За життя

Новий Jaguar XJ представлено

Позавчора пізно ввечері компанія Jaguar нарешті представила своє бачення нового представницького седану XJ 2010.
Цікаво, що на відміну від седана CF і, перед цим, XK , нову модель не представляли в якості концептів. Тобто, автомобіль, який ми бачимо, - це production version, яка вже доступна для попереднього замовлення.



З маркою Ягуар в мене складні відносини. Коли я купував першу машину в 2005-му році, мені порадили подивитись як варіант і на Ягуари. Але X-Type мені не подобався, а решта моделей були на той час поза бюджетом. Аж тут мені родич підігнав 4-річний S-Type в максимальній комплектації, за ціною на 20% менше бюджету. Так я став власником Ягуара як першої машини :).

S-Type був ідеальний (власне він таким і залишається, просто я на ньому не їзжу зараз). Ідеальна поведінка на дорозі, витривалість, дуже пристойна якість (для машини такого класу). Завдяки його влучній конструкції ми використовували машину як для представницьких цілей, так і для перевезення, наприклад, кущів малини :). Навіть картоплю на ньому возили періодично. І зі сходів я на ньому з'їзжав був раз (без наслідків).

Але з часом хочеться нового, та й вимоги змінюються. Довгий час я серйозно налаштовувався на Jaguar XKR. В мене на стіні в якості мотиватора навіть висіла його фотографія. І це зробило добру справу - мені перехотілось. CF мені взагалі не сподобався (і зараз не подобається), ну а старі X-Type і XJ - на них і дивитись нема чого. А от новий XJ дійсно вражає.




Задня частина нагадує Bentley, і як на мене, це правильний хитрий маркетинговий шлях. XK нагадує (з багатьох точок зору) більш дорогий Aston Martin, чим "підтягує" (візуально) вартість самого автомобіля. Зад автомобіля - це те, що бачать інші водії і пасажири найчастіше. Тому своїм виробом дизайнери кажуть "цей автомобіль вартий стільки ж, скільки Bentley, а називається він Jaguar".

Єдине, що мене трохи цікавить - дах як у "4-місного купе" може залишити занадто мало місця над головою у власників-пасажирів, що їздять на задньому сидінні.

Великий огляд нового автомобіля можна знайти в статті на drive.ru.