за столом перед комп'ютером просто тому, що не люблю ноутбукові клавіатури. Для того маю непогане крісло (на знімку), в якому є один недолік - немає підставки для ніг.



А в сидінні на кріслі край потрібно, щоб край сидіння не тиснув на ногу знизу, бо такий тиск сприяє утворенню тромбів в ногах і погіршенню кровообігу. Ставити ноги на ніжки стільця можна (і я так і роблю) , але позу теж треба час від часу міняти. Тому я вирішив купити підставку для ніг. До цього в мене була дерев'яна з обшивкою, але обшивка вийшла з ладу, а полагодити її руки не доходять. Придбане мною рішення (на знімку) адресує обидві проблеми - і зменшення тиску на ноги і покращення кровообігу.



Це вібромасажер для ніг (і не тільки) з пультом дистанційного керування і можливістю зміни швидкості вібрації (від 1 до 18). Особливістю в ньому є нахилена форма, яка дозволяє виключений масажер використовувати як зручну підставку. Крім того, рельєфна поверхня дозволяє робити стимуляцію ніг в "ручному " (тобто "ніжнОму") режимі.