За життя

Години і годинники

Перший смарт-годинник на Wear OS в мене був від Sony, і це був перший їхній такий пристрій, ще з пластиковим прямокутним корпусом. Потім в мене був металевий Sony (наступна модель), а коли соні припинила робити смарт-пристрої, в мене був Huawei з великої Ху (я купив його в США, потім в ньому здохла половина екрану, а моя спроба відправити його в гарантійний (!) ремонт закінчилася нічим). Але на той час годинник був вельми непоганий і окрім екрану все досі працює. Після Хуавея був Fossil Gen 3,  а за ним Fossil Gen 5 (а в дружини був ще один Huawei, і Fossil Gen 6).  

Fossil Gen 5 живе вже 4 роки, і його батарея, і без того невелика, деградувала в половину і тягне пів-дня в заощадливому режимі. Якби можна було її поміняти в нашому селі, я би мабуть і далі користувався Fossil'ом - він має дуже гарний дизайн і помірні розміри. Але півдня і регулярні сідання батареї вночі, коли вона найбільше потрібна (фази сну трекати) мене втомили. Довелося придбати щось нове.

З нового вибір невеликий - я дуже чекав на Fossil Gen 7, але недочекався. Ticwatch 5 Pro - мабуть непоганий, але за габаритами здоровенний, а рука в мене тонка (та й живцем мені не вдалося його знайти). Тому Xiaomi Watch 2 Pro. Чорний з LTE. Чорний - для різноманітності, а з LTE - хочу погратися, зрозуміти, чи має сенс LTE в годиннику.

З годинника я використовую три функції - нагадування (щоб не лазити на кожен чих до кишені по телефон), відслідковування фаз сну (щоб будильник спрацьовував коли краще, а не коли вже треба вставати), ну і години дивитися, куди ж без цього. Все.

Fossil Gen 5 має лише Wear OS 2. Цей Xiaomi має аж цілі 3.5. Різниця - з точки зору ПЗ, стало трохи краще, але не сказати щоб сильно. Щось стало гірше (у Fossil'а ліворуч від основного екрану випливає екран Agenda, а на Xiaomi - ні), щось краще (якісь дрібні риси). У Fossil'а дві функційні кнопки, на які можна призначити свої дії, у Xiaomi на нижній кнопці функція Назад (в попередні додатки). Зручно, лише треба звикнути. Ще, у Fossil'а коліщатко показує налаштування та сповіщення (верхній і нижній екрани відповідно), в Xiaomi - ні. І ще в Xiaomi налаштування стали на нижньому екрані, а сповіщення на верхьому. Можливо, це фіча Wear OS, а можливо самого Xiaomi.

Екран у Xiaomi більший за рахунок більших загальних габаритів. Габарити і дизайн - ну, відповідають ціні. Сподіваюся, Fossil Gen 7 буде кращим (але вони і дорожчі).

Пасок гумовий чи силіконовий - це вам не метал у Fossil'а, але на диво зручно сидить на руці. Я все одно куплю металевий, але паском я приємно здивований.

Швидкість - безперечно, Xiaomi літає за рахунок нового чіпсету. І батарея в Xiaomi потужна - обіцяють понад дві доби, але побачимо.

В підсумку - спостерігаємо.