За життя

Непрозорість

Читаю про модель автівки Polestar 4 і думаю, що в пеклі, мабуть, як Гонконзьких хмарочосах, купка маленьких комірок, своя для кожного різновиду людського ідіотизму. Polestar 4 - не перша, але найвідоміша модель, в якій вирішили відмовитися від ... заднього скла. Для водія пропонується цифрове зображення на центральному "дзеркалі". Але проблема не в водієві - врешті решт, якщо він хоче платити за це гроші, то це його вибір.

Проблема в тому, що дизайнери не думають про безпеку на дорогах, тобто по факту про людські життя. Про що йдеться?

Нормальні інструктори, коли вчать водити автомобіль, вчать дивитися вперед на 2-3 транспортні засоби. Коли би бачите картину попереду автівки, за якою ви їдете, то ви автоматично на 90% можете передбачити також і дії водія передньої автівки. Це означає плавніший рух та менше шансів на аварії. Ну а про сліпі обгони й казати нема чого.

Коли я їжджу на своїй літній автівці, я завжди кляну виробників та фаперів на SUV - я за ними нічого не бачу, бо автівка низька. На щастя, в Братиславі ця проблема менше (тут SUV небагато, тому що вони непрактичні), а в Києві це був постійний біль.

А тут виробники запроваджують аналогічну проблему для будь-якого автомобіля, що їде позаду.