За життя

Як я купив білку ...

Оскільки в мене зараз три самця на одну самку, я вирішив купити ще одну самку. Домовились, що білку передадуть на дорозі біля мого будинку.

Я вийшов з кліткою (синя, на знімку), чоловік, що привіз білку (Олександр), виніс білку в малесенькій клітці. У синьої клітки верхня частина знімається, а тримається на двох металевих прутах-замочках. Також у синьої клітки є дверцята зверху.

Спочатку ми думали пересадити білку, відкривши синю клітку збоку і засунувши внутрішню клітку. Відкрили замок з одної сторони. Далі Олександр з білкою вирішив пересадити білку, пустивши її в клітку через дверцята. Так і зробили. Все чудово, попрощалися... Я взявся за металеву частину клітки, і вона лишилась в мене в руках. А білка втекла на сусіднє дерево. Я отримав шок - чотири загублені білки за два місяці - це забагато, та й гроші (900 грн) шкода. Треба ловити білку.

Прострибали ми біля дерева хвилин з 20. Не хоче білка злазити. Що робити? Лишати білку на дереві - загине. Почали жбурляти камінці, - білка тільки вгору лізе. Заспокоївшись, білка зібралась вниз. Але побачивши нас, передумала, всілась на гілці, і почала їсти листя. Тут я зрозумів, що так білка ніколи звідти не злізе. А людині вже їхати треба, бо справи.

Довелось лізти на дерево. Але білку ж не спіймаєш руками. Тільки тканиною якоюсь. На мені була кофта, яку я залишив внизу, але білку зняти з гілки навіть кофтою не вдасться. Єдиний шанс - зігнати білку з дерева і спіймати внизу. Так ми і зробили. Я поганяв білку по дереву, аж вона впала на землю. Тут ще під'єдналась пасажирка Олександра і вдвох вони кофтою білку спіймали і посадили в клітку. Де ця білка зараз і сидить.



UPD: Ось дерево, на яке я лазив:



А ось білка, яка виявилась хлопчиком, @#$#^%^%$: