За життя

Android - перші враження

Оновлення до 2.1 принесло Market, а з маркетом прийшли сторонні програми. Так що я мав можливість поставити те, чого не вистачало, і погратись з тим, що є.

З HTC Sense і widget'ів я просто в захваті. Дуже зручно - і розташувати їх можна як завгодно, і "запасні екрани" стають в нагоді (хоча все потрібне вмістилось у мене в 4 екрани з 7). Також великий (порівняно з Windows Mobile) вибір софта, і майже все безкоштовно або копійки, і на кращому рівні (на це є декілька причин, одна з яких - простота API і розробки).

З поганого - дуже погано працює Wi-Fi. На рівному місці губить з'єднання (навіть коли я сижу поруч з роутером). Ще є проблема з українською клавіатурою. Проблема є - клавіатури немає. Upd: поставив AnySoftKeyboard з розкладками, тепер є. Ще немає нормальної читалки книжок і не знайшов калькулятора з виразами (щоб весь складний вираз із дужками можна було ввести і редагувати, як HiCalc на Windows Mobile). Але, гадаю, це підтягнеться.

Керування пальцями, і особливо клавіатура - це повнійший ідіотизм. В мене досить тонкі пальці, але з екранною клавіатурою я працюю вдвічі повільніше, ніж стілусом, і при цьому дуже часто помиляюсь/промахуюсь. Весь екран заплямований, а оскільки там скло, то плями добре видно (вони ще й на сонці переливаються, #$%#$%). Листання екрану пальцями теж не використовую - навігаційна кулька в HTC Hero зручніше. Короче, щиро сподіваюсь, що кретини з Apple'а, що запровадили цю сенсорну маячню, отримають особливе місце в пеклі.

Хоча дружині згодиться - в неї кігті є. А для себе я вирішив - Android'ний апарат буде на CDMA (яким я практично не користуюсь як телефоном), а для GSM в якості основного телефона буде Nokia E66, яка в мене в столі лежить. Хоч я нокії і не люблю, але тач-скрін з керуванням тільки пальцями (зовнішні стілуси, якщо вони не ховаються в тушку, не рахуються) вбиває всю ідею смартфона.