За життя

Як я намагався помити машину

Оскільки були час і натхнення можливість і потреба, вирішив помити машину в домашніх умовах.

Кілька разів поливав машину зі шлангу з поливальним розпилювачем. Ефект був спірний - очевидний бруд змивається, але чистою машина не стає.

Свого часу дружина умовила купити апарат високого тиску Korher. Купували ми його в Метро. З двох представлених тоді моделей одна (дорожча) була з регулятором тиску (20-140 бар) і була куплена за 3000 грн (~370 USD). Один раз ми ним користувались для промивання сіточки водяного фільтру, а тут я вирішив натравити його на машину.

Натравив. Пробував мити тиском від 20 до ~100-110 бар (на регуляторі цифр немає, тільки графічна градація). Результат легко описується одним словом - фуфло. Слід зазначити , що я не використовував миючих засобів (оскільки вода стікає в грунт) та не витирав машину ганчіркою після миття. Але як факт - струмінь води не знімав до кінця бруд, що пристав до машини (до фарби чи до скла).

Може я щось не те роблю, але результат мене ніяк не задовольнив. А враховуючи, що помити мою машину вручну на нормальній мийці коштує 100 грн (12 USD), я вирішив, що краще хай це роблять умільці. А Korher можна або кудись засунути, або продати ...

Заради справедливості, якщо машиною в'їхати в багнюку або проїхати по бездоріжжю, то апарат допоможе відмити бруд. Але в принципі, шлангу з поливалкою для цього теж вистачить.