За життя

Про бензин

В поїздці за маршрутом Київ-Вітебськ-Рига-Вільнюс-Люблін-Київ ми заправлялися двічі в Білорусі, раз в Ризі, двічі в Литві, один раз в Польщі і двічі в Україні. Всюди крім України заливався простий 95-ий, без фірмових варіантів. В Україні заливається Окко Пульс.

З білоруським бензином споживання згідно бортового комп'ютера трохи впало (від українського, але несуттєво (може 5%). Латвійський бензин нічого не змінив. Литовський змінив картину просто драматично - мінус 15% від українського. Польський лився поверх литовського, а також на польському відрізку не було автомагістралей, як в Латвії і Литві, тому витрати палива передбачувано зросли і їх відміряти не є можливим.

Найдивніше чекало на нас в Україні. Там, де на литовському бензині комп'ютер показував 8 л/100 км (щоправда, погода була суха), в Україні ми одразу після кордону залили повний бак Окко Пульс. Всю дорогу від кордону йшов дощ, але бортовий комп'ютер показував 10л/100 км (реально вийшло 11.5  :-/, але я зараз пишу про покази компютера).

Спробуємо якийсь час позаправлятися на КЛО, подивимося, як їхній Ventus поводиться.